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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  13/08/2021
Data da última atualização:  13/08/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  OLIVEIRA, C. S.; FEUCHARD, V. L. da S.; FREITAS, C. de; ROSA, P. M. da S.; CAMARGO, A. J. dos R.; SARAIVA, N. Z.
Afiliação:  CLARA SLADE OLIVEIRA, CNPGL; VIVIANE LUZIA DA SILVA FEUCHARD, Pesagro; CELIO DE FREITAS, CNPGL; PAOLA MARIA DA SILVA ROSA; AGOSTINHO JORGE DOS REIS CAMARGO, Pesagro; NAIARA ZOCCAL SARAIVA, CNPGL.
Título:  In-straw warming protocol improves survival of vitrified embryos and allows direct transfer in cattle.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Cryobiology, v. 97, p. 222-225, 2020.
DOI:  https://doi.org/10.1016/j.cryobiol.2020.02.007
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Vitrification is a superior method for cryopreservation of IVF embryos, but due to complicated warming protocols, it is not commonly used for commercial bovine embryos routine. To overcome the need of laboratory embryo preparation during warming, we developed an in-straw warming protocol compatible with most vitrification devices for embryo transfer without sucrose gradient steps and embryo evaluation. Surprisingly, one of the tested protocols improved embryo survival (95.0%* vs 83.1% expansion rate and 74.2%* vs 51.5% hatching rate) compared to conventional in-plate warming. Embryo quality was also increased, taken by the higher total cell numbers (160.7 ± 8.6* vs 99.0 ± 7.9) and lower apoptosis index (4.9 ±0.6* vs 11.5 ± 2.4) 48 h after warming. Pregnancy rates were similar between vitrified-warmed embryos and fresh embryos (40% vs 43%). Based on our results, we suggest in-straw warming should always be used for vitrified embryos due to beneficial effects. Direct transfer can be safely performed using this protocol.
Palavras-Chave:  Criotolerância; Fertilização in vitro; Vitrificação.
Thesagro:  Bovino; Criopreservação; Embrião Animal; Palha; Reprodução Animal; Sacarose.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Gado de Leite (CNPGL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL25207 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sul.
Data corrente:  30/11/2015
Data da última atualização:  08/03/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  DEVINCENZI, T.; NABINGER, C.; GENRO, T. C. M.; NALERIO, E.; JUCHEM, S.; FEDRIGO, J. K.; PINTO, M. F.
Afiliação:  Thais Devincenzi, UFRGS; Carlos Nabinger, UFRGS; TERESA CRISTINA MORAES GENRO, CPPSUL; ELEN SILVEIRA NALERIO, CPPSUL; SERGIO DE OLIVEIRA JUCHEM, CPPSUL; Jean Kassio Fedrigo, UFRGS; Marcelo Fett Pinto, UFRGS.
Título:  Meat quality from grazing-based beef production systems on natural grasslands os Pampa biome.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF MEAT SCIENCE AND TECHNOLOGY, 61., 2015, Clermont-Ferrand. Proceedings... Clermont-Ferrand: INRA, 2015.
Idioma:  Inglês
Notas:  ICOMST.
Conteúdo:  Producing beef on natural grasslands may represent an alternative to local farmers to add value on meat products of Pampa Biome. However, the quality characteristics of these products must be investigated. In this sense, we investigated the meat quality of three grazing -based beef production systems in Pampa biome: Natural grassland (NG), Improved natural grassland (ING, fertilized and oversown with winter species) and Sorghum pasture (SP).
Thesagro:  Ácido graxo; Carne; Gado de corte; Pastagem.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sul (CPPSUL)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSUL13770 - 1UPCAA - DD
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