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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
19/07/2018 |
Data da última atualização: |
05/04/2019 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
SANTOS, A. S. de O. dos; MEURER, V. M.; COSTA, F. F.; PAIVA, I. M. de; FOGAÇA, G. N.; EGITO, A. S. do; FURTADO, M. A. M.; MARTINS, M. F. |
Afiliação: |
Alessa Siqueira de O. dos Santos; Vaneida Maria Meurer; Fabiano Freire Costa; Igor Moura de Paiva; Gisele Nogueira Fogaça; ANTÔNIO SILVIO DO EGITO, CNPC; Marco Antonio Moreira Furtado; Marta Fonseca Martins. |
Título: |
Major goat milk protein: Separation and characterization by "lab-on-a-chip" microfluidic electrophoresis. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Boletim do Centro Pesquisa Processamento de Alimentos, Curitiba, v. 35, n. 2, jul./dez. 2017. |
DOI: |
10.5380/bceppa.v35i2.60308 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Boletim do CEPPA. |
Conteúdo: |
This work presents the electrophoretic profile of goat and cow milk samples and their mixtures using microfluidic and conventional electrophoresis. The microfluidic method allowed the separation of the major caseins from milk, excepting the goat kappa-casein. Besides, the major whey proteins were separated with perfect distinction of A and B beta-lactoglobulin variants. Comparing to SDS-PAGE, a variation in the molecular weight was observed in all milk proteins. However, A and B beta-lactoglobulin variants could not be isolated using SDS-PAGE. Although urea-PAGE did not show high resolution among whey proteins, y-, k-, beta-, and alpha-caseins were clearly identified. This method also showed a lower limit detection of cow milk in mixture samples than the "lab-on-a-chip" electrophoresis. In both methods, the highest linearity obtained from plotting total percentage against cow milk concentration was observed by using cow ?s1-casein (R2 = 0.986 and R² = 0.973). This result indicates that microfluidic electrophoresis is an effective tool to detect the presence of some proteins in goat and cow milk, and in mixtures. Microfluidic chip technology might will complement the current methods for analyzing milk proteins, highlighting its speed amount of reagents and whey protein separation, which showed a better result than urea or SDS-PAGE |
Palavras-Chave: |
Cow milk; Protein quantification. |
Thesaurus Nal: |
Alpha-casein; Beta-casein; Kappa-casein; Milk proteins; Polyacrylamide; Urea. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
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URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
30/07/1998 |
Data da última atualização: |
06/06/2019 |
Autoria: |
SCHLOTTFELDT, C. B.; MORENO, P. V.; RIBEIRO, G. B.; CASTRO, J. A. de. |
Afiliação: |
CARLOS BICALHO SCHLOTTFELDT; PEDRO VALE MORENO; GERALDO BROWNE RIBEIRO; JOSÉ ALVES DE CASTRO. |
Título: |
Considerações sobre a lei agrícola. |
Ano de publicação: |
1989 |
Fonte/Imprenta: |
Brasília, DF: EMBRATER, 1989. |
Páginas: |
24 p. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Memória Técnica EMBRATER. |
Conteúdo: |
Análise e sugestões de abordagens para componentes específicos de uma Lei Agrícola adequada às condições brasileiras, segundo uma perspectiva de permanência e de longo alcance. Pretende-se, com ele, contribuir para que a agropecuária nacional venha a desempenhar o seu papel com a relevância que pode e merece ter no desenvolvimento econômico e social do Brasil. |
Palavras-Chave: |
Law. |
Thesagro: |
Agricultura; Lei. |
Thesaurus NAL: |
agriculture. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE) |
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