|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Instrumentação. |
Data corrente: |
23/03/2005 |
Data da última atualização: |
16/07/2009 |
Autoria: |
SANTOS JÚNIOR, D. S.; RIUL JÚNIOR, A.; MALMEGRIM, R. R.; FONSECA, F. J.; OLIVEIRA JÚNIOR, O. N.; MATTOSO, L. H. C. |
Título: |
A layer-by-layer film of chitosan in a taste sensor application. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Macromolecular Bioscience, v. 3 p. 591-595, 2003. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Chitosan is alternated with SUIfonated poly-styrene (PSS) to build layer-by-layer (LBL) films that are used as sensing units in an electronic tongue. Using impedance spectroscopy as the principle method of detection, an array using chitosan/PSS LBL film are bare gold electrode as the sensing units was capable of distinguishing the basic tastes - salty, sweet, bitter, and sour - to a concentration below the human threshold. The suitability of chitosan as a sensing material was confirmed by using this sensor to distinguish red wines according to their vintage. vineyard,
and brands. |
Palavras-Chave: |
Biomateriais; Nanolayers; Polissacarídeos; Propriedades dielétricas; Sensores. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01259naa a2200241 a 4500 001 1028871 005 2009-07-16 008 2003 bl --- 0-- u #d 100 1 $aSANTOS JÚNIOR, D. S. 245 $aA layer-by-layer film of chitosan in a taste sensor application. 260 $c2003 520 $aChitosan is alternated with SUIfonated poly-styrene (PSS) to build layer-by-layer (LBL) films that are used as sensing units in an electronic tongue. Using impedance spectroscopy as the principle method of detection, an array using chitosan/PSS LBL film are bare gold electrode as the sensing units was capable of distinguishing the basic tastes - salty, sweet, bitter, and sour - to a concentration below the human threshold. The suitability of chitosan as a sensing material was confirmed by using this sensor to distinguish red wines according to their vintage. vineyard, and brands. 653 $aBiomateriais 653 $aNanolayers 653 $aPolissacarídeos 653 $aPropriedades dielétricas 653 $aSensores 700 1 $aRIUL JÚNIOR, A. 700 1 $aMALMEGRIM, R. R. 700 1 $aFONSECA, F. J. 700 1 $aOLIVEIRA JÚNIOR, O. N. 700 1 $aMATTOSO, L. H. C. 773 $tMacromolecular Bioscience$gv. 3 p. 591-595, 2003.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Instrumentação (CNPDIA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
31/10/2013 |
Data da última atualização: |
07/03/2016 |
Tipo da produção científica: |
Comunicado Técnico/Recomendações Técnicas |
Autoria: |
FREITAS, D. de G. C.; AMARAL, G. V. do. |
Afiliação: |
DANIELA DE GRANDI CASTRO FREITAS, CTAA; GABRIELA VIEIRA DO AMARAL, UFRRJ. |
Título: |
Protocolo de avaliação da qualidade do olho-de-cão (Priacanthus arenatus) eviscerado e estocado em gelo. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Rio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos, 2013. |
Páginas: |
5 p. |
Série: |
(Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado técnico, 185). |
ISSN: |
0103-5231 |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Método do índice de qualidade; Peixe olho-de-cão; Pescado. |
Thesagro: |
Peixe. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/91748/1/2013-CTE-0185.pdf
|
Marc: |
LEADER 00647nam a2200193 a 4500 001 1969993 005 2016-03-07 008 2013 bl uuuu u0uu1 u #d 022 $a0103-5231 100 1 $aFREITAS, D. de G. C. 245 $aProtocolo de avaliação da qualidade do olho-de-cão (Priacanthus arenatus) eviscerado e estocado em gelo. 260 $aRio de Janeiro: Embrapa Agroindústria de Alimentos$c2013 300 $a5 p. 490 $a(Embrapa Agroindústria de Alimentos. Comunicado técnico, 185). 650 $aPeixe 653 $aMétodo do índice de qualidade 653 $aPeixe olho-de-cão 653 $aPescado 700 1 $aAMARAL, G. V. do
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|