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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
08/12/2023 |
Data da última atualização: |
13/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
LACORTE, C. C.; FERREIRA, A. L.; MURAD, A. M.; CUNHA, N. B. da; PINHEIRO, P. V. |
Afiliação: |
CRISTIANO CASTRO LACORTE, Cenargen; AMANDA LOPES FERREIRA, bolsista CNPAF; ALINE MELRO MURAD, UFSC; NICOLAU BRITO DA CUNHA, UNB; PATRICIA VALLE PINHEIRO, CNPAF. |
Título: |
Seed-based production of recombinant proteins. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
In: KOLE, C.; CHAURASIA, A.; HEFFERON, K. L.; PANIGRAHI, J. (ed.). Tools & techniques of plant molecular farming. [S.l.]: Springer Singapore, 2023. Cap. 6. |
Páginas: |
Cap. 6, p. 185-208. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/978-981-99-4859-8_6 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The use of plants to produce recombinant proteins has become a promising alternative to current expression systems based on microorganisms and cell cultures. Producing recombinant proteins in plants presents advantages such as reduced upstream costs, lower probability of infection by mammals’ pathogens, and easy scale-up production. Furthermore, plants can make posttranslational modifications and express large and complex proteins. Seeds stand out for their intrinsic characteristics among the plant tissues that can be used for recombinant protein production. In seeds, recombinant proteins are stored in protein storage vacuoles in the endosperm cells. They can be stably maintained for 4–6 years at room temperature without significant loss of protein and biological activity. Progress in methods for genome editing, alteration of the glycosylation pattern of the recombinant proteins produced, and use of protein fusions to aid downstream processes are some trends that shall contribute further to make molecular farming an attractive option for recombinant protein production. This chapter discusses the potential of seeds as a platform for producing recombinant proteins, across the scale-up of the production systems, basic approaches for the purification of recombinant proteins from plant cells, and biosafety issues |
Palavras-Chave: |
Foreign gene expression; Fusion proteins; Heterologous protein production; Plant molecular farming; Recombinant protein purification. |
Thesaurus Nal: |
Biosafety; Glycosylation. |
Categoria do assunto: |
-- X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
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Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Pecuária Sudeste. |
Data corrente: |
25/11/2010 |
Data da última atualização: |
15/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
PIRES, F. R.; NASCIMENTO, A. F.; PEZZOPANE, J. R. M.; CHAGAS, K.; MARQUES, H. I. P.; NICODEMO, M. L. F. |
Afiliação: |
FABIO RIBEIRO PIRES, PROF. UNIV. FEDERAL DO ESPIRITO SANTO; ALEX FAVARO NASCIMENTO, GRADUANDO DA UNIV. FEDERAL DO ESPIRITO SANTO; JOSE RICARDO MACEDO PEZZOPANE, CPPSE; KRISTHIANO CHAGAS, GRADUANDO DA UNIV. FEDERAL DO ESPIRITO SANTO; HELDER IVO PANDOLFI MARQUES, GRADUANDO DA UNIV. FEDERAL DO ESPIRITO SANTO; MARIA LUIZA FRANCESCHI NICODEMO, CPPSE. |
Título: |
Porosidade e densidade do solo em sistema silvipastoril. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO MINEIRO DE CIÊNCIA DO SOLO, 2010, Viçosa, MG. Anais... Viçosa: UFV, 2010. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O correto dimensionamento do sistema silvipastoril otimiza a produção de pastagens e árvores utilizadas quando sua interação é bem sucedida. Trazendo em si o envolvimento do manejo de árvores, de pastagens e do rebanho, promovem-se alterações microclimáticas e edáficas que podem contribuir para a sustentabilidade das duas atividades. O objetivo do projeto é avaliar as alterações de atributos físicos dos solos em sistema silvipastoril. Foi estudada uma área com sistema silvipastoril formada por Brachiaria decumbens e espécies florestais, em solo LVA e LVE textura média. Foram avaliados densidade do solo, macro e microporosidade. A partir desses resultados, pode se concluir que a maior compactação do solo próximo ao reflorestamento, se deu ao excesso pisoteio dos animais nesta área, devido à procura de maior conforto térmico. |
Palavras-Chave: |
Arborização e integração pecuária floresta; Atributos físicos do solo; ILPF. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/23756/1/Resumos-Expandidos-Publicados-1.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE) |
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