|
|
Registros recuperados : 39 | |
21. | | PADILHA, L.; PEREIRA, G. S.; VON PINHO, E. V. R.; TEIXEIRA, R. K. S.; CARVALHO, C. H. S. de; MALUF, M. P.; CARVALHO, B. L. Microsatellite markers in analysis of resistance to coffee leaf miner in arabica coffee. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEE SCIENCE, 24., 2012, Costa Rica. Programme & abstracts. [S.l.]: Association for Science and Information on Coffee, 2012. p. 192 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
22. | | PEREIRA, G. S.; PADILHA, L.; PINHO, E. V. R. V.; TEIXEIRA, R. de K. S.; CARVALHO, C. H. S. de; MALUF, M. P.; CARVALHO, B. L. de. Microsatellite markers in analysis of resistance to coffee leaf miner in Arabica coffee. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 46, n. 12, p. 1650-1656, dez. 2011 Título em português: Marcadores microssatélites na análise de resistência ao bicho?mineiro em café arábica. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| |
23. | | PEREIRA, G. S.; PADILHA, L.; VON PINHO, E. V. R.; TEIXEIRA, R. de K. S.; CARVALHO, C. H. S. de; MALUF, M. P.; CARVALHO, B. L. de. Microsatellite markers in analysis of resistance to coffee leaf miner in Arabica coffee. Pesquisa agropecuária Brasileira, Brasília, v.46, n.12, p.1650-1656, dez. 2011 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
24. | | PEREIRA, G. S.; TEIXEIRA, R. de K. S.; VON PINHO, E. V. de R.; PADILHA, L.; CARVALHO, C. H. S. de. Microssatélites para a caracterização de Coffea arabica. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 7., 2011, Araxá. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
25. | | SMIDERLE, O. J.; SOUZA, A. das G.; MAIA, S. da S.; REIS, N. D. dos; COSTA, J. S. da; PEREIRA, G. S. Do stimulate® and acadian® promote increased growth and physiological indices of Hymenaea courbaril seedlings? Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 44, n. 2, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Roraima. |
| |
26. | | FRANCHINI, J. C.; JORGE, L. A. de C.; CORREA, F. B.; GREGGIO, F.; DEBIASI, H.; BALBINOT JUNIOR, A. A.; PEREIRA, G. S. Estimativa da produtividade da soja pelo uso de imagens aéreas. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE SOJA, 8., 2018, Goiânia. Inovação, tecnologias digitais e sustentabilidade da soja: anais. Brasília, DF: Embrapa, 2018. p. 380-382. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
| |
28. | | PEREIRA, G. S.; VON PINHO, E. V. de R.; PADILHA, L.; RESENDE, L. de; CARVALHO, B. L.; VON PINHO, I. V. Coleta de folhas do cafeeiro e extração de DNA genômico de alta qualidade. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 6., 2009, Vitória. Inovação científica, competitividade e mudanças climáticas: anais... Vitória: Consórcio Pesquisa Café, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
29. | | SILVA, R. V.; SANTOS, E. L.; PEREIRA, G. S.; HASS, I. J.; FURLANETTO, R. H.; BALBINOT JUNIOR, A. A.; DEBIASI, H.; FRANCHINI, J. C. Infiltração de água no solo em diferentes sistemas de manejo na região norte do Paraná. In: JORNADA ACADÊMICA DA EMBRAPA SOJA, 13., 2018, Londrina. Resumos expandidos... Londrina: Embrapa Soja, 2018. p. 188-194. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
| |
30. | | CANEDO RIVERA, A. A.; PINHO, R. G. von; GUIMARAES, R. M.; VEIGA, A. D.; PEREIRA, G. S.; PINHO, I. V. von. Efeito do ácido giberélico na qualidade fisiológica de sementes redondas de milho doce, sob diferentes condições de armazenamento. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 10, n. 3, p. 247-256, 2011. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
31. | | SILVA, M. G.; CAZÉ, A. L. R.; PEREIRA, G. S.; ALMEIDA, V. C.; SILVA FILHO, J. L.; BARROSO, P. A. V.; HOFFMANN, L. V. Distância genética entre linhagens-elite de algodoeiro herbáceo com base em marcadores microssatélites. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 54., 2008, Salvador. Resumos... Salvador: SBG, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
| |
