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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
22/10/2014 |
Data da última atualização: |
29/12/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
LOPES, P. R. C.; OLIVEIRA, I. V. de M. |
Afiliação: |
PAULO ROBERTO COELHO LOPES, CPATSA; INEZ VILAR DE MORAIS OLIVEIRA. |
Título: |
O cultivo da pereira no Vale do São Francisco. |
Ano de publicação: |
2014 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE FRUTICULTURA TEMPERADA EM REGIÃO SUBTROPICAL, 6, 2014, Avaré, SP. Anais... Holambra: Holantec Consultoria em Fruticultura, 2014. |
Descrição Física: |
1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
A região Nordeste, mediante a participação dos seus polos irrigados, é a principal região produtora e exportadora de frutas tropicais frescas do Brasil. Segundo dados da Casex, em 2011 a região do Submédio São Francisco produziu 99% e 83%, respectivamente, das uvas e mangas exportadas pelo Brasil, totalizando 166.195 toneladas, resultando em um montante de U$ 250.767 milhões. A região possui mais de 120.000 ha irrigados, sendo as principais culturas exploradas para exportação, a manga, com cerca de 30.000 ha e a uva, com 11.500 ha. |
Palavras-Chave: |
Cultivo; Pear; Vale do São Francisco. |
Thesagro: |
Fruticultura; Pêra. |
Thesaurus Nal: |
Fruit growing; Pears. |
Categoria do assunto: |
A Sistemas de Cultivo |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/110373/1/Paulo-Roberto-2014.pdf
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Marc: |
LEADER 01212nam a2200217 a 4500 001 1998041 005 2023-12-29 008 2014 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aLOPES, P. R. C. 245 $aO cultivo da pereira no Vale do São Francisco. 260 $aIn: SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE FRUTICULTURA TEMPERADA EM REGIÃO SUBTROPICAL, 6, 2014, Avaré, SP. Anais... Holambra: Holantec Consultoria em Fruticultura$c2014 300 $c1 CD-ROM. 520 $aA região Nordeste, mediante a participação dos seus polos irrigados, é a principal região produtora e exportadora de frutas tropicais frescas do Brasil. Segundo dados da Casex, em 2011 a região do Submédio São Francisco produziu 99% e 83%, respectivamente, das uvas e mangas exportadas pelo Brasil, totalizando 166.195 toneladas, resultando em um montante de U$ 250.767 milhões. A região possui mais de 120.000 ha irrigados, sendo as principais culturas exploradas para exportação, a manga, com cerca de 30.000 ha e a uva, com 11.500 ha. 650 $aFruit growing 650 $aPears 650 $aFruticultura 650 $aPêra 653 $aCultivo 653 $aPear 653 $aVale do São Francisco 700 1 $aOLIVEIRA, I. V. de M.
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
03/01/2023 |
Data da última atualização: |
03/01/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
B - 1 |
Autoria: |
MORENO, G. M. B.; BIRBA, H.; ARAUJO, G. G. L. de; SAÑUDO, C.; SILVA SOBRINHO, A. G.; BUZANSKAS, M. E.; LIMA JÚNIOR, D. M.; ALMEIDA, V. V. S. de; BOAVENTURA NETO, O. |
Afiliação: |
GREICY M. B. MORENO, Universidade Federal de Alagoas, Arapiraca; HIRASILVA BORBA, Universidade Estadual Paulista, Jaboticabal; GHERMAN GARCIA LEAL DE ARAUJO, CPATSA; CARLOS SAÑUDO, Departamento de Producción Animal y Ciencia de Alimentos, Universidad de Zaragoza, Spain; AMÉRICO G. SILVA SOBRINHO, Universidade Estadual Paulista, Jaboticabal; MARCOS E. BUZANSKAS, Universidade Estadual Paulista, Jaboticabal; DORGIVAL M. LIMA JÚNIOR, Universidade Federal de Alagoas, Arapiraca; VITOR V. S. DE ALMEIDA, Universidade Federal de Alagoas, Arapiraca; OSCAR BOAVENTURA NETO, Universidade Federal de Alagoas. |
Título: |
Meat quality of lambs fed different saltbush hay (Atriplex nummularia) levels. |
Ano de publicação: |
2015 |
