BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  17/07/2017
Data da última atualização:  17/07/2017
Autoria:  ROSIERE, R. E.; TORELL, D. T.
Título:  Nutritive value of sheep diets on coastal California annual range.
Ano de publicação:  1982
Fonte/Imprenta:  Journal of Animal Science, v.54, n.2, p.363-376, 1982.
DOI:  10.3733/hilg.v53n01p019.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Diets of sheep on California annual range in the northern Coast Mountains were evaluated at various seasons and stages of plant growth on grass-woodland and improved grassland grazed yearlong at three grazing intensities. Nutritive content of forage samples collected by esophageal-fistulated ewes, including organic matter digestibility, digestible energy, crude protein, ether extract, fiber constituents and minerals, was compared with nutritive content of herbage from both range (vegetative cover) types and with nutrient requirements of sheep. Diets from grassland improved by seeding to subterranean clover were more digestible and had more crude protein and digestible energy than diets from woodland range. There were differences in contents of various nutrients among seasons and phenological stages (e.g., more protein and energy in fall and winter than in summer) but not among grazing intensities. Based on nutrient concentrations, diets were generally adequate for brood ewes except at plant maturity on woodland range when protein and energy could be deficient. Grazing selectivity occurred for some nutrients but not consistently. Associations among nutritional variables suggested that acid detergent fiber was a good indicator of forage nutritional value. Acid detergent lignin and cellulose were the best predictive variables for organic matter digestibility.
Thesagro:  Gramínea; Nutrição animal; Ovino; Valor nutritivo.
Thesaurus Nal:  Animal feeding; Animal nutrition; Grasses; Nutritive value; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC34297 - 1ADDAP - PP
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Meio-Norte.
Data corrente:  22/03/2008
Data da última atualização:  08/07/2011
Tipo da produção científica:  Documentos
Autoria:  PEREIRA, F. de M.; CAMARGO, R. C. R. de; LOPES, M. T. do R.
Afiliação:  FABIA DE MELLO PEREIRA, CPAMN; RICARDO COSTA RODRIGUES DE CAMARGO, CPAMN; MARIA TERESA DO REGO LOPES, CPAMN.
Título:  Contaminação do mel por presença de clostridium botulinum.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2007.
Páginas:  17 p.
Série:  (Embrapa Meio-Norte. Documentos, 161).
Idioma:  Português
Conteúdo:  O botulismo infantil é uma doença que acomete lactantes e é causada pela ingestão de alimentos contaminados com a bactéria Clostridium botulinum, produtora da toxina botulínica que afeta o sistema neurológico das crianças. os registros relacionados aos casos dessa doença indicam o consumo de mel como responsável por aproximadamente um terço dos casos registrados em bebês. A Embrapa Meio-Norte reuniu nesta publicação informações gerais relacionadas à presença desse microrganismo nos produtos das abelhas, sua detecção e práticas de manejo que podem ser adotadas pelos apicultores com o objetivo de evitar ou reduzir a contaminação no mel.
Thesagro:  Abelha; Alimento; Bactéria; Botulismo; Cera; Contaminação; Contaminação Bacteriana; Doença Animal; Mel; Néctar; Pólen.
Categoria do assunto:  --
Q Alimentos e Nutrição Humana
URL:  https://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/bitstream/doc/69267/1/Doc161.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Meio-Norte (CPAMN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAMN21714 - 1UMTFL - PPFOL 73/082008.00073
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