BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroenergia. Para informações adicionais entre em contato com biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  24/11/2020
Data da última atualização:  24/11/2020
Tipo da produção científica:  Autoria/Organização/Edição de Livros
Autoria:  VAZ JUNIOR, S.
Afiliação:  SILVIO VAZ JUNIOR, CNPAE.
Título:  Treatment of Agroindustrial Biomass Residues: A Sustainable Approach.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Gewerbestrasse: Springer, 2020.
Páginas:  103 p.
ISBN:  978-3-030-58850-2
DOI:  https://doi.org/10.1007/978-3-030-58850-2
Idioma:  Inglês
Notas:  E-book.
Conteúdo:  1 Introduction, 1.1 Global Biomass Agricultural Production and Availability from Crops and Agrofood Processing Industry, 1.2 Main Types of Plant Biomass for Agroindustrial Processing, 1.3 Biomass as Renewable Feedstock According the UN Sustainable Development Goals, 1.4 Conclusions, References, 2 Basis of Sustainability for Biomass, 2 Basis of Sustainability for Biomass, 2.1 Definition of Sustainability, 2.2 Economic, Social and Environmental Impacts, 2.3 Relationship Between Sustainability Components and Biomass Processing, 2.4 Metrics for Biomass Waste and Residues, 2.5 Life Cycle Assessment, 2.5.1 An Inventory of Agroindustrial Residues, 2.6 Carbon Footprint, 2.7 Conclusions, References, 3 Basis of Environmental Chemistry for Biomass, 3.1 Dynamic of Chemical Elements in the Environment, 3.1.1 Air, 3.1.2 Soil 3.1.3 Water, 3.1.4 Biogeochemical Cycles for Oxygen, Carbon and Nitrogen, 3.2 Dynamics of Organic Matter in the Environment, 3.3 Additional Environmental Issues Related to Biomass, Production and Processing, 3.4 Conclusions, References, 4 An Outlook of Monitoring and Treatment Technologies, 4.1 Polluting Aspects of Biomass from Agricultural Crop Practices and Agrofood Processing Industry, 4.2 Description of Technologies for Monitoring, 4.2.1 Real-Time Monitoring, 4.2.2 Spectroscopic Techniques, 4.2.3 Probes and Sensors, 4.2.4 Process Analytical Chemistry, 4.2.5 Chemical Evaluation of Organic Residues, 4.2.6 Chemical Composition of Some Agroindustrial Wastes and Residu... Mostrar Tudo
Thesagro:  Agricultura Sustentável; Biomassa; Resíduo Agrícola.
Thesaurus Nal:  Agricultural industry; Biomass; Sustainable agriculture.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPAE3752 - 1UPCLV - DD
Voltar






Ordenar por: RelevânciaAutorTítuloAnoImprime registros no formato resumido      Imprime registros no formato resumido
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
1.Imagem marcado/desmarcadoTORRES, L. R. O.; SHINAGAWA, F. B.; ARAÚJO, E. S.; OROPEZA, M. V. C.; MACEDO, L. F. L.; ALMEIDA-MURADIAN, L. B.; LIMA, H. C. de; MANCINI-FILHO, J. Physicochemical and antioxidant properties of the pequi (Caryocar brasiliense Camb.) almond oil obtained by handmade and cold-pressed processes. International Food Research Journal, v. 23, n. 4, p. 1541-1551, 2016.
Tipo: Artigo em Periódico IndexadoCirculação/Nível: B - 2
Biblioteca(s): Embrapa Cerrados.
Visualizar detalhes do registroAcesso ao objeto digitalImprime registro no formato completo
Registros recuperados : 1
Primeira ... 1 ... Última
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional