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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
08/12/2006 |
Data da última atualização: |
14/05/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
FAGERIA, N. K. |
Afiliação: |
NAND KUMAR FAGERIA, CNPAF. |
Título: |
Liming and copper fertilization in dry bean production on an oxisol in no-tillage system. |
Ano de publicação: |
2006 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Plant Nutrition, v. 29, n. 7, p. 1219-1228, Jul. 2006. |
DOI: |
https://doi.org/10.1080/01904160600767435 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
A field study was conducted with the objective of determining response of dry bean (Phaseolus vulgaris L.) to liming and copper (Cu) fertilization applied to an Oxisol. The lime rates used were 0, 12, and 24 Mg hat and Cu rates were 0, 2.5, 5, 10, 20, and 40 kg Cu ha(-1). Liming significantly increased common bean grain yield. Liming also significantly influenced soil chemical properties in the top (0-10cm) as well as in the sub (10-20 cm) soil layer in favor of higher bean yield. Application of Cu did not influence yield of bean significantly. Average soil chemical properties across two soil layers (0-10 and 10-20 cm) for maximum bean yield were pH 6.4, calcium (Ca), 4.2 cmol(c), kg(-1), magnesium (Mg) 1.0 cmol(c) kg(-1), H+Al 3.2 cmol(c) kg(-1), acidity saturation 40.4%, cation exchange capacity (CEC) 8.9 cmol(c) kg(-1), base saturation 63.1%, Ca saturation 45.7%, Mg saturation 18.0%, and Potassium (K) saturation 2.9. |
Thesagro: |
Feijão; Phaseolus Vulgaris; Solo. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
Marc: |
LEADER 01478naa a2200169 a 4500 001 1214484 005 2022-05-14 008 2006 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1080/01904160600767435$2DOI 100 1 $aFAGERIA, N. K. 245 $aLiming and copper fertilization in dry bean production on an oxisol in no-tillage system.$h[electronic resource] 260 $c2006 520 $aA field study was conducted with the objective of determining response of dry bean (Phaseolus vulgaris L.) to liming and copper (Cu) fertilization applied to an Oxisol. The lime rates used were 0, 12, and 24 Mg hat and Cu rates were 0, 2.5, 5, 10, 20, and 40 kg Cu ha(-1). Liming significantly increased common bean grain yield. Liming also significantly influenced soil chemical properties in the top (0-10cm) as well as in the sub (10-20 cm) soil layer in favor of higher bean yield. Application of Cu did not influence yield of bean significantly. Average soil chemical properties across two soil layers (0-10 and 10-20 cm) for maximum bean yield were pH 6.4, calcium (Ca), 4.2 cmol(c), kg(-1), magnesium (Mg) 1.0 cmol(c) kg(-1), H+Al 3.2 cmol(c) kg(-1), acidity saturation 40.4%, cation exchange capacity (CEC) 8.9 cmol(c) kg(-1), base saturation 63.1%, Ca saturation 45.7%, Mg saturation 18.0%, and Potassium (K) saturation 2.9. 650 $aFeijão 650 $aPhaseolus Vulgaris 650 $aSolo 773 $tJournal of Plant Nutrition$gv. 29, n. 7, p. 1219-1228, Jul. 2006.
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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ID |
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Tipo/Formato |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
09/12/2009 |
Data da última atualização: |
14/06/2017 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
NASCIMENTO, E. S. do; SANTOS, J. G. dos; BRUNO, L. M. |
Afiliação: |
Elígenes Sampaio do Nascimento, UFC; Jessica Gonçalves dos Santos, UFC; LAURA MARIA BRUNO, CNPAT. |
Título: |
Seleção de bactérias láticas de queijo de coalho artesanal. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: ENCONTRO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA AGROINDÚSTRIA TROPICAL, 7., 2009, Fortaleza. Resumos... Fortaleza: Embrapa Agroindústria Tropical, 2009. p. 11. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Isolamento de bactérias; Produtos lácteos. |
Thesagro: |
Identificação. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/CNPAT-2010/11496/1/RE09080.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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