BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Milho e Sorgo.
Data corrente:  15/02/2016
Data da última atualização:  26/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  FANÉ, R.; TRAORÉ, D.; KASSOGUÉ, A.; SAMALÉ, F.; DICKO, A. H.; HAMADOUN, A.; VALICENTE, F. H.; BABANA, A. H.
Afiliação:  FERNANDO HERCOS VALICENTE, CNPMS.
Título:  Genetic diversity of native Bacillus thuringiensis strains isolated from soil of different localities in Mali and their cry gene profile.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  British Biotechnology Journal, v. 12, n. 1, p. 1-8, 2016.
DOI:  10.9734/BBJ/2016/20432
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Aims: To determine the genetic diversity of Bacillus thuringiensis strains isolated from soils of different locality in Mali, and select strains with cry1F, cry1B and cry1C genes to control caterpillars and strains with cry2 gene against African rice gall midge. Study Design: Strains of Bacillus thuringiensis (Bt) used in this study belong to collection of Laboratory of Research in Microbiology and Microbial Biotechnology (Laborem-Biotech) and that isolated from different ecological environment of Mali. Bt strains used as positive controls were kindly provided by Dr. Fernando Hercos Valicente from Embrapa Milho e Sorgo (Brazil). Methodology: The total DNA of the native B. thuringiensis and reference strains were extracted from overnight grown culture. Gene identification was performed by amplification (PCR) of DNA of Bt strains using specific primers. The gel revelation was performed using ethidium bromide and the gel photography was performed using an E-Box VX2 system, Version 15.06. Results: Native B. thuringiensis strains studied, showed high genetic diversity. 48,3% of the studied B. thuringiensis strains of the collection carry cry1 gene, 49,06% of them harbor both cry1 and cry2 gene, 5.7% of the native Bt strains didn?t react with any cry1 and cry 2 specific primers and 94.3% of the strains produce different PCR products. The analysis of cry1 positive B. thuringiensis showed sub-group frequencies of 7.6% for cry1F and 3.8% for cry1B and cry1C. In native Bt strains of o... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Helicoverpa armegira.
Thesagro:  Bacillus thuringiensis.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Milho e Sorgo (CNPMS)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPMS26874 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Amapá.
Data corrente:  31/10/2019
Data da última atualização:  27/01/2020
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  MARINHO, R. das G. B.; DAMASCENO, L. F.; CASTELO, A. S.; ROCHA, J. D. M.; YOSHIOKA, E. T. O.
Afiliação:  RENATA DAS GRAÇAS BARBOSA MARINHO, PESCAP; LEANDRO FERNANDES DAMASCENO, CPAF-AP; ANTONIELSON SILVA CASTELO, AGROINDÚSTRIA CUNHAÚ; JOANA D'ARC MAURICIO ROCHA, CIFPA; ELIANE TIE OBA YOSHIOKA, CPAF-AP.
Título:  Produção de silagem biológica de pescado com abacaxi.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  In: JORNADA CIENTÍFICA DA EMBRAPA AMAPÁ, 4., 2018, Macapá. Resumos... Macapá: Embrapa Amapá, 2019. p. 28. Editores técnicos: Adilson Lopes Lima e Ricardo Adaime.
Idioma:  Português
Conteúdo:  A produção de silagem biológica requer o emprego de baixa tecnologia, reduzindo os custos e gerando um produto de alto valor biológico com potencialidade para uso na nutrição de organismos aquáticos. O presente estudo objetivou avaliar diferentes silagens biológicas de pescado com abacaxi. O experimento foi realizado no Laboratório de Nutrição de Organismos Aquáticos da Embrapa Amapá por sete dias. O fermento utilizado foi constituído de repolho, abacaxi, farinha de trigo, sal, vinagre e Butil Hidroxitolueno (BHT) como antioxidante.
Thesagro:  Alimento Animal; Nutrição Animal.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1113707/1/CPAFAP2019Producaosilagem.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Amapá (CPAF-AP)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPAF-AP18183 - 1UMTRA - DD
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