|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
03/03/2010 |
Data da última atualização: |
03/03/2010 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MOURA, L. S. M.; SILVA, E. M. M.; SICILIANO, I.; ASCHERI, J. L. R.; CARVALHO, J. L. V.; FUKUDA, W. M. G.; NUTTI, M. R. |
Afiliação: |
L. S. M. MOURA, UNIRIO; ÉRIKA MADEIRA MOREIRA DA SILVA, UFRRJ; I. SICILIANO, UNIRIO; JOSE LUIS RAMIREZ ASCHERI, CTAA; JOSE LUIZ VIANA DE CARVALHO, CTAA; WANIA MARIA GONÇALVES FUKUDA, CNPMF; MARILIA REGINI NUTTI, CTAA. |
Título: |
Desenvolvimento de extrusados expandidos ("snacks") utilizando farinha de mandioca (Manihot esculenta, L.) e grits de milho (Zea mays, L.). |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 8., 2009, Campinas. Ciência de alimentos no mundo globalizado: novos desafios, novas perspectivas. Campinas: Unicamp, 2009. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Farinha de mandioca. |
Thesagro: |
Amido; Extrusão. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 00816naa a2200217 a 4500 001 1659597 005 2010-03-03 008 2009 bl --- 0-- u #d 100 1 $aMOURA, L. S. M. 245 $aDesenvolvimento de extrusados expandidos ("snacks") utilizando farinha de mandioca (Manihot esculenta, L.) e grits de milho (Zea mays, L.). 260 $c2009 650 $aAmido 650 $aExtrusão 653 $aFarinha de mandioca 700 1 $aSILVA, E. M. M. 700 1 $aSICILIANO, I. 700 1 $aASCHERI, J. L. R. 700 1 $aCARVALHO, J. L. V. 700 1 $aFUKUDA, W. M. G. 700 1 $aNUTTI, M. R. 773 $tIn: SIMPÓSIO LATINO AMERICANO DE CIÊNCIA DE ALIMENTOS, 8., 2009, Campinas. Ciência de alimentos no mundo globalizado: novos desafios, novas perspectivas. Campinas: Unicamp, 2009. 1 CD-ROM.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Cerrados. |
Data corrente: |
01/12/2006 |
Data da última atualização: |
01/10/2018 |
Tipo da produção científica: |
Documentos |
Autoria: |
SA, M. A. C. de; SANTOS JUNIOR, J. de D. G. dos. |
Afiliação: |
MARCOS AURELIO CAROLINO DE SA, CPAC; JOAO DE DEUS GOMES DOS SANTOS JR, CPAC. |
Título: |
Compactação do solo: consequências para o crescimento vegetal. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Planaltina, DF: Embrapa Cerrados, 2005. |
Páginas: |
25 p. |
Série: |
(Embrapa Cerrados. Documentos, 136). |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
ABSTRACT: Soil compactation is problem in modern agriculture. Over cultivation, intensive cropping and inappropriate soil management leads to soil compactation. There are important factors which directly affect plant growth, such as water, oxygen, temperature and mechanical resistance to seedling emergence or root growth. By the way, factors indirectly affecting plant growth are soil physical attributes, such as bulk density, texture, aggregation, aggregate stability and pore size distribution. To identify compact layers in soil, trench assessment, bulk density, relative bulk density or compactness degree and penetrometer evaluations can be used. But, these methods request knowledge about other soil attributes for a correct interpretation of analytical results. Recently, soil compactation has been interpreted by the least limiting water range (LLWR), defined as the range in soil water content within which limitations to plant growth associated with water potential, aeration and mechanical resistence to root penetration are small. However, further research is necessary to evaluate and validade LLWR in Cerrado soils. |
Palavras-Chave: |
Densidade; Growth; Plant; Soil compactation. |
Thesagro: |
Compactação do Solo; Crescimento; Densidade de Plantio; Manejo do Solo; Planta. |
Thesaurus NAL: |
density; soil management. |
Categoria do assunto: |
-- P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CPAC-2009/27465/1/doc_136.pdf
|
Marc: |
LEADER 01880nam a2200277 a 4500 001 1569996 005 2018-10-01 008 2005 bl uuuu u0uu1 u #d 100 1 $aSA, M. A. C. de 245 $aCompactação do solo$bconsequências para o crescimento vegetal. 260 $aPlanaltina, DF: Embrapa Cerrados$c2005 300 $a25 p. 490 $a(Embrapa Cerrados. Documentos, 136). 520 $aABSTRACT: Soil compactation is problem in modern agriculture. Over cultivation, intensive cropping and inappropriate soil management leads to soil compactation. There are important factors which directly affect plant growth, such as water, oxygen, temperature and mechanical resistance to seedling emergence or root growth. By the way, factors indirectly affecting plant growth are soil physical attributes, such as bulk density, texture, aggregation, aggregate stability and pore size distribution. To identify compact layers in soil, trench assessment, bulk density, relative bulk density or compactness degree and penetrometer evaluations can be used. But, these methods request knowledge about other soil attributes for a correct interpretation of analytical results. Recently, soil compactation has been interpreted by the least limiting water range (LLWR), defined as the range in soil water content within which limitations to plant growth associated with water potential, aeration and mechanical resistence to root penetration are small. However, further research is necessary to evaluate and validade LLWR in Cerrado soils. 650 $adensity 650 $asoil management 650 $aCompactação do Solo 650 $aCrescimento 650 $aDensidade de Plantio 650 $aManejo do Solo 650 $aPlanta 653 $aDensidade 653 $aGrowth 653 $aPlant 653 $aSoil compactation 700 1 $aSANTOS JUNIOR, J. de D. G. dos
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Cerrados (CPAC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|