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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Uva e Vinho.
Data corrente:  08/06/2018
Data da última atualização:  29/04/2019
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BOSCO, D. D.; SINSKI, I.; RITSCHEL, P. S.; CAMARGO, U. A.; FAJARDO, T. V. M.; HARAKAVA, R.; QUECINI, V.
Afiliação:  DANIELA DAL BOSCO, CNPUV; IRACI SINSKI, CNPUV; PATRICIA SILVA RITSCHEL, CNPUV; Umberto A. Camargo; THOR VINICIUS MARTINS FAJARDO, CNPUV; Ricardo Harakava; VERA MARIA QUECINI, CNPUV.
Título:  Expression of disease resistance in genetically modified grapevines correlates with the contents of viral sequences in the T-DNA and global genome methylation.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  Transgenic Research, p. 1-18, 2018. [Online]
DOI:  https://doi.org/10.1007/s11248-018-0082-1
Idioma:  Português
Conteúdo:  Increased tolerance to pathogens is an important goal in conventional and biotechnology-assisted grapevine breeding programs worldwide. Fungal and viral pathogens cause direct losses in berry production, but also affect the quality of the final products. Precision breeding strategies allow the introduction of resistance characters in elite cultivars, although the factors determining the plant?s overall performance are not fully characterized. Grapevine plants expressing defense proteins, from fungal or plant origins, or of the coat protein gene of grapevine leafroll-associated virus 3 (GLRaV-3) were generated by Agrobacterium -mediated transformation of somatic embryos and shoot apical meristems. The responses of the transformed lines to pathogen challenges were investigated by biochemical, phytopathological and molecular methods. The expression of a Metarhizium anisopliae chitinase gene delayed pathogenesis and disease progression against the necrotrophic pathogen Botrytis cinerea. Modified lines expressing a Solanum nigrum osmotin-like protein also exhibited slower disease progression, but to a smaller extent. Grapevine lines carrying two hairpin- inducing constructs had lower GLRaV-3 titers when challenged by grafting, although disease symptoms and viral multiplication were detected. The levels of global genome methylation were determined for the genetically engineered lines, and correlation analyses demonstrated the association between higher levels of methylated DNA and... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Fungus; Pathogenesis related protein 5.
Thesaurus Nal:  Chitinase; Epigenetics; Grapevine leafroll-associated virus 3; Vitis.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/178409/1/s11248-018-0082-1-Artigo-v-publicada-Metilacao-DNA-Transgenic-Research-06-06-18.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Uva e Vinho (CNPUV)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPUV17727 - 1UPCAP - DD18.02343
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Biblioteca(s):  Embrapa Caprinos e Ovinos.
Data corrente:  02/09/1996
Data da última atualização:  06/09/2021
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  BARROS, N. N.; KAWAS, J. R.; FREIRE, L. C. L.; ARAUJO FILHO, J. A. de; SHELTON, J. M.; JOHNSON, W. L.
Afiliação:  NELSON NOGUEIRA BARROS, CNPC; JOÃO AMBRÓSIO DE ARAÚJO FILHO, CNPC.
Título:  Digestibility and intake of various native and introduced forages by goats and hair sheep in Northeast Brazil.
Ano de publicação:  1986
Fonte/Imprenta:  In: REUNIÃO TÉCNICO-CIENTÍFICA DO PROGRAMA DE APOIO A PESQUISA COLABORATIVA DE PEQUENOS RUMINANTES, 1., 1986. Sobral. Anais... Sobral: EMBRAPA-CNPC: SR-CRSP, 1986. p. 219-233. (EMBRAPA-CNPC. Documentos, 6).
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: Results from a series of studies conducted at the EMBRAPA/CNPA were used to evaluate the quality of various native and introduced forages fed to goats and tropical hair sheep. Reduced forage quality was sttributed to a decreased dry matter intake and digestibility, decreases nitrogen content and intake appeared to be associated more with an increase in cell wall components, and a reduction in digestibility were affected by stage of maturity and forage species. Dry matter intake was lower for the grasses and digestibility was lower for the range species. [Digestibilidade e consumo de várias forragens nativas e introduzidas para cabras e ovelhas lanadas no Nordeste do Brasil].
Palavras-Chave:  Brasil; Foods for animals; Nordeste; Northeast.
Thesagro:  Alimento para animal; Caprino; Consumo; Digestibilidade; Forragem; Nutrição animal; Ovino; Pastagem nativa.
Thesaurus NAL:  Animal nutrition; Brazil; Digestibility; Feed intake; Forage; Goats; Sheep.
Categoria do assunto:  L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/56854/1/AAC-Digestibility-and-intake.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPC794 - 1UPCAA - DD636.39R442c1987.01743
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