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Registros recuperados : 2.459 | |
161. | | OLIVEIRA, A. X. de; ZAGATTO, M. R. G.; NIVA, C. C. Enquitreídeos como bioindicadores de uso do solo em Ponta Grossa, PR. In: EVENTO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA FLORESTAS, 12., 2013, Colombo. Anais. Colombo: Embrapa Florestas, 2013. (Embrapa Florestas. Documentos, 253). Editores técnicos: Marcílio José Thomazini, Elenice Fritzsons, Patrícia Raquel Silva, Guilherme Schnell e Schuhli, Denise Jeton Cardoso, Luziane Franciscon. EVINCI. Resumos. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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162. | | NIVA, C. C.; ZAGATTO, M. R. G.; BARTZ, M. L. C.; NADOLNY, H.; CARDOSO, G. B. X.; OLIVEIRA, A. X. de; MORAIS, R.; SAUTTER, K. D.; BROWN, G. G. Enquitreídeos como indicadores de qualidade do solo em sistemas integrados de produção nos Campos Gerais, Paraná. In: REUNIÃO BRASILEIRA DE FERTILIDADE DO SOLO E NUTRIÇÃO DE PLANTAS, 31.; REUNIÃO BRASILEIRA SOBRE MICORRIZAS, 15.; SIMPÓSIO BRASILEIRO DE MICROBIOLOGIA DO SOLO, 13.; REUNIÃO BRASILEIRA DE BIOLOGIA DO SOLO, 10., 2014, Araxá. Fertilidade e biologia do solo: integração e tecnologias para todos: anais. Araxá: Núcleo Regional Leste da Sociedade Brasileira de Ciência do Solo, 2014. Resumo. FERTBIO 2014. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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166. | | NIVA, C. C.; CEZAR, R. M.; FONSECA, P. M.; ZAGATTO, M. R. G.; OLIVEIRA, E. M.; BUSH, E. F.; CLASEN, L. A.; BROWN, G. G. Enchytraeid abundance in Araucaria Mixed Forest determined by cold and hot wet extraction. Brazilian Journal of Biology, São Carlos, v. 75, n. 4, supl. 1, p. 169-175, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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167. | | NIVA, C. C.; CÉSAR, R. M.; FONSECA, P. M. da; ZAGATTO, M. R.; OLIVEIRA, E.; CLASEN, L. V.; BROWN, G. G. Enchytraeid abundance in mixed Araucaria forest determined using four methods (cold and hot extraction, handsorting, formol application). In: INTERNATIONAL OLIGOCHAETE TAXONOMY MEETING, 6., 2013, Palmeira de Faro, Portugal. Book of abstracts. [Braga]: University of Minho, CBMA, 2013. p. 40. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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171. | | MORAES, M. C. B.; BORGES, M.; LAUMANN, R. A.; BORGES, R.; VIANA, A. R.; THOMAZINI, M. J.; SILVA, C. C. A. da; OLIVEIRA, M. W. M. de; BOFF, M. I. C. Identification and field evaluation of a new blend of the sex pheromone of Hypsipyla grandella. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v. 52, n. 11, p. 977-986, nov. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia; Embrapa Unidades Centrais. |
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172. | | PARRON, L. M.; COSER, T. R.; OLIVEIRA FILHO, E. C. de; MADALENA, J. O. de M. Gestão ambiental. In: HAMMES, V. S.; ARZABE, C.; RACHWAL, M. F. G.; PRIMAVESI, O. M. A. S. P. R. (Ed.). Empresa, meio ambiente e responsabilidade socioambiental. Brasília, DF: Embrapa; Jaguariúna: Embrapa Meio Ambiente, 2012. v. 6. (Educação ambiental para o desenvolvimento sustentável, v. 6). Parte 5, Cap. 3. p. 321-328. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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176. | | DART, R. de O.; PINTO, D. M.; MOTA, C.; AMORIM, A.; SIMÕES, M.; DRUCKER, D. P.; CRISCUOLO, C.; CUSTODIO, D. de O.; BORBA, R.; GOVEIA, S. S.; GRIGOLIN, G.; CAMBOIM, S.; LANDAU, E. C.; GARRASTAZU, M. C.; SILVA, M. F. da; BERTIN, P. R. B. GeoNode-BR: comunidade brasileira para a colaboração entre usuários do software GeoNode. In: SIMPÓSIO BRASILEIRO DE INFRAESTRUTURA DE DADOS ESPACIAIS, 3., 2022. Geoinformação aberta para o desenvolvimento sustentável: anais. Rio de Janeiro: IBGE, 2022. p. 185-187. Evento online. Biblioteca(s): Embrapa Florestas; Embrapa Solos. |
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179. | | OLIVEIRA, F. S. de; SOARES, V. P.; PEZZOPANE, J. E. M.; GLERIANI, J. M.; LIMA, G. S.; SILVA, E.; RIBEIRO, C. A. A. S.; OLIVEIRA, A. M. S. Identificação de conflito de uso da terra em áreas de preservação permanente no entorno do parque nacional do Caparaó, Estado de Minas Gerais. Revista Árvore, Viçosa, v. 32, n. 5, p. 899-908, set./out. 2008. Biblioteca(s): Embrapa Florestas. |
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Registros recuperados : 2.459 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas; Embrapa Soja. |
Data corrente: |
21/10/2013 |
Data da última atualização: |
18/09/2015 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
