|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
24/09/1998 |
Data da última atualização: |
22/02/2011 |
Autoria: |
ROSA, M. F.; ALBUQUERQUE, R. T.; FERNANDES, J. M. O.; LEITE, S. G. F.; MDRONHO, R. A. |
Título: |
Nitrification of saline effluents. |
Ano de publicação: |
1997 |
Fonte/Imprenta: |
Brazilian Journal of Chemical Engineering, v.14, n.2, p.151-156, jun. 1997. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
An a crated submergel biological filter was used to promote biological nitrification of a synthetic saline waste water. Black PVC corrugated plates were used to make the structured packing of the 6 litter reactor. Nitrate, nitrite, and ammonia concentrations pH and do were periodically measured, according to APHA (1985).In spite of the deleterious effect of salinity.It was possible to obtain nitrogen removal efficiencies as high as 95% for a 25 g/L sal concentration after a three-day reaction in the batch reactor. Continuous operation using a NaCI concentration of 25 g/L was tested using three different hydraulic retention times: 7,15 and 25 hours. An increase in ammonia removal was observed when the retention time was increased from 7 to 15 hours. However, on further notable increase was obtained for a 25 hour retention time, showing that nitrogen removal tends towards a maximum limit of about 80%. |
Palavras-Chave: |
Nitrificacao: Saline wastewater; Residuos. |
Thesagro: |
Água Salgada. |
Thesaurus Nal: |
nitrification. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01510naa a2200217 a 4500 001 1410315 005 2011-02-22 008 1997 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aROSA, M. F. 245 $aNitrification of saline effluents. 260 $c1997 520 $aAn a crated submergel biological filter was used to promote biological nitrification of a synthetic saline waste water. Black PVC corrugated plates were used to make the structured packing of the 6 litter reactor. Nitrate, nitrite, and ammonia concentrations pH and do were periodically measured, according to APHA (1985).In spite of the deleterious effect of salinity.It was possible to obtain nitrogen removal efficiencies as high as 95% for a 25 g/L sal concentration after a three-day reaction in the batch reactor. Continuous operation using a NaCI concentration of 25 g/L was tested using three different hydraulic retention times: 7,15 and 25 hours. An increase in ammonia removal was observed when the retention time was increased from 7 to 15 hours. However, on further notable increase was obtained for a 25 hour retention time, showing that nitrogen removal tends towards a maximum limit of about 80%. 650 $anitrification 650 $aÁgua Salgada 653 $aNitrificacao: Saline wastewater 653 $aResiduos 700 1 $aALBUQUERQUE, R. T. 700 1 $aFERNANDES, J. M. O. 700 1 $aLEITE, S. G. F. 700 1 $aMDRONHO, R. A. 773 $tBrazilian Journal of Chemical Engineering$gv.14, n.2, p.151-156, jun. 1997.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
02/04/2012 |
Data da última atualização: |
10/11/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
JOELE, M. R. S. P.; LOURENÇO JUNIOR, J. de B.; FATURI, C.; NAHUM, B. de S.; GARCIA, A. R.; RODRIGUES, A. M. da C.; NERES, L. de S. |
Afiliação: |
MARIA REGINA SARKIS PEIXOTO JOELE, IFPA; JOSÉ DE BRITO LOURENÇO JUNIOR, UEPA; CRISTIAN FATURI, UFRA; BENJAMIM DE SOUZA NAHUM, CPATU; ALEXANDRE ROSSETTO GARCIA, CPATU; ANTONIO MANOEL DA CRUZ RODRIGUES, UFPA; LILAINE DE SOUSA NERES, PIBIC/CNPQ/UEPA/CCNT. |
Título: |
Produção e avaliação da qualidade da carne de búfalos criados em sistemas silvipastoril e tradicional na Amazônia Oriental. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
Revista Higiene Alimentar, v. 25, n. 194/195, p. 281-283, mar./abr. 2011. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Encarte. V Congresso Latinoamericano e XI Congresso Brasleiro de Higienistas de Alimentos. O alimento nas próximas décadas: produzir sem agredir: anais. Salvador, 2011. |
Palavras-Chave: |
Agroindústria; Avaliação da carne; Subprodutos. |
Thesagro: |
Produto de Origem Animal. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00949nam a2200229 a 4500 001 1921361 005 2022-11-10 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aJOELE, M. R. S. P. 245 $aProdução e avaliação da qualidade da carne de búfalos criados em sistemas silvipastoril e tradicional na Amazônia Oriental.$h[electronic resource] 260 $aRevista Higiene Alimentar, v. 25, n. 194/195, p. 281-283, mar./abr. 2011.$c2011 500 $aEncarte. V Congresso Latinoamericano e XI Congresso Brasleiro de Higienistas de Alimentos. O alimento nas próximas décadas: produzir sem agredir: anais. Salvador, 2011. 650 $aProduto de Origem Animal 653 $aAgroindústria 653 $aAvaliação da carne 653 $aSubprodutos 700 1 $aLOURENÇO JUNIOR, J. de B. 700 1 $aFATURI, C. 700 1 $aNAHUM, B. de S. 700 1 $aGARCIA, A. R. 700 1 $aRODRIGUES, A. M. da C. 700 1 $aNERES, L. de S.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|