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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoLAU, E. Y.; SOARES, B. L.; MELO, J. O.; BROMMONSCHENKEL, S. H.; GRATTAPAGLIA, D. Caracterização estrutural de uma região genômica de Eucalyptus grandis que contém uma família gênica que codifica xiloglucana endotransglicosilases/hidrolases. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 52., 2006, Foz do Iguaçu, PR. Resumos... Ribeirão Preto, SP: Sociedade Brasileira de Genética, 2006. p. 1235.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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2.Imagem marcado/desmarcadoSIMOES, C. C.; MELO, J. O.; MAGALHAES, J. V.; GUIMARAES, C. T. Genetic and molecular mechanisms of aluminum tolerance in plants. Genetics and Molecular Research, Ribeirão Preto, v. 11, n. 3, p. 1949-1957, 2012.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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3.Imagem marcado/desmarcadoFRANZIN, M. L.; BOTT, J. M. C.; FADINI, M. A. M.; MELO, J. O. F.; MENDES, S. M. Multiple infestations induce direct defense of maize to Tetranychus urticae (Acari: Tetranychidae). Florida Entomologist, v. 103, n. 3, p. 307-315, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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4.Imagem marcado/desmarcadoLAU, E. Y.; BUSELLI, R. F.; SOARES, B. L.; MELO, J. O.; BROMMONSCHENKEL, S. H.; GRATTAPAGLIA, D. Caracterização estrutural de três genes de Eucalyptus grandis que codificam sintases da celulose. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 52., 2006, Foz do Iguaçu, PR. Resumos... Ribeirão Preto, SP: Sociedade Brasileira de Genética, 2006. p. 1276.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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5.Imagem marcado/desmarcadoCARRARA, V. da S.; AMADO, C. B.; MELO, J. O. de; MANDARINO, J. M. G.; CORTEZ, D. A. G. Evaluation of soybean methanol fraction on acute inflammation. Journal of Medicinal Food, v. 14, n. 12, p. 1570-1575, 2011.

Biblioteca(s): Embrapa Soja.

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6.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, P. T.; FADINI, M. A.; ROCHA, M. S.; SOUZA, C. S. F.; BARROS, B. de A.; MELO, J. O.; VON PINHO, R. G.; VALICENTE, F. H. Response of Trichogramma pretiosum females to herbivore-induced bt maize volatiles. In: WORKSHOP INTERNACIONAL DE DEFESA SANITÁRIA VEGETAL, 2., 2020, Viçosa, MG. Anais... Viçosa, MG: Universidade Federal de Viçosa, 2020. p. 42.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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7.Imagem marcado/desmarcadoMELO, J. O.; LANA, U. G. de P.; PIÑEROS, M. A.; ALVES, V. M. C.; GUIMARAES, C. T.; LIU, J.; ZHENG, Y.; ZHONG, S.; FEI, Z.; MARON, L. G.; SCHAFFERT, R. E.; KOCHIAN, L. V.; MAGALHAES, J. V. de. Incomplete transfer of accessory loci influencing SbMATE expression underlies genetic background effects for aluminum tolerance in sorghum. The Plant Journal, Oxford, v. 73, p. 276-288, Jan. 2013.

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8.Imagem marcado/desmarcadoGUIMARAES, C. T.; MELO, J. O.; GOMES, E. A.; CARNEIRO, N. P.; COSTA, M. M.; SILVA, F. R.; LANGARO, N. C.; CARVALHO, L. J. C. B.; ALVES, V. M. C.; PURCINO, A. A. C. Caracterização de genes induzidos por alumínio no ápice de raízes de gramineas por ferramentas de bioinformática. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 26.; SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE A LAGARTA-DO-CARTUCHO, SPODOPTERA FRUGIPERDA, 2.; SIMPÓSIO SOBRE COLLETOTRICHUM GRAMINICOLA, 1., 2006, Belo Horizonte. Inovação para sistemas integrados de produção: trabalhos apresentados. [Sete Lagoas]: ABMS, 2006. 1 CD-ROM.

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9.Imagem marcado/desmarcadoCAMPELO, F. A.; HENRIQUES, G. S.; SIMEONE, M. L. F.; QUEIROZ, V. A. V.; RAMOS, A. L. C. C.; SILVA, M. R.; AUGUSTI, R.; MELO, J. O. F.; LACERDA, I. C. A.; ARAÚJO, R. L. M. de. Características químicas e nutricionais de dois genótipos de sorgo, depois da extrusão termoplástica. In: MELO, J. O. F. (org.). Ciências Agrárias: o avanço da ciência no Brasil. Guarujá: Científica Digital, 2021. v. 1. p. 234-260.

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10.Imagem marcado/desmarcadoMELO, J. O.; LANA, U. G. P.; GUIMARAES, C. T.; NODA, R. W.; LIU, J.; KOCHIAN, L. V.; MITCHELL, S. E.; FEI, Z.; CANO, V. S. P.; SCHAFFERT, R. E.; MAGALHAES, J. V. Identification of the trans-acting factors controlling expression of SbMATE, an aluminum-activated citrate transporter that underlies aluminum tolerance in sorghum. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE GENÉTICA, 59., 2013, Águas de Lindóia. Resumos... Ribeirão Preto: SBG, 2013. p. 76.

