|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
19/09/2011 |
Data da última atualização: |
13/06/2018 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
LIMA, M. A. C. de; ALVES, R. E. |
Afiliação: |
MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; RICARDO ELESBAO ALVES, CNPAT. |
Título: |
Soursop (Annona muricata L.). |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: YAHIA, E. M. (Ed.). Postharvest biology and technology of tropical and subtropical fruits. Oxford: Woodhead Publishing, 2011. |
Volume: |
v. 4 |
Páginas: |
cap. 18, p. 363-391. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Soursop is a very perishable fruit. At room temperature, it has a shelf life limited to five days when it has been harvested at physiologieal maturity. Researeh into this fruit has been \imited to date but its attraetive flavor favors its eommereia\ization in different regions. Identifieation ofthe eorreet harvest time and the use ofpostharvest teehnologies sueh as refrigeration, eoatings and modified atmospheres, ete., ean extend the shelf \ife of soursop fruit. The impaet of orehard management on fruit qua\ity is also considered. |
Palavras-Chave: |
Annonaeeae; Cultivo. |
Thesagro: |
Annona Muricata; Conservação; Graviola; Pós-Colheita; Qualidade. |
Thesaurus Nal: |
Postharvest technology. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178552/1/Postharvest-biology-and-technology-of-tropical-and-subtropical-fruits2011-c.18-p.-363-391.pdf
|
Marc: |
LEADER 01248naa a2200253 a 4500 001 1900857 005 2018-06-13 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLIMA, M. A. C. de 245 $aSoursop (Annona muricata L.). 260 $c2011 300 $acap. 18, p. 363-391. v. 4 490 $vv. 4 520 $aSoursop is a very perishable fruit. At room temperature, it has a shelf life limited to five days when it has been harvested at physiologieal maturity. Researeh into this fruit has been \imited to date but its attraetive flavor favors its eommereia\ization in different regions. Identifieation ofthe eorreet harvest time and the use ofpostharvest teehnologies sueh as refrigeration, eoatings and modified atmospheres, ete., ean extend the shelf \ife of soursop fruit. The impaet of orehard management on fruit qua\ity is also considered. 650 $aPostharvest technology 650 $aAnnona Muricata 650 $aConservação 650 $aGraviola 650 $aPós-Colheita 650 $aQualidade 653 $aAnnonaeeae 653 $aCultivo 700 1 $aALVES, R. E. 773 $tIn: YAHIA, E. M. (Ed.). Postharvest biology and technology of tropical and subtropical fruits. Oxford: Woodhead Publishing, 2011.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Instrumentação. Para informações adicionais entre em contato com cnpdia.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
28/02/2011 |
Data da última atualização: |
27/12/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
MOURA, M. R. de; AVENA-BUSTILLOS, R. J.; MCHUGH, T. H.; WOOD, D. F.; OTONI, C. G.; MATTOSO, L. H. C. |
Afiliação: |
LUIZ HENRIQUE CAPPARELLI MATTOSO, CNPDIA. |
Título: |
Miniaturization of cellulose fibers and effect of addition on the mechanical and barrier properties of hydroxypropyl methylcellulose films. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of food engineering, Essex, v. 104, n. 1, p. 154-160, 2011. |
ISSN: |
0260-8774 |
DOI: |
10.1016/j.jfoodeng.2010.12.008 |
Idioma: |
Inglês |
Palavras-Chave: |
Barrier properties; Cellulose fibers; Fibras de celulose; Hydroxypropyl methylcellulose; Microfluídica; Microfluidics; Propriedades da barreira; Propriedades mecânicas. |
Thesaurus NAL: |
Mechanical properties. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01005naa a2200301 a 4500 001 1879516 005 2018-12-27 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0260-8774 024 7 $a10.1016/j.jfoodeng.2010.12.008$2DOI 100 1 $aMOURA, M. R. de 245 $aMiniaturization of cellulose fibers and effect of addition on the mechanical and barrier properties of hydroxypropyl methylcellulose films.$h[electronic resource] 260 $c2011 650 $aMechanical properties 653 $aBarrier properties 653 $aCellulose fibers 653 $aFibras de celulose 653 $aHydroxypropyl methylcellulose 653 $aMicrofluídica 653 $aMicrofluidics 653 $aPropriedades da barreira 653 $aPropriedades mecânicas 700 1 $aAVENA-BUSTILLOS, R. J. 700 1 $aMCHUGH, T. H. 700 1 $aWOOD, D. F. 700 1 $aOTONI, C. G. 700 1 $aMATTOSO, L. H. C. 773 $tJournal of food engineering, Essex$gv. 104, n. 1, p. 154-160, 2011.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|