32. | | PEREIRA, G. S.; ALMEIDA, V. C.; GOMES, M. C. C.; LUCENA, V. S.; OLIVEIRA, T. S.; MENEZES, I. P. P.; HOFFMANN, L. V.; BARROSO, P. A. V. Diversidade genética em algodoeiros não-cultivados do estado de Alagoas usando marcadores microssatélites. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 54., 2008, Salvador. Resumos... Salvador: SBG, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
| |
33. | | SANTOS, K. A. dos; PASTOR, E. M.; CAMPOS, G.; PEREIRA, G. S.; CASTRO, A. R. de; MONTEIRO, P. L. de A.; SILVA, W. M. Avaliação físico-química e microbiológica do Lago Parque Arnulpho Fioravante de Dourados/MS. In: JORNADA DE INICIAÇÃO À PESQUISA DA EMBRAPA, 2014, Dourados. Resumos... Brasília, DF: Embrapa, 2014. 1 CD-ROM; JIPE 2014. Biblioteca(s): Embrapa Agropecuária Oeste. |
| |
34. | | PEREIRA, G. S.; PADILHA, L.; TEIXEIRA, R. K.; CARVALHO, C. H. S. de; ALMEIDA, S. R.; CARVALHO, B. L.; VON PINHO, E. V. R. Caracterização de cafeeiros resistentes e susceptíveis ao bicho-mineiro por meio de marcadores moleculares. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PESQUISA CAFEEIROAS, 36., 2010, Guarapari. Anais...Brasília, DF: Embrapa Café, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
35. | | PEREIRA, G. S.; SOUZA, V. F.; PARRELLA, R. A. da C.; DAMASCENO, C. M. B.; SIMEONE, M. L. F.; SCHAFFERT, R. E.; BRACONNIER, S.; PASTINA, M. M.; GARCIA, A. A. F.; MAGALHAES, J. V. Identification of QTLs controlling yield traits in sweet sorghum using genotyping by sequencing. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 59., 2013, Águas de Lindóia. Resumos... Ribeirão Preto: SBG, 2013. p. 60. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
36. | | PEREIRA, G. S.; NUNES, E. S.; LAPERUTA, L. D. C.; BRAGA, M. F.; PENHA, H. A.; DINIZ, A. L.; MUNHOZ, C. F.; GAZAFFI, R.; GARCIA, A. A. F.; VIEIRA, M. L. C. Molecular polymorphism and linkage analysis in sweet passion fruit, an outcrossing species. Annals of Applied Biology, v. 162, n. 3, p. 347-361, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Cerrados. |
| |
37. | | PEREIRA, G. S.; ANGNES, G.; FRANCHINI, J. C.; DAMIAN, J. M.; CERRI, C. E. P.; ROCHA, C. H.; SILVA, R. V. da; SANTOS, E. L. dos; TAVARES FILHO, J. Soil nitrous oxide emissions after the introduction of integrated cropping systems in subtropical condition. Agriculture, Ecosystems and Environment, v. 323, 107684, 2022. 11 p. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
| |
38. | | PEREIRA, G. S.; SOUZA, V. F.; PARRELLA, R. A. C.; DAMASCENO, C. M. B.; SIMEONE, M. L. F.; SCHAFFERT, R. E.; BRACONNIER, S.; GARCIA, A. A. F.; MAGALHAES, J. V. Quantitative trait loci mapping for sugar-related traits in sweet sorghum based on high-density SNP markers. In: INTERNATIONAL PLANT & ANIMAL GENOME, 21., 2013, San Diego. Abstracts... Jersey City: Scherago International, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
| |
39. | | PEREIRA, G. S.; FREITAS, P. M.; BASSO, S. L.; ARAÚJO, P. M. de; SANTOS, R. R. dos; CONDE, C. F.; PEREIRA, E. F. D.; HAVERROTH, M.; AMARAL, A. M. F. Quality control of the buriti oil (Mauritia flexuosa L. f.) for use in 3-phase oil formulation for skin hydration. International Journal of Phytocosmetics and Natural Ingredients, v. 5, n. 1, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
| |
Registros recuperados : 39 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Ocidental. Para informações adicionais entre em contato com cpaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Ocidental. |
Data corrente: |
06/01/2022 |
Data da última atualização: |
10/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
FERNANDES, K. R. P.; SOUZA, A. Q. L. de; SANTOS, L. A. dos; NOGUEIRA, F. C. S.; EVARISTO, J. A. M.; CARNEIRO, G. R. A.; SILVA, G. F. da; CRUZ, J. C. da; SOUSA, T. F.; SILVA, S. R. S. da; BASTOS, I. dos S.; ORLANDI, P. P.; SOUZA, A. D. L. de. |
Afiliação: |