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11.Imagem marcado/desmarcadoCORREIA, V. T. V.; D'ANGELIS, D. F.; QUEIROZ, V. A. V.; RAMOS, A. L. C. C.; MACEDO, M. C.; AUGUSTI, R.; MELO, J. O. F.; FERREIRA, A. A.; LACERDA, I. C. A.; FANTE, C. A. Impact of gamma irradiation on physicochemical, technological, antioxidant and microbiology properties of whole sorghum flours. Journal of the Brazilian Chemical Society, v. 34, n. 2, p. 182-193, 2023. Publicado online em 13 jul. 2022.

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12.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, P. T.; FADINI, M. A. M.; ROCHA, M S.; SOUZA, C. S. F.; BARROS, B. de A.; MELO, J. O. F.; VON PINHO, R. G.; VALICENTE, F. H. Olfactory response of Trichogramma pretiosum (Hymenoptera: Trichogrammatidae) to volatiles induced by transgenic maize. Bulletin of Entomological Research, v. 111, p. 674-687, 2021.

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13.Imagem marcado/desmarcadoNASCIMENTO, P. T.; FADINI, M. A. M.; ROCHA, M. S.; SOUZA, C. S. F.; BARROS, B. de A.; MELO, J. O. F.; VON PINHO, R. G.; VALICENTE, F. H. Response of Trichogramma pretiosum females (Hymenoptera: Trichogrammatidae) to herbivore-induced Bt maize volatiles. Arthropod-Plant Interactions, v. 15, p. 107-125, 2021.

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14.Imagem marcado/desmarcadoCAMPELO, F. A.; HENRIQUES, G. S.; SIMEONE, M. L. F.; QUEIROZ, V. A. V.; SILVA, M. R.; AUGUSTI, R.; MELO, J. O. F.; LACERDA, I. C. A.; ARAÚJO, R. L. B. Study of thermoplastic extrusion and its impact on the chemical and nutritional characteristics and two sorghum genotypes SC 319 and BRS 332. Journal of the Brazilian Chemical Society, v. 31, n. 4, p. 788-802, 2020.

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15.Imagem marcado/desmarcadoMELO, J. O.; MARTINS, L. G. C.; BARROS, B. de A.; PIMENTA, M. R.; LANA, U. G. de P.; DUARTE, C. E. M.; PASTINA, M. M.; GUIMARÃES, C. T.; SCHAFFERT, R. E.; KOCHIAN, L. V.; FONTES, E. P. B.; MAGALHAES, J. V. de. Repeat variants for the SbMATE transporter protect sorghum roots from aluminum toxicity by transcriptional interplay in cis and trans. Proceedings of the National Academy of Sciences of the United States of America, Washington, v. 116, n. 1, p. 313-318, 2019. Publicado online em 13 dez. 2018.

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Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  15/02/2012
Data da última atualização:  05/08/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  B - 1
Autoria:  CARRARA, V. da S.; AMADO, C. B.; MELO, J. O. de; MANDARINO, J. M. G.; CORTEZ, D. A. G.
Afiliação:  VANESSA DA SILVA CARRARA, UEM; CIOMAR BERSANI AMADO, UEM; JULIANA OLIVEIRA DE MELO, UEM; JOSE MARCOS GONTIJO MANDARINO, CNPSO; DIÓGENES APARÍCIO GARCIA CORTEZ, UEM.
Título:  Evaluation of soybean methanol fraction on acute inflammation.
Ano de publicação:  2011
Fonte/Imprenta:  Journal of Medicinal Food, v. 14, n. 12, p. 1570-1575, 2011.
DOI:  10.1089/jmf.2010.0320
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Soybeans have been of interest of researchers because of the presence of isoflavones, a subclass of flavonoids, which have demonstrated anti-inflammatory activity. The aim of this study was investigate the anti-inflammatory activity of the methanol fraction from soybean, which contains mainly isoflavone glucosides and malonylglucosides. The anti-inflammatory activity of the methanol fraction from soybean was studied using croton oil?induced mouse ear edema and carrageenan-induced pleurisy models. The methanol fraction inhibited the ear edema in a dose-dependent manner: 0.625 mg/kg by 44.23% (P < .05), 1.25 mg/kg by 60.68% (P < .01), and 2.5 mg/kg by 65.68% (P < .01). Myeloperoxidase enzyme activity was reduced at the dose of 2.5 mg/kg (64.79%, P < .05). No effects were seen on carrageenan-induced pleurisy at different doses of the methanol fraction (100 or 400 mg/kg). These results demonstrated that the methanol fraction containing conjugated isoflavones showed topical anti-inflammatory activity. There was no acute toxicity in Swiss mice after oral administration of the fraction, at doses of 1,000, 2,000, 3,000, and 4,000 mg/kg.
Thesagro:  Antiinflamatório; Soja.
Thesaurus NAL:  Acute toxicity; Anti-inflammatory activity; Isoflavones; Soybeans.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO32752 - 1UPCAP - PP1205512055
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