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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Suínos e Aves. |
Data corrente: |
09/12/2013 |
Data da última atualização: |
15/02/2022 |
Tipo da produção científica: |
Sistema de Produção |
Autoria: |
VILAS-BOAS, J.; AMARAL, A. L. do; MORES, N.; TREMÉA, S. L.; MIELE, M.; SANTOS FILHO, J. I. dos. |
Afiliação: |
JEAN CARLOS PORTO VILAS BOAS SOUZA, CNPSA; ARMANDO LOPES DO AMARAL, CNPSA; NELSON MORES, CNPSA; SANDRO LUIS TREMÉA, Cooperativa Central Aurora Alimentos; MARCELO MIELE, CNPSA; JONAS IRINEU DOS SANTOS FILHO, CNPSA. |
Título: |
Sistema de produção de leitões baseado em planejamento, gestão e padrões operacionais. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Concórdia: Embrapa Suínos e Aves, 2013. |
Páginas: |
114 p. |
Série: |
(Embrapa Suínos e Aves. Sistemas de Produção, 4). |
Idioma: |
Português |
Thesagro: |
Leitão; Produção animal. |
Thesaurus Nal: |
Animal production; Piglets. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/93635/1/final6680.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Suínos e Aves (CNPSA) |
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Biblioteca |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
06/02/2023 |
Data da última atualização: |
24/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 4 |
Autoria: |
RUAS, N. R.; PEREIRA, A. C.; PEREIRA, L. L. S.; GERMANO, C. M.; CUNHA, E. F. F. da; CARVALHO, A. A. de; LAMEIRA, O. A.; PINTO.; BERTOLUCCI, S. K. V. |
Afiliação: |
NATALIA RITTER RUAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ALINE CARVALHO PEREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; LUCIANA LOPES SILVA PEREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CAROLINA MESQUITA GERMANO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ELAINE FONTES FERREIRA DA CUNHA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ALEXANDRE ALVES DE CARVALHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; OSMAR ALVES LAMEIRA, CPATU; JOSÉ EDUARDO BRASIL PEREIRA PINTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; SUZAN KELLY VILELA BERTOLUCCI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS. |
Título: |
Inhibition of a-Glycosidase by Lippia dulcis Trevir. (Verbenaceae) preparations, quantification of verbascoside, and study of its molecular docking. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Chemistry and Biodiversity, v. 20, e202200760, 2023. |
DOI: |
doi.org/10.1002/cbdv.202200760 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to quantify verbascoside (VEB), perform molecular docking studies of VEB with the α-glucosidase (GL) of Bacillus stearothermophilus, and evaluate the inhibition of the enzyme by L. dulcis preparations. The substrate concentration and presence of reduced glutathione were evaluated for their effect on the in vitro inhibition of the GL enzyme. Assays were also performed in the presence and absence of simulated gastric fluid. The antidiabetic fractions 2 and 3 were the most inhibited GL, but their activity were significantly decreased in the presence of gastric fluid. Chromatographic analyses confirmed the predominant presence of VEB in the samples. The samples had VEB concentrations between 49.9 and 243.5 mg/g. Simulation of the molecular docking of VEB were consistent with its GL-inhibitory activity. It can conclude that the crude ethanol extract and fractions show inhibitory activity against the GL enzyme. |
Thesagro: |
Capim Doce; Planta Medicinal. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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