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Registros recuperados : 50 | |
22. | | EUCLIDES FILHO, K.; RESTLE, J.; OLSON, T. A.; KOGER, M.; HARGROVE, D. D. Milk consuption, feed intake, weaning weight and measures of efficiency of calves from Angus, Brown Swiss and F1 Brown Swiss x Angus cows under semi-confinament. Journal of Animal Science, Champaign, v.57, suppl. 1, p.27, 1983. CNPGC. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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23. | | MOOJEN, E. L.; RESTLE, J.; LUPATINI, G. C.; MORAES, A. G. de. Produção animal em pastagem de milheto sob diferentes níveis de nitrogênio. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 34, n. 11, p. 2145-49, nov. 1999 Título em inglês: Animal production in pearl millet pasture under different nitrogen levels. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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24. | | LUPATINI, G. C.; MOOJEN, E. L.; RESTLE, J.; SILVA, J. H. S. da. Resposta do milheto (Pennisetum americanum(L.) Leeke) sob pastejo a adubação nitrogenada. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 31, n. 10, p. 715-720, out. 1996. Título em inglês: Evaluation of pearl millet (Pennisetum americanum(L.) Leeke) under grazing with nitrogen levels. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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25. | | FERNANDES, T. A.; CERDÓTES, L.; VAZ, R. Z.; RESTLE, J.; FERREIRA, O. G. L. Relationship between heterosis, weight gain, and body measurements of Nellore and Charolais calves. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 55, e01821, 2020. Título em português: Relação entre heterose, ganho de peso e medidas corporais de bezerros Nelore e Charolês. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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26. | | RESTLE, J.; EUCLIDES FILHO, K.; HARGROVE, D. D.; ROGER, M.; OLSON, T. A. Desempenho em confinamento de Novilhos Angus, Pardo Suico, f1, f2 e retrocruzados. In: REUNIAO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 21.,1984, Belo Horizonte. Anais... Belo Horizonte : SBZ, 1984. p.115. CNPGC. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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27. | | RESTLE, J.; BRONDANI, I. L.; FLORES, J. L. C.; VAZ, F. N.; ANTUNES, C. Desempenho de genótipos de novilhos para abate aos catorze meses, gerados por fêmeas de dois anos. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 34, n. 11, p. 2123-28, nov. 1999 Título em inglês: Performance of genotypes of steers for slaughter at foursteen months, produced by females of two years.b Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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28. | | RESTLE, J.; EUCLIDES FILHO, K.; HARGROVE, D. D.; KOGER, M.; BAKER, F. S.; OLSON, T. A. Feedlot performance of Angus, Brown Swiss, F1, F2, and backross steers. Journal of Animal Science, Champaign, v.57, suppl. 1, p.27, 1983. CNPGC. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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29. | | HARGROVE, D. D.; RESTLE, J.; EUCLIDES FILHO, K.; OLSON, T. A.; KOGER, M. Feed lot performance and carcass characteristics of Angus, Brown Swiss, F1, F2 and backcross steers. Florida Beef Cattle Research Report, Gainesville : IFAS, 18-24, 1983. CNPGC. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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30. | | HARGROVE, D. D.; RESTLE, J.; EUCLIDES FILHO, K.; WEST, R. L.; BAKER, F. S.; OLSON, T. A. Carcass characteristics of Angus, Brown Swiss, F1, F2, and backcross steers. Journal of Animal Science, Champaign, v.57, Suppl. 1, p.27, 1983. CNPGC. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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31. | | NEUMANN, M.; RESTLE, J.; NORNBERG, J. L.; OLIBONI, R.; PELLEGRINI, L. G. de; FARIA, M. V.; OLIVEIRA, M. R. Efeito associativo do espaçamento entre linhas de plantio, densidade de plantas e idade sobre o desempenho vegetativo e qualitativo do sorgo forrageiro. