|
|
Registros recuperados : 199 | |
81. | | PEREIRA, A. A. A.; NASCIMENTO, F. S. S. do; SIVIERO, A.; MARINHO, J. T. de S.; PEREIRA, M. M. N.; MATTAR, E. P. L.; OLIVEIRA, E. de. Germinação e florescimento de cultivares locais de feijão-de-corda e feijoeiro comum em Rio Branco, Acre. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2012, Belém, PA. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2012. 4 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
| |
82. | | SETOTAW, T. A.; CAIXETA, E. T.; ZAMBOLIM, E. M.; SOUSA, T. V.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; CRUZ, C. D.; ZAMBOLIM, L.; SAKYAMA, N. S. Genome introgression of Híbrido de Timor and its potential to develop high cup quality C. arabica cultivars. Journal of Agricultural Science, v. 12, n. 4, p. 64-76, 2020. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
83. | | SETOTAW, T. A.; CRUZ, C. D.; CAIXETA, E. T.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; ZAMBOLIM, E. M.; ZAMBOLIM, L.; SAKIYAMA, N. S. Coefficient of parentage of brazilian arabica coffee cultivars. In.: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEA SCIENCE, 23., 2010, Bali, Indonesia. p. 188 Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
| |
84. | | SETOTAW, T. A.; CRUZ, C. D.; CAIXETA, E. T.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; ZAMBOLIM, E. M.; ZAMBOLIM, L.; SAKIYAMA, N. S. Coefficient of parentage of brazilian arabica coffee cultivars. In.: INTERNATIONAL CONFERENCE ON COFFEA SCIENCE, 23., 2010, Bali, Indonesia. p. 188 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
85. | | SETOTAW, T. A.; CAIXETA, E. T.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; CRUZ, C. D.; ZAMBOLIM, E. M.; ZAMBOLIM, L.; SAKIYAMA, N. S. Coefficient of parentage in Coffea arabica L. cultivars grown in Brazil. Crop Science, v. 53, n. 4 , p. 1237-1247, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
86. | | ALMEIDA, D. P. de; MOREIRA, K. F.; OLIVEIRA, A. C. B. de; PEREIRA, A. A.; ZAMBOLIM, L.; SAKIYAMA, N. S.; CAIXETA, E. T. Eficácia de marcadores SCAR, CAPS e SSR na seleção assistida de cafeeiros resistentes a Hemileia vastatrix. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MELHORAMENTO DE PLANTAS, 9., 2017, Foz de Iguaçu. Melhoramento de plantas: projetando o futuro. Maringá, PR: SBMP, 2017. p. 44 Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
87. | | VALÉRIO, J. R.; MACEDO, M. C. M.; ZAVALA, C. B. R.; VIEIRA, E. A.; SILVA, F. A. H. da; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, M. C. M. Efeito de tratos culturais nos níveis populacionais de cigarrinhas (Homoptera: Cercopidae) em pastagem de Brachiaria decumbens. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 39., 2002, Recife. A produção animal e a sociedade brasileira: anais. Recife: UFRPE: SBZ, 2002. 4 p. 1 CD-ROM. CNPGC. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte. |
| |
88. | | NASCIMENTO, F. S. S. do; SIVIERO, A.; BORGES. V; MARINHO, J. T. de S.; PEREIRA, A. A. A.; MATTAR, E. P. L.; OLIVEIRA, E. de. Caracterização de sementes de variedades locais de feijão-de-corda (Vigna unguiculata) do Acre. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE RECURSOS GENÉTICOS, 2., 2012, Belém, PA. Anais... Brasília, DF: Sociedade Brasileira de Recursos Genéticos, 2012. 4 p. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Acre. |
| |
89. | | SAAVEDRA, L. M.; CAIXETA, E. T.; BARKA, G. D.; BORÉM, A.; ZAMBOLIM, L.; NASCIMENTO, M.; CRUZ, C. D.; OLIVEIRA, A. C. B. de; PEREIRA, A. A. Marker-assisted recurrent selection for pyramiding leaf rust and coffee berry disease resistance alleles in Coffea Arabica L. Genes, v. 14, n. 1, 2023. 18 p. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
90. | | ALKIMIM, E. R.; CAIXETA, E. T.; SOUSA, T. V.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de; ZAMBOLIM, L.; SAKIYAMA, N. S. Marker-assisted selection provides arabica coffee with genes from other Coffea species targeting on multiple resistance to rust and coffee berry disease. Molecular Breeding, v. 37, n. 6, p. 1-10, jan. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
