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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  07/04/2015
Data da última atualização:  08/04/2015
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  BERTECHINI, A. G.; MAZZUCO, H.; RODRIGUES, E. C.; RAMOS, E. M.
Afiliação:  ANTONIO GILBERTO BERTECHINI, UFL; HELENICE MAZZUCO, CNPSA; ERIKA CRISTINA RODRIGUES; EDUARDO MENDES RAMOS, UFL.
Título:  Study of the utilization of light egg-type males: A proposal for the sustainability of the egg industry
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Poultry Science, v. 93, p. 755-761, 2014.
DOI:  10.3382/ps.2013-03462
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  This study evaluated the performance and viability of light egg-type males, usually euthanized at the hatcheries, from White and Brown Leghorn laying hen lines. One-day-old male chicks, half from each hen line, were raised in floor pens until they were 42 d of age. The birds were distributed into 48 floor pens, furnished with tube feeders and nipple drinkers, and submitted to 24 h of continuous light, 3 feeding phases (1-7, 8-21, and 22-42 d) and diets composed of corn and soybean meal as the main ingredients. A completely randomized design was used in a 4 × 2 factorial arrangement (phase levels of ME dietary treatments × strain) of 6 replicates of 40 birds each. The variables evaluated were bird performance, carcass quality, and yield at 42 d of age. Mortality and cannibalism were not observed during the entire experimental period, although the birds' beaks were not trimmed. The brown males line showed higher feed consumption and BW gain and better feed conversion compared with the white male line (P< 0.05). Metabolizable energy (kcal/kg) levels of 3,200 (1 to 7 d), 3,050 (8 to 21 d), and 3,200 (22 to 42 d) provided better performance (P< 0.05) in both lines. The carcass yields were similar (P> 0.05) between the 2 lines; males from the white line showed higher breast yield, and the brown line males showed higher yield of thighs and drumstick (P< 0.05). The treatments had no effect on meat quality (P > 0.05). Overall, the results suggest that there is great viability for the... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Qualidade da carne; Qualidade do ovo; Sustentabilidade.
Thesagro:  Industrialização.
Thesaurus Nal:  Egg industry; Egg quality; Environmental sustainability; Meat quality.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Suínos e Aves (CNPSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSA19904 - 1UPCAP - DD
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  10/05/2016
Data da última atualização:  10/05/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  AZERÊDO, L. P. M.; SILVA, S. de M.; LIMA, M. A. C. de; DANTAS, R. L.; PEREIRA, W. E.
Afiliação:  LUAN PEDRO MELO AZERÊDO, Mestrando/PPGCTA/UFP; SILVANDA DE MELO SILVA, Prof. PhD, CCA/UFPB; MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; RENATO LIMA DANTAS, Doutorando/PPGA/CCA/UFPB; WALTER ESFRAIN PEREIRA, Prof. PhD, CCA/UFPB.
Título:  Qualidade de manga Tommy Atkins da produção integrada recoberta com fécula de mandioca associada a óleos essenciais e quitosana.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 38, n. 1, p. 141-150, fev. 2016.
DOI:  10.1590/0100-2945-270/14
Idioma:  Português
Conteúdo:  Este trabalho teve por objetivo avaliar a qualidade de manga Tommy Atkins da Produção Integrada (PI) recoberta com fécula de mandioca (F) associada a óleos essenciais e quitosana. A manga foi colhida na maturidade comercial de pomar certificado na PI. Os recobrimentos foram: Controle; F a 3%; F a 3% + erva-doce a 0,9% (FED); F a 3%+ orégano a 0,5% (FO), e F a 2% + quitosana a 2% (FQ). As mangas recobertas foram mantidas por 20 dias a 12+1°C e 80 + 2% U.R. e, em seguida, transferidas para a condição ambiente (24+2°C; 75+4% U.R) por mais 12 dias, simulando a condição de mercado. A combinação FQ retardou o amadurecimento, mantendo a coloração, os teores de sólidos solúveis e de acidez, apresentando mangas com intenção de compra e sabor superiores ao controle.
Palavras-Chave:  Fécula de mandioca; Fluorescência da clorofila; Mango; Quitosana; Recobrimentos comestíveis.
Thesagro:  Foeniculum Vulgare; Manga; Mangifera Indica; Óleo Essencial; Produção Integrada.
Thesaurus NAL:  Origanum vulgare.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/142869/1/Dora-2016.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA55615 - 1UPCAP - DD
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