KAMILA RANGEL PRIMO FERNANDES, UFAM; ANTONIA QUEIROZ LIMA DE SOUZA, UFAM; LANE ALENCAR DOS SANTOS, UFAM; FÁBIO CESAR SOUSA NOGUEIRA, UFRJ; JOSEPH ALBERT MEDEIROS EVARISTO, UFRJ; GABRIEL REIS ALVES CARNEIRO, UFRJ; GILVAN FERREIRA DA SILVA, CPAA; JEFERSON CHAGAS DA CRUZ, CPAA; THIAGO FERNANDES SOUSA, Bolsista CPAA; SARAH RAQUEL SILVEIRA DA SILVA, UFAM; IVANILDES DOS SANTOS BASTOS, Fiocruz Amazonia; PATRÍCIA PUCCINELLI ORLANDI, Fiocruz Amazonia; AFONSO DUARTE LEÃO DE SOUZA, UFAM. |
Título: |
Asperelines produced by the endophytic fungus Trichoderma asperelloides from the aquatic plant Victoria amazonica. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Brasileira de Farmacognosia, v. 31, p. 667-675, 2021. |
DOI: |
10.1007/s43450-021-00215-9 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Asperelines, a family of linear peptides, produced by Trichoderma asperelloides, an endophytic strain from Victoria amazonica (Poepp.) J.C. Sowerby, Nymphaeaceae, are described. Fifteen asperelines with ten amino acid residues were identified by liquid chromatography coupled to mass spectrometry in a positive acquisition mode, using high-energy collisional dissociation. Eight of these asperelines are peptaibols of the model Ac-Aib-xxx-Val-Aib-xxx-Aib-xxx-xxx-Aib-Prolinol. The other seven have the rare proline-ending sequence type: Ac-Aib-xxx-Val-Aib-xxx-Aib-Aib-xxx-Aib-Proline. Nine new asperelines were identified, together with the known asperelines A, D, E, O, U, and Z11. A chemotaxonomic significance of the findings and the name ?peptaibes? to the aspereline types ending in amino acids are suggested. The aspereline-containing fraction showed a marginal activity against Streptococcus mutans and Staphylococcus aureus. This fraction also presented high activity against the pathogenic bacteria Listeria monocytogenes, as well as a low mortality against VERO-type cells. |
Palavras-Chave: |
Amazonian bioresources; Aquatic endophytic fungi; Trichoderma asperelloides. |
Thesagro: |
Victoria Amazônica. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 02118naa a2200325 a 4500 001 2138793 005 2022-03-10 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.1007/s43450-021-00215-9$2DOI 100 1 $aFERNANDES, K. R. P. 245 $aAsperelines produced by the endophytic fungus Trichoderma asperelloides from the aquatic plant Victoria amazonica.$h[electronic resource] 260 $c2021 520 $aAsperelines, a family of linear peptides, produced by Trichoderma asperelloides, an endophytic strain from Victoria amazonica (Poepp.) J.C. Sowerby, Nymphaeaceae, are described. Fifteen asperelines with ten amino acid residues were identified by liquid chromatography coupled to mass spectrometry in a positive acquisition mode, using high-energy collisional dissociation. Eight of these asperelines are peptaibols of the model Ac-Aib-xxx-Val-Aib-xxx-Aib-xxx-xxx-Aib-Prolinol. The other seven have the rare proline-ending sequence type: Ac-Aib-xxx-Val-Aib-xxx-Aib-Aib-xxx-Aib-Proline. Nine new asperelines were identified, together with the known asperelines A, D, E, O, U, and Z11. A chemotaxonomic significance of the findings and the name ?peptaibes? to the aspereline types ending in amino acids are suggested. The aspereline-containing fraction showed a marginal activity against Streptococcus mutans and Staphylococcus aureus. This fraction also presented high activity against the pathogenic bacteria Listeria monocytogenes, as well as a low mortality against VERO-type cells. 650 $aVictoria Amazônica 653 $aAmazonian bioresources 653 $aAquatic endophytic fungi 653 $aTrichoderma asperelloides 700 1 $aSOUZA, A. Q. L. de 700 1 $aSANTOS, L. A. dos 700 1 $aNOGUEIRA, F. C. S. 700 1 $aEVARISTO, J. A. M. 700 1 $aCARNEIRO, G. R. A. 700 1 $aSILVA, G. F. da 700 1 $aCRUZ, J. C. da 700 1 $aSOUSA, T. F. 700 1 $aSILVA, S. R. S. da 700 1 $aBASTOS, I. dos S. 700 1 $aORLANDI, P. P. 700 1 $aSOUZA, A. D. L. de 773 $tRevista Brasileira de Farmacognosia$gv. 31, p. 667-675, 2021.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Amazônia Ocidental (CPAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|