91. | | FERREIRA, E. G. C.; PEREIRA, A. A.; CATELLI, L. L.; AOYAGI, L. N.; CARVALHO, V. P.; BELZILE, F.; MARCELINO-GUIMARÃES, F. C.; ABDELNOOR, R. V. Mapeamento Genético de um locus de resistência a oídio mediado por Erysiphe diffusa em soja.Genetic mapping of powdery mildew resistance locus mediated by Erysiphe diffusa in soybean. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE FITOPATOLOGIA, 51., 2019, Recife. Anais... Brasília, DF: SBF, 2019. p. 722. Biblioteca(s): Embrapa Soja. |
| |
93. | | CARVALHO, G. R.; BARTHOLO, G. F.; PEREIRA, A. A.; REZENDE, J. C. de; BOTELHO, C. E.; OLIVEIRA, A. C. B. de; SILVA, F. L. da. MG travessia: a coffee arabica cultivar productive and responsive to pruning. Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 17, n. 3 , p. 281-285, July. 2017. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
94. | | CARVALHO, G. R.; RESENDE, J. C. de; BOTELHO, C. E.; FERREIRA, A. D.; PEREIRA, A. A.; OLIVEIRA, A. C. B. de. Melhoramento genético do café visando à qualidade de bebida. Informe Agropecuário, Belo Horizonte, v.32, n.261, p.30-38, mar./abr. 2011. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
95. | | SOUSA, T. V.; CAIXETA, E. T.; ALKIMIM, E. R.; OLIVEIRA, A. C. B. de; PEREIRA, A. A.; ZAMBOLIM, L.; SAKIYAMA, N. S. Molecular markers useful to discriminate Coffea arabica cultivars with high genetic similarity. Euphytica, v. 213, n. 3, March, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
96. | | FREIRE, E. V. S. A.; COSTA, P. M.; PEREIRA, A. A.; NICOLE, M.; FERNANDES, D.; CARNEIRO, R. M. D. G.; SA, M. F. G. de. Molecular characterization of Coffea arabica resistance to Meloidogyne incognita. In: INTERNATIONAL CONGRESS OF NEMATOLOGY, 5, 2008, Brisbane, Australia. Nematodes: 5ICN: down under. [S.l.]: Australasian Association of Nematologists, 2008. p. 246. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
| |
97. | | TOMAZ, M. A.; FERRARI, R. B.; CRUZ, C. D.; MARTINEZ, H. E. P.; FONSECA, A. F. A. da; PEREIRA, A. A.; SAKIYAMA, N. S. Crescimento de raiz e parte aérea de plantas de cafeeiro enxertadas, cultivadas em vaso. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 4., 2005, Londrina. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2005. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
98. | | PEREIRA, A. A.; CARVALHO, G. R.; MOURA, W. de M.; BOTELHO, C. E.; REZENDE, J. C. de; OLIVEIRA, A. C. B. de; SILVA, F. L. da. Cultivares: origem e suas características. In: REIS, P. R.; CUNHA, R. L. da. (Ed.). Café arábica do plantio à colheita. Lavras: EPAMIG, 2010. v. 1. p. 163-221 Biblioteca(s): Embrapa Café; Embrapa Unidades Centrais. |
| |
99. | | MOREIRA, S. de S.; SOBREIRA, F. M.; LIMA, T. L. B. de; OLIVEIRA, A. C. B. de; PEREIRA, A. A.; MALTA, M. R. Correlação entre características químicas e sensoriais do Café rábica. In: SIMPÓSIO DE PESQUISA DOS CAFÉS DO BRASIL, 9., 2015, Curitiba. Anais... Brasília, DF: Embrapa Café, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Café. |
| |
100. | | COSTA, R. V. da; CAMPOS, L. J. M.; ALMEIDA, R. E. M. de; PEREIRA, A. A.; BERNARDES, F. P.; LIMA, D. M. Desempenho de híbridos de milho em diferentes épocas de semeadura na safrinha. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 32., 2018, Lavras. Soluções integradas para os sistemas de produção de milho e sorgo no Brasil: resumos. Sete Lagoas: Associação Brasileira de Milho e Sorgo, 2018. p. 165. Biblioteca(s): Embrapa Pesca e Aquicultura. |
| |
Registros recuperados : 199 | |
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Caprinos e Ovinos. Para informações adicionais entre em contato com cnpc.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Caprinos e Ovinos. |
Data corrente: |
17/10/2013 |
Data da última atualização: |
07/03/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