Fonte/Imprenta: |
Italian Journal of Animal Science, V. 14, n. 2, p. 251-259, 2015. |
DOI: |
10.4081/ijas.2015.3302 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Climate changes have increased soil and water salinity, compromising animal production especially in dry areas where scientists have become more interested in halophyte plants, like saltbush. The effects of saltbush hay levels (30, 40, 50 and 60%) were evaluated based on physical-chemical, nutritional and sensory parameters of Santa Inês lamb meat. Thirty-two 8-month-old castrated Santa Inês lambs, with initial weights of 22±1.97 kg were used; they were slaughtered after 60 days in the feedlot. The pH, colour, moisture, protein and cholesterol contents did not differ among treatments. Panelists observed a greater intensity of lamb smell and flavour (P=0.0035) in the meat of animals that received more concentrate in the diet. An increase in the inclusion of saltbush increased ash percentage (P=0.0232), total saturated (P=0.0035) and polyunsaturated (P=0.0287) fatty acids and reduced the lipids (P=0.0055) and the n-6:n-3 ratio (P=0.0058) of the meat. Therefore, saltbush hay can be used as a feeding resource in regions with problems of water and soil salinity because it does not impair the physicalchemical, nutritional and sensory quality of sheep meat. |
Palavras-Chave: |
Carne de ovelha; Erva sal; Planta halófita. |
Thesagro: |
Água; Mudança Climática; Produção Animal; Salinidade. |
Thesaurus NAL: |
Animal production; Atriplex nummularia. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1150594/1/Meat-Quality-of-Lambs-Fed-Different-Saltbush-Hay-Atriplex-Nummularia-Levels.pdf
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Marc: |
LEADER 02157naa a2200337 a 4500 001 2150594 005 2023-01-03 008 2015 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $a10.4081/ijas.2015.3302$2DOI 100 1 $aMORENO, G. M. B. 245 $aMeat quality of lambs fed different saltbush hay (Atriplex nummularia) levels.$h[electronic resource] 260 $c2015 520 $aClimate changes have increased soil and water salinity, compromising animal production especially in dry areas where scientists have become more interested in halophyte plants, like saltbush. The effects of saltbush hay levels (30, 40, 50 and 60%) were evaluated based on physical-chemical, nutritional and sensory parameters of Santa Inês lamb meat. Thirty-two 8-month-old castrated Santa Inês lambs, with initial weights of 22±1.97 kg were used; they were slaughtered after 60 days in the feedlot. The pH, colour, moisture, protein and cholesterol contents did not differ among treatments. Panelists observed a greater intensity of lamb smell and flavour (P=0.0035) in the meat of animals that received more concentrate in the diet. An increase in the inclusion of saltbush increased ash percentage (P=0.0232), total saturated (P=0.0035) and polyunsaturated (P=0.0287) fatty acids and reduced the lipids (P=0.0055) and the n-6:n-3 ratio (P=0.0058) of the meat. Therefore, saltbush hay can be used as a feeding resource in regions with problems of water and soil salinity because it does not impair the physicalchemical, nutritional and sensory quality of sheep meat. 650 $aAnimal production 650 $aAtriplex nummularia 650 $aÁgua 650 $aMudança Climática 650 $aProdução Animal 650 $aSalinidade 653 $aCarne de ovelha 653 $aErva sal 653 $aPlanta halófita 700 1 $aBIRBA, H. 700 1 $aARAUJO, G. G. L. de 700 1 $aSAÑUDO, C. 700 1 $aSILVA SOBRINHO, A. G. 700 1 $aBUZANSKAS, M. E. 700 1 $aLIMA JÚNIOR, D. M. 700 1 $aALMEIDA, V. V. S. de 700 1 $aBOAVENTURA NETO, O. 773 $tItalian Journal of Animal Science, V. 14$gn. 2, p. 251-259, 2015.
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