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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  05/02/2024
Data da última atualização:  23/05/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  CASSOL, G. Z.; SOUZA, J. H. R. DE; FOGACA, F. H. dos S.; SILVA, C. M.; PACHECO, S.; PÉREZ, J. L. R.; MORZELLE, M. C.; SAMPAIO NETO, O. Z.; SILVA, L. K. S. DA.
Afiliação:  GEODRIANE ZATTA CASSOL, UFMT, UNICAMP; JONATÃ HENRIQUE REZENDE DE SOUZA, UFMT, UNICAMP; FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA; CAROLINE MELLINGER SILVA, CTAA; SIDNEY PACHECO, CTAA; JORGE LUIS RODRÍGUEZ PÉREZ, UFMT; MARESSA CALDEIRA MORZELLE, UFMT; OSCAR ZALLA SAMPAIO NETO, UFMT, University of Cambridge; LUCIANA KIMIE SAVAY DA SILVA, UFMT.
Título:  Influence of delipidification on protein concentrate extracted from fish by-products: technical process, nutritional value, and amino acid bioaccessibility.
Ano de publicação:  2024
Fonte/Imprenta:  Journal of Aquatic Food Product Technology, 2024.
DOI:  https://doi.org/10.1080/10498850.2024.2305966
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Fish by-products were used to manufacture delipided fish protein concentrate (FPC), using Soxhlet method or single stage immersion, with n-hexane or anhydrous ethanol solvents. n-Hexane produced the best results. Soxhlet led to the highest protein content (86%), lipid extraction efficiency (92%), and protein digestibility (75%). The single stage immersion method resulted in higher amino acid bioaccessibility values (90%). Soxhlet associated with n-hexane led to an acceptance index above 70% for sensory attributes. FPC is a source of protein of high biological value and can be used by the food industry as an alternative for the preparation and/or fortification of foods.
Palavras-Chave:  Análise sensorial; Digestibilidade proteica; Lipid extraction; Protein digestibility; Sensory test.
Thesagro:  Colossoma Macropomum; Digestibilidade; Extração; Lipídio.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CTAA15682 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  21/09/2006
Data da última atualização:  02/01/2024
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  VIDAL, D. de L.; DIAS, R. P.
Afiliação:  CNPC.
Título:  Caprine commercialisation systems and carcass sections in the Northeast of Brazil.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON GOATS, 7., 2000, Tours, France. Recueil des communications: proceedings. France: IGA, 2000. v. 1, p. 501-503.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The Brazilian Northeast region framework complexity in relation to goat products trade, generates a more careful analysis The and prospecting for economic agents, interacting structural components and inputs spatial allocation. This paper identifies the main circuits of goat meat commercialisation, their features and carcass cuts in the Ceara's State. A pilot countryside survey with four focus cities was conducted to provide a basic pop information framework on this area. The commercial relationships among the market agents in the different circuits and the cut Gross Value Added incorporation process are analysed. It was identified four fundamental commercialisation types. The necessity of an appropriated support prices policy to the semiarid conditions to the Artisan and Traditional Circuits type was recommended; Furthermore, the point of commercial activity strangulation is found in the small power of bargain and decision of the small farm households. Higher organisation level of the small farm households, is associated with beter familiar income in some commercialisation circuits.
Palavras-Chave:  Brasil; Carcasses; Nordeste.
Thesagro:  Caprino; Carcaça; Carne; Comercialização; Mercado.
Thesaurus NAL:  Commercialization; Goat meat; Markets; Meat byproducts.
Categoria do assunto:  E Economia e Indústria Agrícola
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/51781/1/AAC-Caprine-commercialisation.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC18813 - 1UPCAA - DD636.39I62pv.2
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