Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  20/10/2006
Data da última atualização:  30/07/2018
Autoria:  NASCIMENTO, L. C. do; PENSUK, V.; COSTA, N. P. da; ASSIS FILHO, F. M. de; PIO-RIBEIRO, G.; DEOM, C. M.; SHERWOOD, J.
Afiliação:  Luciana Cordeiro do Nascimento, Universidade Federal da Paraíba - UFPB/Departamento de Fitotecnia; Viboon Pensuk, Udonthani Rajabhat University/Deptament of Technology; Nivânia Pereira da Costa, Universidade Federal da Paraíba - UFPB/Departamento de Fitotecnia; Francisco Miguel de Assis Filho, Agdia Incorporated; Gilvan Pio-Ribeiro, Universidade Federal de Pernambuco -UFPB/Departamento de Agronomia; Carl Michael Deom, University of Georgia/Deptament of Plant Pathology; John Sherwood, University of Georgia/Deptament of Plant Pathology.
Título:  Evaluation of peanut genotypes for resistance to Tomato spotted wilt virus by mechanical and thrips inoculation.
Ano de publicação:  2006
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 41, n. 6, p. 937-942, jun. 2006
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Avaliação de genótipos de amendoim em relação à resistência ao Tomato spotted wilt virus por meio de inoculação mecânica e por tripes.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the reactions of three peanut breeding lines (IC-10, IC-34, and ICGV 86388) to Tomato spotted wilt virus (TSWV) by mechanical and thrips inoculation, under greenhouse conditions, and compare them to the reactions of cultivars SunOleic, Georgia Green, and the breeding line C11-2-39. TSWV infection by mechanical inoculation was visually assessed using an index ranging from 0 (no symptoms) to 4 (apical death). Enzyme-linked immunosorbent assay was used to confirm TSWV infection from both mechanical and thrips inoculations. IC-10, IC-34, ICGV 86388, and C11-2-39 were more resistant than the cultivars SunOleic and Georgia Green based on mechanical inoculation. Upon thrips inoculation only IC-34 and ICGV-86388 were infected by TSWV, as demonstrated by reverse transcription polymerase chain reaction (RT-PCR), although no symptoms of infection were observed. The peanut breeding lines IC-10, IC-34, and ICGV 86388 show higher level of resistance to TSWV than cultivar Georgia Green considered a standard for TSWV resistance.
Palavras-Chave:  mechanical transmission; thrips transmission; transmissão mecânica; transmissão por tripes; TSWV.
Thesagro:  Arachis Hypogaea.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/107197/1/Evaluation.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
AI-SEDE36247 - 1UPEAP - PP630.72081P474
Voltar






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br.

Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão.
Data corrente:  12/03/2008
Data da última atualização:  12/03/2008
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BASSINELLO, P. Z.; OLIVEIRA, M. G. de C.; DEVILLA, I. A.; ASCHERI, D. P. R.
Afiliação:  Priscila Zaczuk Bassinello, CNPAF; Márcia Gonzaga de Castro Oliveira, graduanda Universidade Estadual de Goiás; Ivano Alessandro Devilla, Universidade Estadual de Goiás; Diego Palmiro Ramirez Ascheri, Universidade Estadual de Goiás.
Título:  Grain quality characterization of different proportions of rice mix: polished plus parboiled.
Ano de publicação:  2007
Fonte/Imprenta:  In: RICE UTILIZATION WORKSHOP, 2007, New Orleans, LA. Beneath the hull: exploiting the health-beneficial properties of the rice grain. Poster presentations. New Orleans: USDA, 2007.
Idioma:  Inglês
Notas:  Poster.
Conteúdo:  This work was realized to evaluate some of quality aspects such as culinary, nutritional and technological ones.
Thesagro:  Análise Organoléptica; Arroz; Arroz Parboilizado; Arroz Polido; Consumo; Culinária; Nutrição; Oryza Sativa.
Thesaurus NAL:  rice.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAF26660 - 1UPCPL - --2007.2222007.00222
Fechar
Nenhum registro encontrado para a expressão de busca informada.
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional