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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
15/12/1997 |
Data da última atualização: |
10/09/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
MACHADO, R.; ZAGATTO, L. C. A. G.; AZEVEDO, H. C.; SIMPLÍCIO, A. A. |
Afiliação: |
RUI MACHADO, CPPSE; LUIZ CARLOS AYRES GUIDETTI ZAGATTO, CPPSE; HYMERSON COSTA AZEVEDO, CNPC; AURINO ALVES SIMPLICIO, CNPC/SOBRAL, CE. |
Título: |
Viabilidade econômica da inseminação artificial em caprinos. |
Ano de publicação: |
1997 |
Fonte/Imprenta: |
Revista de Economia e Sociologia Rural, v.35, n.3, p.141-149, 1997 |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Resumo: Procedeu-se a analise economica sobre a utilizacao da inseminacao artificial em caprinos, comparando, ainda, a eficiencia biologica e o custo de tratamento hormonais para a sincronizacao do estro. O metodo tradicional foi o mais eficiente biologicamente e foi o mais oneroso, em razao da maior participacao da mao-de-obra na consolidacao dos custos. A sincronizacao do estro permitiu reduzir os gastos com mao-de-obra, tornando esta pratica economicamente viavel. |
Palavras-Chave: |
Animal production systems; Insumos; Reproduction control; Sistemas de produção animal; Supplies. |
Thesagro: |
Análise econômica; Caprino; Ciclo estral; Inseminação artificial; Reprodução animal; Sincronização do cio. |
Thesaurus Nal: |
Animal reproduction; Artificial insemination; Economic analysis; Estrus synchronization; Goats. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/38611/1/PROCIRM1997.00111.pdf
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Marc: |
LEADER 01474naa a2200349 a 4500 001 1043997 005 2021-09-10 008 1997 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMACHADO, R. 245 $aViabilidade econômica da inseminação artificial em caprinos. 260 $c1997 520 $aResumo: Procedeu-se a analise economica sobre a utilizacao da inseminacao artificial em caprinos, comparando, ainda, a eficiencia biologica e o custo de tratamento hormonais para a sincronizacao do estro. O metodo tradicional foi o mais eficiente biologicamente e foi o mais oneroso, em razao da maior participacao da mao-de-obra na consolidacao dos custos. A sincronizacao do estro permitiu reduzir os gastos com mao-de-obra, tornando esta pratica economicamente viavel. 650 $aAnimal reproduction 650 $aArtificial insemination 650 $aEconomic analysis 650 $aEstrus synchronization 650 $aGoats 650 $aAnálise econômica 650 $aCaprino 650 $aCiclo estral 650 $aInseminação artificial 650 $aReprodução animal 650 $aSincronização do cio 653 $aAnimal production systems 653 $aInsumos 653 $aReproduction control 653 $aSistemas de produção animal 653 $aSupplies 700 1 $aZAGATTO, L. C. A. G. 700 1 $aAZEVEDO, H. C. 700 1 $aSIMPLÍCIO, A. A. 773 $tRevista de Economia e Sociologia Rural$gv.35, n.3, p.141-149, 1997
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroenergia; Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
04/03/2022 |
Data da última atualização: |
10/10/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
SANTOS, A. DA S.; PEREIRA, G. M.; ALMEIDA, A. M. M. DE; SANTOS, R. R. DOS; TERZI, S. da C.; PACHECO, T. F.; VERMELHO, A. B.; CABRAL, L. M. C.; COURI, S.; DAMASO, M. C. T. |
Afiliação: |
ALEX DA SILVA SANTOS, Univesidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; GABRIELA MOYSES PEREIRA, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ; ANA MARIA MAZOTTO DE ALMEIDA, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ; REGIANE RIBEIRO DOS SANTOS, Universidade Federal Rural do Rio de Janeiro - UFRRJ; SELMA DA COSTA TERZI, CTAA; THALYTA FRAGA PACHECO, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ; ALANE BEATRIZ VERMELHO, Universidade Federal do Rio de Janeiro - UFRJ; LOURDES MARIA CORREA CABRAL, CTAA; SONIA COURI, CTAA; MONICA CARAMEZ TRICHES DAMASO, CNPAE. |
Título: |
