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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Uva e Vinho. |
Data corrente: |
17/12/2010 |
Data da última atualização: |
29/07/2022 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
BERNARDI, T. L.; SCHAKER, P. D. C.; TODESCHINI, A. P.; VALENTE, P.; SILVA, G. A. da. |
Afiliação: |
TAÍS LETÍCIA BERNARDI, UFRGS; PATRÍCIA DAYANE C. SCHAKER, UERGS; ANA PAULA TODESCHINI, UNIJUÍ; PATRÍCIA VALENTE, UFRGS; GILDO ALMEIDA DA SILVA, CNPUV. |
Título: |
Ação do ácido gálico e da catequina na inibição da Reação em Cadeira da Polimerase. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 8.; ENCONTRO DE PÓS-GRADUANDOS DA EMBRAPA UVA E VINHO, 4., 2010, Bento Gonçalves. Resumos. Bento Gonçalves: Embrapa Uva e Vinho, 2010. |
Páginas: |
p. 23. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Resumo. |
Conteúdo: |
O desenvolvimento de ferramentas para a detecção de micro-organismos presentes no vinho é importante para agilizar tomada de ação corretiva quando necessária. Atualmente, uma ferramenta muito utilizada por seu custo acessível e por fornecer resultados rápidos e confiáveis é a Reação em Cadeia da Polimerase (PCR). Como em trabalhos anteriores verificou-se que o vinho possui substâncias químicas que podem inibir a PCR, este trabalho teve como objetivo verificar a capacidade do ácido gálico e da catequina em inibir a amplificação por PCR. |
Palavras-Chave: |
Ácido gálico; Anais; Catequina; CNPUV; IC; Iniciação cientifica; Micro-organismo; PCR. |
Thesagro: |
Enologia; Microbiologia; Vinho. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/870336/1/Resumos-8IC-2010-23.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Uva e Vinho (CNPUV) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agricultura Digital; Embrapa Agroenergia; Embrapa Meio-Norte. |
Data corrente: |
21/05/2019 |
Data da última atualização: |
18/11/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
CASARI, R. A. C. N.; PAIVA, D. S.; SILVA, V. N. B.; FERREIRA, T. M. M.; SOUZA JUNIOR, M. T.; OLIVEIRA, N. G.; KOBAYASHI, A. K.; MOLINARI, H. B. C.; SANTOS, T. T.; GOMIDE, R. L.; MAGALHÃES, P. C.; SOUSA, C. A. F. de. |
Afiliação: |
Raphael Augusto das Chagas Noqueli Casari, Bolsista da Embrapa Agroenergia; Dayane S. Paiva, Bolsista da Embrapa Agroenergia; Vivianny N. B. Silva, Bolsista da Embrapa Agroenergia; Thalita M. M. Ferreira, Bolsista da Embrapa Agroenergia; MANOEL TEIXEIRA SOUZA JUNIOR, CNPAE; Nelson G. Oliveira, Bolsista da Embrapa Agroenergia; ADILSON KENJI KOBAYASHI, CNPAE; HUGO BRUNO CORREA MOLINARI, CNPAE. |
Título: |
Using thermography to confirm genotypic variation for drought response in maize. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
International Journal of Molecular Sciences v. 20, n. 9, 2273, May-1, 2019. |
DOI: |
10.3390/ijms20092273 |
Idioma: |
Inglês Português |
Conteúdo: |
The feasibility of thermography as a technique for plant screening aiming at drought-tolerance has been proven by its relationship with gas exchange, biomass, and yield. In this study, unlike most of the previous, thermography was applied for phenotyping contrasting maize genotypes whose classification for drought tolerance had already been established in the field. Our objective was to determine whether thermography-based classification would discriminate the maize genotypes in a similar way as the field selection in which just grain yield was taken into account as a criterion. We evaluated gas exchange, daily water consumption, leaf relative water content, aboveground biomass, and grain yield. Indeed, the screening of maize genotypes based on canopy temperature showed similar results to traditional methods. Nevertheless, canopy temperature only partially reflected gas exchange rates and daily water consumption in plants under drought. Part of the explanation may lie in the changes that drought had caused in plant leaves and canopy structure, altering absorption and dissipation of energy, photosynthesis, transpiration, and partitioning rates. Accordingly, although there was a negative relationship between grain yield and plant canopy temperature, it does not necessarily mean that plants whose canopies were maintained cooler under drought achieved the highest yield. |
Palavras-Chave: |
Canopy temperature; Déficit hídrico; Fenotipagem de plantas; Plant phenotyping; Termografia; Thermal image; Tolerância à seca; Water deficit. |
Thesagro: |
Milho; Zea Mays. |
Thesaurus NAL: |
Abiotic stress; Drought tolerance; Thermography. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/198719/1/SEG-05.12.12.001.00.05-HUGO-3-ijms-20-02273-v2.pdf
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/197552/1/Artigo-termografia.pdf
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Marc: |
LEADER 02607naa a2200421 a 4500 001 2109974 005 2019-11-18 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.3390/ijms20092273$2DOI 100 1 $aCASARI, R. A. C. N. 245 $aUsing thermography to confirm genotypic variation for drought response in maize.$h[electronic resource] 260 $c2019 520 $aThe feasibility of thermography as a technique for plant screening aiming at drought-tolerance has been proven by its relationship with gas exchange, biomass, and yield. In this study, unlike most of the previous, thermography was applied for phenotyping contrasting maize genotypes whose classification for drought tolerance had already been established in the field. Our objective was to determine whether thermography-based classification would discriminate the maize genotypes in a similar way as the field selection in which just grain yield was taken into account as a criterion. We evaluated gas exchange, daily water consumption, leaf relative water content, aboveground biomass, and grain yield. Indeed, the screening of maize genotypes based on canopy temperature showed similar results to traditional methods. Nevertheless, canopy temperature only partially reflected gas exchange rates and daily water consumption in plants under drought. Part of the explanation may lie in the changes that drought had caused in plant leaves and canopy structure, altering absorption and dissipation of energy, photosynthesis, transpiration, and partitioning rates. Accordingly, although there was a negative relationship between grain yield and plant canopy temperature, it does not necessarily mean that plants whose canopies were maintained cooler under drought achieved the highest yield. 650 $aAbiotic stress 650 $aDrought tolerance 650 $aThermography 650 $aMilho 650 $aZea Mays 653 $aCanopy temperature 653 $aDéficit hídrico 653 $aFenotipagem de plantas 653 $aPlant phenotyping 653 $aTermografia 653 $aThermal image 653 $aTolerância à seca 653 $aWater deficit 700 1 $aPAIVA, D. S. 700 1 $aSILVA, V. N. B. 700 1 $aFERREIRA, T. M. M. 700 1 $aSOUZA JUNIOR, M. T. 700 1 $aOLIVEIRA, N. G. 700 1 $aKOBAYASHI, A. K. 700 1 $aMOLINARI, H. B. C. 700 1 $aSANTOS, T. T. 700 1 $aGOMIDE, R. L. 700 1 $aMAGALHÃES, P. C. 700 1 $aSOUSA, C. A. F. de 773 $tInternational Journal of Molecular Sciences$gv. 20, n. 9, 2273, May-1, 2019.
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Embrapa Agroenergia (CNPAE) |
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