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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Leite. |
Data corrente: |
04/05/2022 |
Data da última atualização: |
16/08/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Anais de Congresso |
Autoria: |
NOGUEIRA, T. da S.; MORO, V. A.; SIQUEIRA, K. B.; GOLIAT, P. V. Z. C. |
Afiliação: |
THALLYS DA SILVA NOGUEIRA, Universidade Federal de Juiz de Fora; VITOR AGOSTINHO MOURO, Universidade Federal de Juiz de Fora; KENNYA BEATRIZ SIQUEIRA, CNPGL; PRISCILA V. Z. C. GOLIAT, Universidade Federal de Juiz de Fora. |
Título: |
Analysis of the Brazilian artisanal cheese market from the perspective of social networks. |
Ano de publicação: |
2021 |
Fonte/Imprenta: |
In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTELLIGENT SYSTEMS DESIGN AND APPLICATIONS, 21., 2021. Proceedings... Cham: Springer, 2021. |
Páginas: |
p. 900-909. |
DOI: |
https://doi.org/10.1007/978-3-030-96308-8_84 |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
ISDA 2021.
Evento online. |
Conteúdo: |
The present work refers to the results obtained by developing a computational system called ?Observatório do Consumidor.? It can collect, store, process, and extract information from Twitter social network database based on business intelligence concepts. The objective is to evaluate the artisanal cheese consumption habits in Brazil by analyzing tweets. Using artificial intelligence techniques, data mining, and natural language processing is possible to identify information about consumption trends for artisanal cheeses in Brazil, which were unknown until now. The results showed that the ?Observatório do Consumidor? achieved the proposed objectives by providing information about opinions? polarity and the characteristics and consumption habits of artisanal cheese in Brazil. Additionally, this system shows itself as a dynamic, managerial, and strategic tool for developing new products, marketing strategies, sales, among others. |
Palavras-Chave: |
Business intelligence; Digital transformation; Inteligência artificial; Inteligência de negócios; Market research; Transformação digital. |
Thesagro: |
Consumo; Pesquisa de Mercado; Queijo; Tomada de Decisão. |
Thesaurus Nal: |
Artificial intelligence; Decision making. |
Categoria do assunto: |
L Ciência Animal e Produtos de Origem Animal |
Marc: |
LEADER 02041nam a2200325 a 4500 001 2142663 005 2022-08-16 008 2021 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1007/978-3-030-96308-8_84$2DOI 100 1 $aNOGUEIRA, T. da S. 245 $aAnalysis of the Brazilian artisanal cheese market from the perspective of social networks.$h[electronic resource] 260 $aIn: INTERNATIONAL CONFERENCE ON INTELLIGENT SYSTEMS DESIGN AND APPLICATIONS, 21., 2021. Proceedings... Cham: Springer$c2021 300 $ap. 900-909. 500 $aISDA 2021. Evento online. 520 $aThe present work refers to the results obtained by developing a computational system called ?Observatório do Consumidor.? It can collect, store, process, and extract information from Twitter social network database based on business intelligence concepts. The objective is to evaluate the artisanal cheese consumption habits in Brazil by analyzing tweets. Using artificial intelligence techniques, data mining, and natural language processing is possible to identify information about consumption trends for artisanal cheeses in Brazil, which were unknown until now. The results showed that the ?Observatório do Consumidor? achieved the proposed objectives by providing information about opinions? polarity and the characteristics and consumption habits of artisanal cheese in Brazil. Additionally, this system shows itself as a dynamic, managerial, and strategic tool for developing new products, marketing strategies, sales, among others. 650 $aArtificial intelligence 650 $aDecision making 650 $aConsumo 650 $aPesquisa de Mercado 650 $aQueijo 650 $aTomada de Decisão 653 $aBusiness intelligence 653 $aDigital transformation 653 $aInteligência artificial 653 $aInteligência de negócios 653 $aMarket research 653 $aTransformação digital 700 1 $aMORO, V. A. 700 1 $aSIQUEIRA, K. B. 700 1 $aGOLIAT, P. V. Z. C.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Leite (CNPGL) |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Gado de Corte. |
Data corrente: |
20/01/2012 |
Data da última atualização: |
20/01/2012 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
MARCOS, M. F.; JANK, L.; MORI; PEREIRA, E. DOS S.; SOUZA, F. H. D. de; MATTA, F. de P. |
Afiliação: |
MIRIAM FERREIRA MARCOS, UCDB; LIANA JANK, CNPGC; Bióloga, Bolsista Embrapa Gado de Corte; UCDB; FRANCISCO HUMBERTO DUBBERN DE SOUZA, CPPSE; FREDERICO DE PINA MATTA, CPPSE. |
Título: |
Avaliação de acessos de Paspalum ssp. para estabelecimento de gramados. |
Ano de publicação: |
2011 |
Fonte/Imprenta: |
In: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 7., 2011, CAMPO GRANDE, MS. [Anais da]... Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2011. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
Assim, o objetivo deste trabalho foi avaliar o estabelecimento de acessos de Paspalum ssp. com características favoráveis a formação de gramados. |
Palavras-Chave: |
Embrapa Pecuária Sudeste; P modestum; P notatum; P rhodopedum. |
Thesagro: |
Zoysia Japonica. |
Thesaurus NAL: |
Paspalum. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 00933naa a2200253 a 4500 001 1913076 005 2012-01-20 008 2011 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMARCOS, M. F. 245 $aAvaliação de acessos de Paspalum ssp. para estabelecimento de gramados.$h[electronic resource] 260 $c2011 520 $aAssim, o objetivo deste trabalho foi avaliar o estabelecimento de acessos de Paspalum ssp. com características favoráveis a formação de gramados. 650 $aPaspalum 650 $aZoysia Japonica 653 $aEmbrapa Pecuária Sudeste 653 $aP modestum 653 $aP notatum 653 $aP rhodopedum 700 1 $aJANK, L. 700 1 $aMORI 700 1 $aPEREIRA, E. DOS S. 700 1 $aSOUZA, F. H. D. de 700 1 $aMATTA, F. de P. 773 $tIn: JORNADA CIENTÍFICA EMBRAPA GADO DE CORTE, 7., 2011, CAMPO GRANDE, MS. [Anais da]... Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte, 2011.
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Registro original: |
Embrapa Gado de Corte (CNPGC) |
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