GODOY, R. C. B. de; BATISTA, D. V. S.; AZEREDO, H. M. C. de; OLIVEIRA, L. A. de; BENASSI, V. de T.; MANDARINO, J. M. G. |
Afiliação: |
ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; D. V. S. Batista, Federal University Of Reconcavo Baiano; HENRIETTE MONTEIRO C DE AZEREDO, SRI; LUCIANA ALVES DE OLIVEIRA, CNPMF; VERA DE TOLEDO BENASSI, CNPSO; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO. |
Título: |
Addition of passion fruit pulp as an alternative to enhance the flavor and nutritional value of a soybean beverage. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: PANGBORN SENSORY SCIENCE SYMPOSIUM, 10., 2013, Rio de Janeiro. Abstracts. [S.l.]: Rogil, 2013. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Disponibilizado online mediante login e senha. |
Conteúdo: |
From the economic and social point of view soymilk is a viable healthy alternative of beverages. It can be prepared by small farmers and communities due to low cost. The processing of extraction is relatively easy and it can be used in several segments such as meals in schools and programs to combat hunger and malnutrition. However, sensory characteristics such as the undesirable ?raw beans? flavor and particular dietary habits of the population are factors that affect the consumption of soymilk. Many studies regarding the low acceptance, such as changes in processing and use of additives or mixture with raw materials, have been carried out. The addition of passion fruit pulp could become an interesting option to improve the sensory properties of soy beverages. We prepared 10 formulations of soymilk, passion fruit pulp and sucrose through mixture design. The samples were evaluated by 50 consumers not accustomed to soybean beverages. They rated them for overall degree of liking using 9-point structured hedonic scales ranging from 1 (dislike extremely) to 9 (like extremely). The beverages prepared with the highest proportions of passion fruit pulp and soymilk had low acceptance. The preferred samples (acceptance above 7) had the following proportions: 57.5 to 60% passion fruit pulp, 17.5 to 20% sugar and 35 to 37.5% soymilk. The beverage was enriched with proteins (0.54 g.100g-1), vitamin C (8.4 mg.100g.-1) and isoflavones (2.36 g.100g-1). |
Palavras-Chave: |
Bebida de soja; Bebida proteica; Passion fruit pulp; Polpa de maracujá; Proteic beverage. |
Thesaurus NAL: |
soymilk. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02333nam a2200253 a 4500 001 1968945 005 2015-09-18 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aGODOY, R. C. B. de 245 $aAddition of passion fruit pulp as an alternative to enhance the flavor and nutritional value of a soybean beverage.$h[electronic resource] 260 $aIn: PANGBORN SENSORY SCIENCE SYMPOSIUM, 10., 2013, Rio de Janeiro. Abstracts. [S.l.]: Rogil$c2013 500 $aDisponibilizado online mediante login e senha. 520 $aFrom the economic and social point of view soymilk is a viable healthy alternative of beverages. It can be prepared by small farmers and communities due to low cost. The processing of extraction is relatively easy and it can be used in several segments such as meals in schools and programs to combat hunger and malnutrition. However, sensory characteristics such as the undesirable ?raw beans? flavor and particular dietary habits of the population are factors that affect the consumption of soymilk. Many studies regarding the low acceptance, such as changes in processing and use of additives or mixture with raw materials, have been carried out. The addition of passion fruit pulp could become an interesting option to improve the sensory properties of soy beverages. We prepared 10 formulations of soymilk, passion fruit pulp and sucrose through mixture design. The samples were evaluated by 50 consumers not accustomed to soybean beverages. They rated them for overall degree of liking using 9-point structured hedonic scales ranging from 1 (dislike extremely) to 9 (like extremely). The beverages prepared with the highest proportions of passion fruit pulp and soymilk had low acceptance. The preferred samples (acceptance above 7) had the following proportions: 57.5 to 60% passion fruit pulp, 17.5 to 20% sugar and 35 to 37.5% soymilk. The beverage was enriched with proteins (0.54 g.100g-1), vitamin C (8.4 mg.100g.-1) and isoflavones (2.36 g.100g-1). 650 $asoymilk 653 $aBebida de soja 653 $aBebida proteica 653 $aPassion fruit pulp 653 $aPolpa de maracujá 653 $aProteic beverage 700 1 $aBATISTA, D. V. S. 700 1 $aAZEREDO, H. M. C. de 700 1 $aOLIVEIRA, L. A. de 700 1 $aBENASSI, V. de T. 700 1 $aMANDARINO, J. M. G.
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Embrapa Florestas (CNPF) |
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