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Registro Completo |
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Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
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Data corrente: |
15/02/2012 |
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Data da última atualização: |
31/03/2025 |
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Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
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Autoria: |
CARRARA, V. da S.; AMADO, C. B.; MELO, J. O. de; MANDARINO, J. M. G.; CORTEZ, D. A. G. |
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Afiliação: |
VANESSA DA SILVA CARRARA, UEM; CIOMAR BERSANI AMADO, UEM; JULIANA OLIVEIRA DE MELO, UEM; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; DIÓGENES APARÍCIO GARCIA CORTEZ, UEM. |
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Título: |
Evaluation of soybean methanol fraction on acute inflammation. |
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Ano de publicação: |
2011 |
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Fonte/Imprenta: |
Journal of Medicinal Food, v. 14, n. 12, p. 1570-1575, 2011. |
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DOI: |
10.1089/jmf.2010.0320 |
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Idioma: |
Inglês |
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Conteúdo: |
Soybeans have been of interest of researchers because of the presence of isoflavones, a subclass of flavonoids, which have demonstrated anti-inflammatory activity. The aim of this study was investigate the anti-inflammatory activity of the methanol fraction from soybean, which contains mainly isoflavone glucosides and malonylglucosides. The anti-inflammatory activity of the methanol fraction from soybean was studied using croton oil?induced mouse ear edema and carrageenan-induced pleurisy models. The methanol fraction inhibited the ear edema in a dose-dependent manner: 0.625 mg/kg by 44.23% (P < .05), 1.25 mg/kg by 60.68% (P < .01), and 2.5 mg/kg by 65.68% (P < .01). Myeloperoxidase enzyme activity was reduced at the dose of 2.5 mg/kg (64.79%, P < .05). No effects were seen on carrageenan-induced pleurisy at different doses of the methanol fraction (100 or 400 mg/kg). These results demonstrated that the methanol fraction containing conjugated isoflavones showed topical anti-inflammatory activity. There was no acute toxicity in Swiss mice after oral administration of the fraction, at doses of 1,000, 2,000, 3,000, and 4,000 mg/kg. |
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Thesagro: |
Antiinflamatório; Soja. |
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Thesaurus Nal: |
Acute toxicity; Anti-inflammatory activity; Isoflavones; Soybeans. |
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Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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Biblioteca |
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Tipo/Formato |
Classificação |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Registros recuperados : 18 | |
| 4. |  | CARVALHO, C. de O.; TOMAZZONI, G. C.; CARVALHO, G. R. Fortalecimento das redes agroalimentares alternativas: a estratégia de comercialização da Associação de Agricultura Familiar e Agroecológica (AAFAS), In: CONGRESSO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ECONOMIA, ADMINISTRAÇÃO E SOCIOLOGIA RURAL, 62., 2024, Palmas. Bioeconomia, cadeias de valor e desafios do desenvolvimento regional: [anais...]. Brasília, DF: SOBER, 2024.| Tipo: Artigo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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| 15. |  | OLIVEIRA, M. C. de S.; CHAGAS, A. C. de S.; ESTEVES, S. N.; OLIVEIRA, H. N.; GIGLIOTI, C.; GIGLIOTI, R.; FERRENZEINI, J.; CARVALHO, C. de O.; SCHIAVONE, D. Uso de tratamento seletivo contra nematódeos gastrintestinais em ovelhas criadas em São Carlos, SP. São Carlos, SP: Embrapa Pecuária Sudeste, 2008. 24p. (Embrapa Pecuária Sudeste. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 17)| Tipo: Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento |
| Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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| 16. |  | GEORGETTE, C. S.; CARVALHO, C. de O.; FERREZINI, J.; KITAMURA, R. S.; SILVA, J. A. da; SARRIA, A. L. F.; CAZAL, C. M.; SILVA, M. F. G. F.; OLIVEIRA, M. C. de S.; CHAGAS, A. C. de S. Avaliação in vitro de extratos vegetais sobre fêmeas ingurgitadas de Rhipicephalus (Boophilus) microplus. In: SIMPÓSIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA PECUÁRIA SUDESTE, 2008, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste, 2008. p. 5 Editado por Marco Aurélio C.M. Bergamaschi e Patricia Menezes Santos| Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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| 17. |  | CHAGAS, A. C. de S.; OLIVEIRA, M. C. de S.; ESTEVES, S. N.; OLIVEIRA, H. N. DE; GIGLIOTI, R.; GIGLIOTI, C.; CARVALHO, C. DE O.; FERREZINI, J.; SCHIAVONE, D. C. Parasitismo por nematóides gastrintestinais em matrizes e cordeiros criados em São Carlos, São Paulo. Revista Brasileira de Parasitologia Veterinária, v. 17, Supl. 1, p. 126-132, 2008.| Tipo: Artigo em Periódico Indexado |
| Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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| 18. |  | CARVALHO, C. de O.; GEORGETTI, C.; FERREZINI, J.; BALLETE, B. S.; KITAMURA, R. O. S.; SILVA, J. A. da; SARRIA, A. L. F.; CAZAL, C. M.; SILVA, M. F. G. F.; CHAGAS, A. C. de S.; OLIVEIRA, M. C. de S. Avaliação in vitro de extratos vegetais sobre larvas de Rhipicephalus (Boophilus) microplus. In: SIMPÓSIO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA PECUÁRIA SUDESTE, 2008, São Carlos, SP. Anais... São Carlos: Embrapa Pecuária Sudeste, 2008. p. 6 (Documentos / Embrapa Pecuária Sudeste; 79) Editado por Marco Aurélio C.M. Bergamaschi e Patricia Menezes Santos| Tipo: Resumo em Anais de Congresso |
| Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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