Production, concentration and partial characterization of an enzymatic extract produced by an Aspergillus niger mutant in solid state fermentation. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Preparative Biochemistry & Biotechnology, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/10826068.2022.2033989 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Early Access. |
Conteúdo: |
An enzymatic extract from Aspergillus niger 3T5B8 was produced by Solid State Fermentation (SSF) in aerated columns, using wheat bran as substrate. A combination of extracts produced using three different process conditions varying temperature, pH and aeration formed the final extract (Mixture). The Mixture was concentrated by an ultrafiltration process that partially purified and provided an efficient recovery of the enzymatic activities of xylanase (88.89%), polygalacturonase (89.3%), beta-glucosidase (93.15%), protease (98.68%) and carboxymethylcellulase (CMCase) (98.93%). SDS-PAGE analysis showed 15 visible protein bands in the crude and concentrated Mixture with molecular weights ranging from 15.1 to 104.6 kDa. Thin layer chromatography confirmed the effective action of beta-glucosidase and xylanase hydrolysis activities over cellobiose and xylan, respectively. A central composite design (CCD) with two variables and four replicates at the center points was used to determine the optimal temperature and pH for CMCase and beta-glucosidase. The optimal temperature was 78.9 degrees C and pH 3.8 for CMCase and 52.8 degrees C and pH 4.8 for beta-glucosidase, respectively. |
Palavras-Chave: |
Aspergillus niger 3T5B8; Cellulolytic enzymes; Enzyme concentration; Partial characterization. |
Thesagro: |
Aspergillus Niger. |
Thesaurus NAL: |
Enzymes; Solid state fermentation; Ultrafiltration. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02304naa a2200349 a 4500 001 2140582 005 2022-10-10 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/10826068.2022.2033989$2DOI 100 1 $aSANTOS, A. DA S. 245 $aProduction, concentration and partial characterization of an enzymatic extract produced by an Aspergillus niger mutant in solid state fermentation.$h[electronic resource] 260 $c2022 500 $aEarly Access. 520 $aAn enzymatic extract from Aspergillus niger 3T5B8 was produced by Solid State Fermentation (SSF) in aerated columns, using wheat bran as substrate. A combination of extracts produced using three different process conditions varying temperature, pH and aeration formed the final extract (Mixture). The Mixture was concentrated by an ultrafiltration process that partially purified and provided an efficient recovery of the enzymatic activities of xylanase (88.89%), polygalacturonase (89.3%), beta-glucosidase (93.15%), protease (98.68%) and carboxymethylcellulase (CMCase) (98.93%). SDS-PAGE analysis showed 15 visible protein bands in the crude and concentrated Mixture with molecular weights ranging from 15.1 to 104.6 kDa. Thin layer chromatography confirmed the effective action of beta-glucosidase and xylanase hydrolysis activities over cellobiose and xylan, respectively. A central composite design (CCD) with two variables and four replicates at the center points was used to determine the optimal temperature and pH for CMCase and beta-glucosidase. The optimal temperature was 78.9 degrees C and pH 3.8 for CMCase and 52.8 degrees C and pH 4.8 for beta-glucosidase, respectively. 650 $aEnzymes 650 $aSolid state fermentation 650 $aUltrafiltration 650 $aAspergillus Niger 653 $aAspergillus niger 3T5B8 653 $aCellulolytic enzymes 653 $aEnzyme concentration 653 $aPartial characterization 700 1 $aPEREIRA, G. M. 700 1 $aALMEIDA, A. M. M. DE 700 1 $aSANTOS, R. R. DOS 700 1 $aTERZI, S. da C. 700 1 $aPACHECO, T. F. 700 1 $aVERMELHO, A. B. 700 1 $aCABRAL, L. M. C. 700 1 $aCOURI, S. 700 1 $aDAMASO, M. C. T. 773 $tPreparative Biochemistry & Biotechnology, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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