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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
20/02/2014 |
Data da última atualização: |
20/02/2014 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
CAMPOS, A. D.; PORTO, F. G. da S.; GOMES, C. B.; PEREIRA, M. R.; PEREIRA, I. |
Afiliação: |
ANGELA DINIZ CAMPOS, CPACT; FABIANE GRECCO DA SILVA PORTO, CPACT; CESAR BAUER GOMES, CPACT; MARIO RENE PEREIRA, CPACT; IVAN PEREIRA, CAPES. |
Título: |
Identificação de critérios para cultivo de alface orgânica no Rio Grande do Sul. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
Cadernos de Agroecologia, v. 8, n. 2, nov. 2013. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Resumos do VIII Congresso Brasileiro de Agroecologia - Porto Alegre/RS - 25 a 28/11/2013. |
Palavras-Chave: |
Adaptação; Doenças; Resistência a calor; Resistência a geadas; Resistência a ventos frios. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/97838/1/14300-62381-1-PB-1.pdf
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Marc: |
LEADER 00763naa a2200229 a 4500 001 1980690 005 2014-02-20 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aCAMPOS, A. D. 245 $aIdentificação de critérios para cultivo de alface orgânica no Rio Grande do Sul.$h[electronic resource] 260 $c2013 500 $aResumos do VIII Congresso Brasileiro de Agroecologia - Porto Alegre/RS - 25 a 28/11/2013. 653 $aAdaptação 653 $aDoenças 653 $aResistência a calor 653 $aResistência a geadas 653 $aResistência a ventos frios 700 1 $aPORTO, F. G. da S. 700 1 $aGOMES, C. B. 700 1 $aPEREIRA, M. R. 700 1 $aPEREIRA, I. 773 $tCadernos de Agroecologia$gv. 8, n. 2, nov. 2013.
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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Biblioteca |
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Volume |
Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Gado de Leite. Para informações adicionais entre em contato com cnpgl.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite; Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
11/08/2021 |
Data da última atualização: |
12/08/2021 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
BERNDT, A.; ABDALLA, A. L.; PEREIRA, L. G. R. |
Afiliação: |
ALEXANDRE BERNDT, CPPSE; A. L. ABDALLA, Universidade de São Paulo; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL. |
Título: |
Greenhouse gases in animal agriculture: science supporting practices. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Animal, v. 14, n. S3, p. s425-s426, 2020. |
DOI: |
https://doi.org/10.1017/S1751731120001810 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Editorial. |
Conteúdo: |
The populational growth, the increase of demand for livestock product, the technological progress, the changes in income distribution, concerns related to climate change and environment have been driving the scientific community to develop knowledge regarding sustainable animal agriculture. Climate change represents a significant threat, with an estimated increase of the average global temperature at the end of the 21st century (compared with 1980 to 1999) between 1.8°C (B1 scenario) and 4.0°C (A1FI scenario) (IPCC, 2007). This shift in temperature represents a direct and indirect impact on agriculture systems as well as on human and animal health. Animal agriculture sustainable production systems can present key solutions in a changing climate, at the same time as reducing its impact so as not to aggravate it further (Gaughan et al., 2019). |
Palavras-Chave: |
Pecuária sustentável. |
Thesagro: |
Bovino; Efeito Estufa; Gado Leiteiro; Gás; Metano; Mudança Climática. |
Thesaurus NAL: |
Climate change; Dairy cattle; Greenhouse effect; Methane. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 01684naa a2200301 a 4500 001 2133500 005 2021-08-12 008 2020 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1017/S1751731120001810$2DOI 100 1 $aBERNDT, A. 245 $aGreenhouse gases in animal agriculture$bscience supporting practices.$h[electronic resource] 260 $c2020 500 $aEditorial. 520 $aThe populational growth, the increase of demand for livestock product, the technological progress, the changes in income distribution, concerns related to climate change and environment have been driving the scientific community to develop knowledge regarding sustainable animal agriculture. Climate change represents a significant threat, with an estimated increase of the average global temperature at the end of the 21st century (compared with 1980 to 1999) between 1.8°C (B1 scenario) and 4.0°C (A1FI scenario) (IPCC, 2007). This shift in temperature represents a direct and indirect impact on agriculture systems as well as on human and animal health. Animal agriculture sustainable production systems can present key solutions in a changing climate, at the same time as reducing its impact so as not to aggravate it further (Gaughan et al., 2019). 650 $aClimate change 650 $aDairy cattle 650 $aGreenhouse effect 650 $aMethane 650 $aBovino 650 $aEfeito Estufa 650 $aGado Leiteiro 650 $aGás 650 $aMetano 650 $aMudança Climática 653 $aPecuária sustentável 700 1 $aABDALLA, A. L. 700 1 $aPEREIRA, L. G. R. 773 $tAnimal$gv. 14, n. S3, p. s425-s426, 2020.
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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