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 7, n. 2, p. 165-181, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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32. | | RESTLE, J.; VAZ, F. N.; PASCOAL, L. L.; SENNA, D. B. de; VAZ, R. Z.; FEIJO, G. L. D. Efeito do desmame precoce na carcaça de novilhos terminados em pastagem e abatidos aos 24 meses. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 34, n. 11, p. 2129-36, nov. 1999 Título em inglês: Eartly weaning effect of carcass of steers finished on pasture and slaughtered at twenty-four months. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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33. | | NEUMANN, M.; MÜHLBACH, P. R. F.; RESTLE, J.; OST, P. R.; LUSTOSA, S. B. C.; FALBO, M. K. Ensilagem de milho (Zea mays, L.) em diferentes alturas de corte e tamanho de partícula: produção, composição e utilização na terminação de bovinos em confinamento. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 6, n. 3, p. 379-397, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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34. | | VAZ, F. N.; RESTLE, J.; EIFERT, E. da C.; BRONDANI, I. L.; VAZ, R. Z.; ARGENTA, F. M. Efeitos da altura de colheita da silagem de milho e do nível de concentrado sobre as características da carcaça e da carne de novilhos superjovens. Ciência Animal Brasileira, Goiânia, v. 11, n. 2, p. 315-325, abr./jun. 2010 Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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36. | | NEUMANN, M.; RESTLE, J.; BRONDANI, I. L.; NORNBERG, J. L.; MELLO, R. de O.; PELLEGRINI, L. G. de; SOUZA, A. N. M. de. Comportamento produtivo e custo de produção de híbridos de sorgo (Sorghum bicolor, L. Moench) para silagem. Revista Brasileira de Milho e Sorgo, Sete Lagoas, v. 2, n. 3, p. 43-54, set./dez.2003. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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37. | | MENDONÇA, F. S.; VAZ, R. Z.; VAZ, F. N.; LEAL, W. S.; SILVEIRA, I. D. B.; RESTLE, J.; BOLIGON, A. A.; CARDOSO, F. F. Causes of bruising in carcasses of beef cattle during farm, transport, and slaughterhouse handling in Brazil. Animal Science Journal, v. 90, n. 2, p. 288-296, Feb. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sul. |
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38. | | MOURA, S. V. de; SILVEIRA, I. D. B.; FERREIRA, O. G. L; MENDONÇA, F. S.; MOREIRA, S. M.; RESTLE, J.; GARCIA, J. A. B.; VAZ, R. Z. Lairage periods on temperament score and meat quality of beef cattle. Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 56, e02349, 2021. Título em português: Tempos de descanso pré-abate no escore de temperamento e na qualidade da carne de bovinos de corte. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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39. | | RESTLE, J.; VAZ, F. N.; FEIJO, G. L. D.; BRONDANI, I. L.; ALVES FILHO, D. C.; BERNARDES, R. A. C.; FATURI, C.; PACHECO, P. S. Caracteristicas de carcaca de bovinos de corte inteiros ou castrados de diferentes composicoes raciais Charoles x Nelore. Revista Brasileira de Zootecnia, Vicosa, v.29, n.5, p.1371-1379, set./out. 2000. CNPGC. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
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40. | | MIOTTO, F. R. C.; NEIVA, J. N. M.; ROGÉRIO, M. C. O.; CASTRO, K. J. de; FACO, O.; VOLTOLINI, T. V.; RESTLE, J. Características da carcaça de Tourinhos Nelore x Limousin alimentados com dietas contendo gérmen de milho integral. Ciência Animal Brasileira, Goiânia, v. 10, n. 2, p.474-484, 2009. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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Registros recuperados : 50 | |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Unidades Centrais. |
Data corrente: |
01/06/2023 |
Data da última atualização: |
26/01/2024 |
Autoria: |
PACHECO, R. F.; MACHADO, D. S.; RESTLE, J.; SARTORI, D. B. S.; COSTA, P. T.; VAZ, R. Z. |
Afiliação: |
RANGEL FERNANDES PACHECO, INSTITUTO FEDERAL FARROUPILHA; DIEGO SOARES MACHADO, INSTITUTO FEDERAL FARROUPILHA; JOÃO RESTLE, UNIVERSIDADE FEDERAL DE GOIÁS; DAYANA BERNARDI SARZI SARTORI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA; PABLO TAVARES COSTA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE PELOTAS; RICARDO ZAMBARDA VAZ, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA MARIA. |
