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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
28/09/2017 |
Data da última atualização: |
28/09/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
OLIVEIRA, M. E. A. S.; AUGUSTO, P. P. C.; VISSOTTO, F. Z.; CARVALHO, C. W. P. de; BORGUINI, R. G.; TAKEITI, C. Y. |
Afiliação: |
Maria Eugênia Araújo Silva Oliveira, UNIRIO; Pedro Pio Campregher Augusto, ITAL; Fernanda Zaratini Vissotto, ITAL; CARLOS WANDERLEI PILER DE CARVALHO, CTAA; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; CRISTINA YOSHIE TAKEITI, CTAA. |
Título: |
Avaliação dos processos combinados de extrusão e aglomeração na solubilidade de hidrocoloides. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO DE ALIMENTOS E NUTRIÇÃO, 3., 2017. p. . [Rio de Janeiro: UNIRIO], 2017. |
DOI: |
10.17648/sian-2017-61495 |
Idioma: |
Português |
Notas: |
SIAN. Poster. 18 a 19 de maio de 2017. |
Palavras-Chave: |
Extrusão termoplástica. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Solos. |
Data corrente: |
13/05/2022 |
Data da última atualização: |
13/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
TURETTA, A. P. D.; FIDALGO, E. C. C.; PEDREIRA, B. da C. C. G.; GARCIA, E.; BONATTI, M.; MELLONI, G.; LÖHR, K.; MONTEIRO, J. M. G.; PRADO, R. B.; MOSTER, C.; MARTINS, A. L. da S.; MALHEIROS, T. F.; SIEBER, S. |
Afiliação: |
ANA PAULA DIAS TURETTA, CNPS; ELAINE CRISTINA CARDOSO FIDALGO, CNPS; BERNADETE DA CONCEICAO C G PEDREIRA, CNPS; EDENISE GARCIA, THE NATURE CONSERVANCY BRAZIL; MICHELLE BONATTI, LEIBNIZ CENTRE FOR AGRICULTURAL LANDSCAPE RESEARCH (ZALF); GIACOMO MELLONI, UNIVERSITY OF FLORENCE; KATHARINA LÖHR, LEIBNIZ CENTRE FOR AGRICULTURAL LANDSCAPE RESEARCH (ZALF); JOYCE MARIA GUIMARAES MONTEIRO, CNPS; RACHEL BARDY PRADO, CNPS; CLAUDIA MOSTER, UFRRJ; ALBA LEONOR DA SILVA MARTINS, CNPS; TADEU FABRÍCIO MALHEIROS, USP; STEFAN SIEBER, LEIBNIZ CENTRE FOR AGRICULTURAL LANDSCAPE RESEARCH (ZALF). |
Título: |
A methodology framework to access the impact of rural practices in the food-water-energy security nexus. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
In: MOREIRA, F. de A.; DALLA FONTANA, M.; MALHEIROS, T. F.; DI GIULIO, G. M. (ed.). The water-energy-food nexus: what the Brazilian research has to say. São Paulo: Faculdade de Saúde Pública da USP, 2022. cap. 13, p. 228-241. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Considering all the scenarios about population growth and the increasing demand for food, water and energy, we highlight the potential of MFA to provide a range of benefits - beyond its primary function that is to produce food - through the promotion of conservationist practices in rural landscapes. We presented a feasible methodology framework to evaluate the impact of rural practices on the FWE security nexus in the Atlantic Forest biome. The basis of this methodology is the use of secondary data and a participatory approach. Thus, we ensure a bottom-up approach, promoting the stakeholder engagement and a low cost, promoting its applicability. |
Palavras-Chave: |
Impact; Impacto; Práticas rurais; Rural practices; Sustainability; Sustentabilidade. |
Thesagro: |
Agricultura; Água; Alimento; Desenvolvimento Sustentável; Energia; Recurso Energético; Recurso Hídrico; Recurso Natural; Segurança Alimentar. |
Thesaurus NAL: |
Agriculture; Energy; Energy resources; Food security; Foods; Natural resources; Sustainable development; Water; Water resources. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1142926/1/A-methodology-framework-to-access-the-impact-of-rural-2022.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Solos (CNPS) |
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