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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
02/03/2017 |
Data da última atualização: |
02/03/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SILVA, E. M. G. da; RODRIGUES, V. da S.; JORGE, J. de O.; OSAVA, C. F.; JUAN SZABÓ, M. P.; GARCIA, M. V.; ANDREOTTI, R. |
Afiliação: |
ELIS MARESSA GONÇALVES DA SILVA, FMV/Universidade Federal de Uberlândia; VINICIUS DA SILVA RODRIGUES; JACIARA DE OLIVEIRA JORGE, FMV/Universidade Federal de Uberlândia; CAROLINA FONSECA OSAYA, FMV/Universidade Federal de Uberlândia; MATIAS PABLO JUAN SZABÓ, FMV/Universidade Federal de Uberlândia; MARCOS VALÉRIO GARCIA; RENATO ANDREOTTI E SILVA, CNPGC. |
Título: |
Efficacy of Tagetes minuta (Asteraceae) essential oil against Rhipicephalus sanguineus (Acari: Ixodidae) on infested dogs and in vitro. |
Ano de publicação: |
2016 |
Fonte/Imprenta: |
Experimental & Applied Acarology, v. 70 , n. 4, p. 483-489, Sept./Dec. 2016 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Ticks from Rhipicephalus sanguineus complex are widely distributed in the world and one species from this complex is the most common tick on dogs in Brazil, notably in urban areas. This tick is a vector of several diseases. Among others it transmits the agent of canine Ehrlichiosis, a major dog infectious disease and the agent of Rocky Mountain spotted fever. This tick can spread rapidly and develop intolerable infestations within no time. Currently tick control is done with acaricides and demand for such drugs has grown fast. However, R. sanguineus has already developed resistance to the main active compounds and the development of new acaricides is necessary. Many essential oils of plants have acaricidal effect and may be an important source of molecules for the synthesis of new acaricide products. In this study, we evaluated the effectiveness of a new herbal phytotherapic, consisting of the essential oil of Tagetes minuta L., against R. sanguineus in vitro and on dogs undergoing experimental infestations. The product displayed 100% efficacy against larvae, nymphs and adults of the tick on all tested conditions. |
Palavras-Chave: |
Control; Infestations; Phytoterapics. |
Thesaurus Nal: |
Rhipicephalus sanguineus; Tagetes minuta. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1065806/1/Efficacyoftagetesminuta.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
14/09/2007 |
Data da última atualização: |
26/07/2017 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
DUARTE, T. F.; DIAS, R. P.; ALVES, F. S. F. |
Afiliação: |
Terezinha Fernandes Duarte, Consultora da Embrapa Caprinos; RONALDO PONTE DIAS, CNPC; FRANCISCO SELMO FERNANDES ALVES, CNPC. |
Título: |
Recomendações técnicas para a implantação de um programa de higienização em unidades de processamento de carnes caprina e ovina. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Sobral: Embrapa Caprinos, 2006. |
Páginas: |
42 p. |
Descrição Física: |
il. |
Série: |
(Embrapa Caprinos. Documentos, 62). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Esta publicação apresenta orientações para execução de práticas racionais que alertam para os cuidados desde o abate ao preparo da carcaça da categoria animal, cuja implementação é uma agregação de valores ao produtor rural e conseqüentemente, na geração de renda e qualidade do produto final. |
Palavras-Chave: |
Processamento de alimento. |
Thesagro: |
Abatedouro; Caprino; Carne; Higiene; Higiene de Alimento; Inspeção Sanitária; Ovino; Processamento; Segurança Alimentar. |
Categoria do assunto: |
-- L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://www.infoteca.cnptia.embrapa.br/infoteca/bitstream/doc/533324/1/doc62.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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