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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  22/01/2020
Data da última atualização:  23/01/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ALFRADIQUE, V. A. P.; OLIVARES, C. C. S.; SOUZA-FABJAN, J. M. G. de; FONSECA, J. F. da; BATISTA, R. I. T. P.; BALARO, M. F. A.; SARAIVA, H. F. R. de A.; CÔRTES, L. R.; BRANDÃO, F. Z.
Afiliação:  VIVIAN ANGÉLICO PEREIRA ALFRADIQUE, Universidade Federal Fluminense (UFF) - Niterói, RJ, Brazil; CAROLINA CERQUEIRA SARMENTO OLIVARES, Universidade Federal Fluminense (UFF) - Niterói, RJ, Brazil; JOANNA MARIA GONÇALVES DE SOUZA-FABJAN, Universidade Federal Fluminense (UFF) - Niterói, RJ, Brazil; JEFERSON FERREIRA DA FONSECA, CNPC; RIBRIO IVAN TAVARES PEREIRA BATISTA, Universidade Federal Fluminense (UFF) - Niterói, RJ, Brazil; MÁRIO FELIPE ALVAREZ BALARO, Universidade Federal Fluminense (UFF) - Niterói, RJ, Brazil; HELENA FABIANA REIS DE ALMEIDA SARAIVA, Universidade Federal Fluminense (UFF) - Niterói, RJ, Brazil; LUANA RANGEL CÔRTES, Universidade Federal Fluminense (UFF) - Niterói, RJ, Brazil; FELIPE ZANDONADI BRANDÃO, Universidade Federal Fluminense (UFF) - Niterói, RJ, Brazil.
Título:  Mini-percoll technique induces Similar capacitation features in domestic ruminant frozen-thawed spermatozoa regardless of the presence of heparin.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Acta Scientiae Veterinariae, v. 47, Pub. 1707, p. 1-8, 2019.
DOI:  10.22456/1679-9216.98317
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Background: Sperm capacitation is a process consists of a series of functional, biochemical, and biophysical modifications that render the ejaculated sperm competent for oocyte fertilization. Secreted by the female reproductive tract epithelium, heparin promotes capacitation by binding to and removing seminal plasma proteins, which are adsorbed to the sperm PM and would inhibit capacitation. There is substantial evidence that cryopreservation promotes capacitation-like changes in bull, ram and buck sperm. Our general hypotheses were: (a) cryopreserved ram sperm suffer capacitation more quickly than buck and bull sperm under the same conditions; (b) the capacitation status of ruminant cryopreserved sperm is similar whether or not heparin is present after the mini-Percoll technique; and (c) ruminant frozen-thawed sperm selected by mini-Percoll and incubated within media without heparin supplementation is not impaired in terms of capacitation status and sperm agglutination. This study aimed to compare sperm parameters of ovine, caprine, and bovine frozen-thawed sperm after mini-Percoll processing followed by incubation with or without heparin supplementation. Materials, Methods & Results: Commercial semen of all species were used. Sperm samples were selected by mini-Percoll and supplemented (or not) with heparin within an incubation medium for 18 h. Sperm kinematics (CASA system analyzes), capacitation status (CTC staining) and sperm agglutination were evaluated after thawing, ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Billygoats; CTC.
Thesagro:  Bode; Bovino; Caprino; Carneiro; Espermatozóide; Heparina; Ovino; Reprodução Animal; Sêmen.
Thesaurus Nal:  Animal reproduction; Assisted reproductive technologies; Bulls; Cattle; Goats; Heparin; Rams; Sheep; Sperm capacitation.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/209450/1/cnpc-2019-Mini-Percoll.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPC39433 - 1UPCAP - DD
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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  18/07/2012
Data da última atualização:  29/09/2022
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  SOTÉS RUIZ, V.; GOMEZ-MIGUEL, V.; TONIETTO, J.; ALMOROX, J.
Afiliação:  VICENTE SOTÉS RUIZ; VICENTE GOMEZ-MIGUEL; JORGE TONIETTO, CNPUV; JAVIER ALMOROX.
Título:  El clima vitícola de las principales regiones productoras de uvas para vino en España.
Ano de publicação:  2012
Fonte/Imprenta:  In: TONIETTO, J.; SOTÉS RUIZ, V.; GÓMEZ-MIGUEL, V. D. (Ed.). Clima, zonificación y tipicidad del vino en regiones vitivinícolas iberoamericanas. Madrid: CYTED, 2012.
Páginas:  p. 199-285.
Idioma:  Espanhol
Conteúdo:  La historia vitícola de España mantiene una larga tradición. Entre sus antecedentes principales figuran fenicios, griegos y cartagineses, y ya en el siglo VI a.C. era conocido el arte de la vitivinicultura en el legendario reino de Tartesos, al suroeste de la península Ibérica. Sin embargo, el cultivo de la vid y la producción de vino se extienden por la mayor parte del país durante la dominación romana y la posterior romanización. De acuerdo con escritores de la época como Plinio, Marcial, Columela, Estrabón... podemos afirmar que los legionarios romanos valoraron y extendieron el vino de Iberia por la mayor parte del Imperio y, particularmente, lo acercaron a su capital Roma.
Palavras-Chave:  Espanha.
Thesagro:  Clima; Uva; Vinho; Viticultura.
Categoria do assunto:  P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/928660/1/193-ID14003zonificacion-viticola-cyted-2012.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPUV14003 - 1UPCPL - DD663.2T665c
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