Título: |
Meta-analysis of meat quality of cattle slaughtered with different subcutaneous fat thicknesses. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 58, e03110, 2023. |
DOI: |
https://doi.org/10.1590/S1678-3921.pab2023.v58.03110 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Título em português: Metanálise da qualidade da carne de bovinos abatidos com diferentes espessuras de gordura subcutânea. |
Conteúdo: |
ABSTRACT - The objective of this work was to evaluate, through metaanalysis, the impact of subcutaneous fat thickness on beef qualitative traits. Combined data from 13 studies were used, comprising 245 carcasses of male bovines slaughtered in Brazil. Effect size for all parameters was calculated as mean difference or standardized mean difference, at 95% probability. The meta-analysis of random and fixed effects was carried out when I2>50% and I2<50%, respectively, for each indicator separately, with means for fat thickness, classified in the "control" (3-6 mm), "low" (<3 mm), and "high" (>6 mm) groups. Carcasses in the "high" group showed greater intramuscular fat deposition, whereas those in the "low" group presented an intramuscular fat deposition similar to that of the control. When the fat thickness was below the recommended threshold of 3 mm, shear force increased. Subcutaneous fat thickness values greater than 6 mm induced a positive change in the perception of tenderness by the panel of evaluators. Beef carcasses with a subcutaneous fat thickness over 6 mm tend to accumulate more intramuscular fat content and are tenderer for consumers' acceptance. Carcasses with a fat thickness less than 3 mm produce tougher meat. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar, por meio de meta-análise, o impacto da espessura de gordura subcutânea nas características qualitativas de carne bovina. Foram utilizados dados combinados de 13 estudos, compreendendo 245 carcaças de bovinos machos abatidos no Brasil. O tamanho do efeito para todos os parâmetros foi calculado como diferença média ou diferença média padronizada, a 95% de probabilidade. A meta-análise de efeitos aleatórios e fixos foi realizada quando I2>50% e I2<50%, respectivamente, para cada indicador separadamente, com as médias para espessura de gordura classificadas nos grupos "controle" (3?6 mm), "baixo" (<3 mm) e "alto" (>6 mm). As carcaças do grupo "alto" apresentaram maior deposição de gordura intramuscular, enquanto as do grupo "baixo" apresentaram deposição de gordura intramuscular semelhante à do controle. Quando a espessura da gordura estava abaixo do limite recomendado de 3 mm, a força de cisalhamento aumentou. Valores de espessura de gordura subcutânea maiores que 6 mm induziram mudança positiva na percepção de maciez pelo painel de avaliadores. As carcaças bovinas com espessura de gordura subcutânea superior a 6 mm tendem a acumular maior teor de gordura intramuscular e são mais macias para aceitação do consumidor. As carcaças com espessura de gordura inferior a 3 mm produzem carne mais dura. MenosABSTRACT - The objective of this work was to evaluate, through metaanalysis, the impact of subcutaneous fat thickness on beef qualitative traits. Combined data from 13 studies were used, comprising 245 carcasses of male bovines slaughtered in Brazil. Effect size for all parameters was calculated as mean difference or standardized mean difference, at 95% probability. The meta-analysis of random and fixed effects was carried out when I2>50% and I2<50%, respectively, for each indicator separately, with means for fat thickness, classified in the "control" (3-6 mm), "low" (<3 mm), and "high" (>6 mm) groups. Carcasses in the "high" group showed greater intramuscular fat deposition, whereas those in the "low" group presented an intramuscular fat deposition similar to that of the control. When the fat thickness was below the recommended threshold of 3 mm, shear force increased. Subcutaneous fat thickness values greater than 6 mm induced a positive change in the perception of tenderness by the panel of evaluators. Beef carcasses with a subcutaneous fat thickness over 6 mm tend to accumulate more intramuscular fat content and are tenderer for consumers' acceptance. Carcasses with a fat thickness less than 3 mm produce tougher meat. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar, por meio de meta-análise, o impacto da espessura de gordura subcutânea nas características qualitativas de carne bovina. Foram utilizados dados combinados de 13 estudos, compreendendo 245 carcaças de bovinos m... Mostrar Tudo |
