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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Tabuleiros Costeiros. |
Data corrente: |
23/10/2014 |
Data da última atualização: |
23/10/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FEITOSA, F. D.; SILVA, C. A. da. |
Afiliação: |
CARLOS ALBERTO DA SILVA, CPATC. |
Título: |
Avaliação do teste de desempenho geral do Aquysis pelos produtores de tilápia de Sergipe acessado via Internet. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFI CA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 4., 2014, Aracaju. Anais... Brasília, DF: Embrapa, 2014. |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Peixe; Tilápia. |
Thesaurus Nal: |
Fish. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/998135/1/156.pdf
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Marc: |
LEADER 00575nam a2200145 a 4500 001 1998135 005 2014-10-23 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFEITOSA, F. D. 245 $aAvaliação do teste de desempenho geral do Aquysis pelos produtores de tilápia de Sergipe acessado via Internet.$h[electronic resource] 260 $aIn: SEMINÁRIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFI CA E PÓS-GRADUAÇÃO DA EMBRAPA TABULEIROS COSTEIROS, 4., 2014, Aracaju. Anais... Brasília, DF: Embrapa$c2014 650 $aFish 650 $aPeixe 650 $aTilápia 700 1 $aSILVA, C. A. da
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Registro original: |
Embrapa Tabuleiros Costeiros (CPATC) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
03/07/2019 |
Data da última atualização: |
21/10/2019 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FOGACA, F. H. dos S.; ALVES, R.; BARBOSA, V.; MAULVAULT, A. L.; ANACLETO, P.; CAMACHO, C.; BANDARRA, N.; MARQUES, A. |
Afiliação: |
FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA; Ricardo Alves; Vera Barbosa; Ana Luísa Maulvault; Patricia Anacleto; Carolina Camacho; Narcisa Bandarra; António Marques. |
Título: |
Bioaccessibility of metals in seafood: risk to human health. |
Ano de publicação: |
2019 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD DIGESTION, 6., 2019, Granada. Proceedings... Granada: INFOGEST, 2019. p. 179. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Poster 378/110. 2 a 4 de abril de 2019. |
Conteúdo: |
Despite its well known nutritional attributes, seafood consumption can potentially represent human health hazards, as these species can often accumulate toxic elements namely as mercury, cadmium, lead and arsenic. In toxicological studies, the overall concentration of metals determined does not always reflect the amount that becomes available for absorption at the human intestinal epithelium during the digestive process, also defined as bioaccessibility. The inclusion of bioaccessibility in risk/benefit assessment provides more realistic estimates of metals ingestion through seafood consumption. |
Palavras-Chave: |
Target Hazard Quotient. |
Thesagro: |
Alimento; Consumo Alimentar; Digestão. |
Thesaurus NAL: |
Food consumption; In vitro digestion. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
URL: |
https://www.alice.cnptia.embrapa.br/alice/bitstream/doc/1110339/1/poster378110p134ctaaicfdgranada.pdf
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Marc: |
LEADER 01464nam a2200277 a 4500 001 2110339 005 2019-10-21 008 2019 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aFOGACA, F. H. dos S. 245 $aBioaccessibility of metals in seafood$brisk to human health.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD DIGESTION, 6., 2019, Granada. Proceedings... Granada: INFOGEST, 2019. p. 179.$c2019 500 $aPoster 378/110. 2 a 4 de abril de 2019. 520 $aDespite its well known nutritional attributes, seafood consumption can potentially represent human health hazards, as these species can often accumulate toxic elements namely as mercury, cadmium, lead and arsenic. In toxicological studies, the overall concentration of metals determined does not always reflect the amount that becomes available for absorption at the human intestinal epithelium during the digestive process, also defined as bioaccessibility. The inclusion of bioaccessibility in risk/benefit assessment provides more realistic estimates of metals ingestion through seafood consumption. 650 $aFood consumption 650 $aIn vitro digestion 650 $aAlimento 650 $aConsumo Alimentar 650 $aDigestão 653 $aTarget Hazard Quotient 700 1 $aALVES, R. 700 1 $aBARBOSA, V. 700 1 $aMAULVAULT, A. L. 700 1 $aANACLETO, P. 700 1 $aCAMACHO, C. 700 1 $aBANDARRA, N. 700 1 $aMARQUES, A.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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