Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 6
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoNOVO, A. L. M.; JANSEN, K.; SLINGERLAND, M. The sugarcane-biofuel expansion and dairy farmers' responses in Brazil. Journal of Rural Studies, v. 28, p. 640-649, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
2.Imagem marcado/desmarcadoNOVO, A. L. M.; JANSEM, K.; SLINGERLAND, M. The novelty of simple and known technologies and the rhythm of farmer-centred innovation in family dairy farming in Brazil. International Journal of Agricultural Sustainability, v. 13, n. 2, 2015. p. 135-149.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
3.Imagem marcado/desmarcadoARRUDA, M. R. de; GILLER, K. E.; SLINGERLAND, M. Where is sugarcane cropping expanding in the Brazilian cerrado, and why? A case study. Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 89, n. 3, p. 2485-2493, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
4.Imagem marcado/desmarcadoNOVO, A. L. M.; JANSEN, K.; SLINGERLAND, M.; HADDADE, I. R.; CAMARGO, A. C. de. Os desafios da transferência de tecnologia no setor produtivo do leite: o estudo de caso do projeto Balde Cheio. In: VILELA, D.; FERREIRA, R. de P.; FERNANDES, E. N.; JUNTOLLI, F. V. (Ed.). Pecuária de leite no Brasil: cenários e avanços tecnológicos. Brasília, DF: Embrapa, 2016. p. 285-304.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
5.Imagem marcado/desmarcadoARRUDA, M. R. de; SLINGERLAND, M.; SANTOS, J. Z. L.; GILLER, K. E. Agricultural land use change and associated driving forces over the past 180 years in two municipalities of the Brazilian Cerrado. GeoJournal, v. 84, p. 555?570, 2019.

Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental.

Visualizar detalhes do registroAcesso restrito ao objeto digitalImprime registro no formato completo
6.Imagem marcado/desmarcadoNOVO, A. L. M.; SLINGERLAND, M.; JANSEN, K.; KANELLOPOULOS, A.; GILLER, K. Feasibility and competitiveness of intensive smallholder dairy farming in Brazil in comparison with soya and sugarcane: case study of the Balde Cheio Programme. Agricultural Systems, v. 121, p. 63-72, 2013.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 6
Primeira ... 1 ... Última






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Pecuária Sudeste. Para informações adicionais entre em contato com cppse.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  08/03/2016
Data da última atualização:  13/06/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  NOVO, A. L. M.; JANSEM, K.; SLINGERLAND, M.
Afiliação:  ANDRE LUIZ MONTEIRO NOVO, CPPSE; KEES JANSEN, WAGENINGEN UNIVERSITY; MAJA SLINGERLAND, WAGENINGEN UNIVERSITY.
Título:  The novelty of simple and known technologies and the rhythm of farmer-centred innovation in family dairy farming in Brazil.
Ano de publicação:  2015
Fonte/Imprenta:  International Journal of Agricultural Sustainability, v. 13, n. 2, 2015.
Páginas:  p. 135-149.
DOI:  10.1080/14735903.2014.945320
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Family dairy farming is under threat from the expansion of the sugarcane economy in south-eastern Brazil. This paper analyses an intervention programme which aimed to intensify dairy production and make family dairy farming sustainable in this competitive context. The case study of the ?Balde Cheio? Programme (Full Bucket) can be seen as an alternative method of knowledge generation to that of the dominant research approach which prioritizes cutting-edge technologies. This paper characterizes this farmer-oriented innovation programme for dairy farming systems, in which research, development and extension are seen as a long-term learning process. It analyses how the programme has been adapted to fit the diversity of situations found amongst farmers and to heterogeneous production conditions. The study relates the circulation of knowledge, the search for innovation by recombining apparently simple and known technologies, the use of experiments on the farm and the adaptation of the rhythm of innovation to the specific situation of the farm as the critical issues to achieve sustainable production systems.
Palavras-Chave:  Family dairy farming; Researcher farmer relations; Sustainability; Sustainable farming; Technological innovation.
Thesagro:  Produtividade.
Categoria do assunto:  B Sociologia Rural
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPPSE23435 - 1UPCAP - DDPROCI-2015.00184NOV2015.00184
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional