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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria Tropical.
Data corrente:  22/12/2022
Data da última atualização:  22/12/2022
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  VASCONCELOS, E. C. DE; LONGHI, D. A.; PAGANIN, C. C.; SEVERO, D. DE S.; CANUTO, K. M.; SOUZA, S. S. DE Q.; FIGUEIREDO, E. A. T. DE; ARAGÃO, G. M. F. DE.
Afiliação:  ELAYNE CARDOSO DE VASCONCELOS, Federal Institute of Education, Science and Technology of Ceará–IFCE, Campus Limoeiro Do Norte; DANIEL ANGELO LONGHI, Federal University of Paraná; CAMILA CASAGRANDE PAGANIN, Federal University of Santa Catarina; DANIELLE DE SOUSA SEVERO, Federal University of Santa Catarina; KIRLEY MARQUES CANUTO, CNPAT; ANA SHEILA DE QUEIROZ SOUZA, Embrapa Agroindústria Tropical; EVÂNIA ALTINA TEIXEIRA DE FIGUEIREDO, Federal University of Ceará; GLÁUCIA MARIA FALCÃO DE ARAGÃO, Federal Institute of Education, Science and Technology of Ceará–IFCE, Campus Limoeiro Do Norte.
Título:  Modeling the effect of Croton blanchetianus Baill essential oil on pathogenic and spoilage bacteria.
Ano de publicação:  2022
Fonte/Imprenta:  Archives of Microbiology, 204:618, 2022.
DOI:  https://doi.org/10.1007/s00203-022-03235-8
Idioma:  Inglês
Palavras-Chave:  Bacterial inactivation; Crescimento microbiano; Estimativa de parâmetros; GC–MS; Inativação bacteriana; Microbiologia alimentar; Parameter estimation.
Thesagro:  Marmeleiro Branco.
Thesaurus Nal:  Food microbiology; Microbial growth.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAT17021 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  23/04/2019
Data da última atualização:  30/10/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  SIMOES, W. L.; GUIMARÃES, M. J. M.; ARAUJO, G. G. L. de; WILLADINO, L. G.; PERAZZO, A. F.; BELFORT, L. dos S.
Afiliação:  WELSON LIMA SIMOES, CPATSA; Miguel Julio Machado Guimarães; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; Lilia Gomes Willadino; Alexandre Fernandes Perazzo; Letícia dos Santos Belfort.
Título:  Chemical-bromatological characteristics of forage sorghum varieties irrigated with saline effluents from fish farming.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Comunicata Scientiae, v. 10, n. 1, p. 195-202, 2019.
DOI:  10.14295/CS.v10i1.1943
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the chemical and bromatological characteristics of forage sorghum varieties subjected to different leaching fractions of saline effluents from fish farming in the Semiarid region of Brazil. The experiment was conducted in a randomized block design, in a 3×4 factorial arrangement with four replications, consisting of three forage sorghum varieties (Volumax, F305, and Sudão) and four leaching fractions (0%, 5%, 10%, and 15%) of saline (electrical conductivity of 2.5 dS m-1) effluent from fish farming. The organic matter, dry matter, mineral matter, crude protein, neutral detergent fiber (NDF), acid detergent fiber, lignin, hemicellulose, and cellulose contents of the plants were evaluated. The crude protein contents of the plant components, and mineral matter content of leaves and panicles increased, and the NDF of leaves decreased in treatments with the highest leaching fractions. The F305 variety presented better chemical-bromatological characteristics compared to the other sorghum varieties evaluated.
Palavras-Chave:  Características químico-bromatológicas.
Thesagro:  Água Salina; Forragem; Sorghum Bicolor; Sorgo Forrageiro.
Thesaurus NAL:  Forage; Forage grasses; Grain sorghum.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/196196/1/Welson-2019.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA58376 - 1UPCAP - DD
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