Thesagro: |
Carcaça; Carne; Gado de Corte; Gordura. |
Thesaurus NAL: |
Beef carcasses; Beef cattle; Intramuscular fat; Meat tenderness; Subcutaneous fat. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1154160/1/Meta-analysis-meat-2023.pdf
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Marc: |
LEADER 03669naa a2200313 a 4500 001 2154160 005 2024-01-26 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1590/S1678-3921.pab2023.v58.03110$2DOI 100 1 $aPACHECO, R. F. 245 $aMeta-analysis of meat quality of cattle slaughtered with different subcutaneous fat thicknesses.$h[electronic resource] 260 $c2023 500 $aTítulo em português: Metanálise da qualidade da carne de bovinos abatidos com diferentes espessuras de gordura subcutânea. 520 $aABSTRACT - The objective of this work was to evaluate, through metaanalysis, the impact of subcutaneous fat thickness on beef qualitative traits. Combined data from 13 studies were used, comprising 245 carcasses of male bovines slaughtered in Brazil. Effect size for all parameters was calculated as mean difference or standardized mean difference, at 95% probability. The meta-analysis of random and fixed effects was carried out when I2>50% and I2<50%, respectively, for each indicator separately, with means for fat thickness, classified in the "control" (3-6 mm), "low" (<3 mm), and "high" (>6 mm) groups. Carcasses in the "high" group showed greater intramuscular fat deposition, whereas those in the "low" group presented an intramuscular fat deposition similar to that of the control. When the fat thickness was below the recommended threshold of 3 mm, shear force increased. Subcutaneous fat thickness values greater than 6 mm induced a positive change in the perception of tenderness by the panel of evaluators. Beef carcasses with a subcutaneous fat thickness over 6 mm tend to accumulate more intramuscular fat content and are tenderer for consumers' acceptance. Carcasses with a fat thickness less than 3 mm produce tougher meat. RESUMO - O objetivo deste trabalho foi avaliar, por meio de meta-análise, o impacto da espessura de gordura subcutânea nas características qualitativas de carne bovina. Foram utilizados dados combinados de 13 estudos, compreendendo 245 carcaças de bovinos machos abatidos no Brasil. O tamanho do efeito para todos os parâmetros foi calculado como diferença média ou diferença média padronizada, a 95% de probabilidade. A meta-análise de efeitos aleatórios e fixos foi realizada quando I2>50% e I2<50%, respectivamente, para cada indicador separadamente, com as médias para espessura de gordura classificadas nos grupos "controle" (3?6 mm), "baixo" (<3 mm) e "alto" (>6 mm). As carcaças do grupo "alto" apresentaram maior deposição de gordura intramuscular, enquanto as do grupo "baixo" apresentaram deposição de gordura intramuscular semelhante à do controle. Quando a espessura da gordura estava abaixo do limite recomendado de 3 mm, a força de cisalhamento aumentou. Valores de espessura de gordura subcutânea maiores que 6 mm induziram mudança positiva na percepção de maciez pelo painel de avaliadores. As carcaças bovinas com espessura de gordura subcutânea superior a 6 mm tendem a acumular maior teor de gordura intramuscular e são mais macias para aceitação do consumidor. As carcaças com espessura de gordura inferior a 3 mm produzem carne mais dura. 650 $aBeef carcasses 650 $aBeef cattle 650 $aIntramuscular fat 650 $aMeat tenderness 650 $aSubcutaneous fat 650 $aCarcaça 650 $aCarne 650 $aGado de Corte 650 $aGordura 700 1 $aMACHADO, D. S. 700 1 $aRESTLE, J. 700 1 $aSARTORI, D. B. S. 700 1 $aCOSTA, P. T. 700 1 $aVAZ, R. Z. 773 $tPesquisa Agropecuária Brasileira$gv. 58, e03110, 2023.
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