PEREIRA, A. A. G.; OLIVEIRA, C. J. B.; MEDEIROS, A. N.; COSTA, R. G.; BOMFIM, M. A. D.; QUEIROGA, R. C. R. E. |
Afiliação: |
Department of Animal Science, Federal University of Paraiba (UFPB) - Areia-PB, Brazil; UFPB - Areia, PB, Brazil; UFPB - Areia, PB, Brazil; Department of Agriculture, Federal University of Paraiba (UFPB) - Bananeiras, PB, Brazil; MARCO AURELIO DELMONDES BOMFIM, CNPC; Department of Nutrition, Federal University of Paraiba (UFPB) - João Pessoa-PB, Brazil. |
Título: |
Physicochemical and sensory characteristics of milk from goats supplemented with castor or licuri oil. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Dairy Science, v. 93, n. 2, p. 456-62, Feb. 2010. |
DOI: |
10.3168/jds.2009-2315 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Abstract: The purpose of this study was to evaluate the influence of castor and licuri palm oils supplemented to milking goats on the physical, chemical, and sensory characteristics of milk. A double Latin square experimental design (5x5) using 10 confined crossbred Moxotó-Alpine goats was performed according to the following treatments: nonsupplemented (control), 3% castor oil, 5% castor oil, 3% licuri oil, and 5% licuri oil. Oils in each treatment were supplemented in the dry matter. Castor oil supplementation reduced the fat content and increased the lactose and density of milk. Considering the sensory analysis, a lower acceptability was observed for milk from goats supplemented with castor oil. On the other hand, licuri oil supplementation led to higher acceptability scores for flavor and odor of goat milk. |
Palavras-Chave: |
Aceitabilidade; Licuri; Milk chemistry; Sensory testing; Teste sensorial. |
Thesagro: |
Ácido graxo; Análise organoléptica; Caprino; Composição química; Consumidor; Dieta; Leite de cabra; Mamona; Ouricuri; Palmeira oleaginosa; Planta oleaginosa; Ricinus communis; Suplemento alimentar; Syagrus coronata. |
Thesaurus NAL: |
Castor oil; Chemical composition; Fatty acids; Goat milk; Vegetable oil. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02175naa a2200481 a 4500 001 1968757 005 2022-03-07 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.3168/jds.2009-2315$2DOI 100 1 $aPEREIRA, A. A. G. 245 $aPhysicochemical and sensory characteristics of milk from goats supplemented with castor or licuri oil.$h[electronic resource] 260 $c2010 520 $aAbstract: The purpose of this study was to evaluate the influence of castor and licuri palm oils supplemented to milking goats on the physical, chemical, and sensory characteristics of milk. A double Latin square experimental design (5x5) using 10 confined crossbred Moxotó-Alpine goats was performed according to the following treatments: nonsupplemented (control), 3% castor oil, 5% castor oil, 3% licuri oil, and 5% licuri oil. Oils in each treatment were supplemented in the dry matter. Castor oil supplementation reduced the fat content and increased the lactose and density of milk. Considering the sensory analysis, a lower acceptability was observed for milk from goats supplemented with castor oil. On the other hand, licuri oil supplementation led to higher acceptability scores for flavor and odor of goat milk. 650 $aCastor oil 650 $aChemical composition 650 $aFatty acids 650 $aGoat milk 650 $aVegetable oil 650 $aÁcido graxo 650 $aAnálise organoléptica 650 $aCaprino 650 $aComposição química 650 $aConsumidor 650 $aDieta 650 $aLeite de cabra 650 $aMamona 650 $aOuricuri 650 $aPalmeira oleaginosa 650 $aPlanta oleaginosa 650 $aRicinus communis 650 $aSuplemento alimentar 650 $aSyagrus coronata 653 $aAceitabilidade 653 $aLicuri 653 $aMilk chemistry 653 $aSensory testing 653 $aTeste sensorial 700 1 $aOLIVEIRA, C. J. B. 700 1 $aMEDEIROS, A. N. 700 1 $aCOSTA, R. G. 700 1 $aBOMFIM, M. A. D. 700 1 $aQUEIROGA, R. C. R. E. 773 $tJournal of Dairy Science$gv. 93, n. 2, p. 456-62, Feb. 2010.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Caprinos e Ovinos (CNPC) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada. |
|
|