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Registros recuperados : 560 | |
401. | | MACHADO, F. A. O.; GUZZARDI, M.; MIEKO, J.; FARIA, L. S. de; MENDES, S. M.; ASSIS, G. A.; ARAÚJO, V.; ANDALÓ, V. Seleção de nematoides entomopatogênicos visando o controle de pupas de Helicoverpa armigera. In: SIMPÓSIO DE CONTROLE BIOLÓGICO, 14., 2015, Teresópolis. [Resumos]. Londrina: Sociedade Entomológica do Brasil, 2015. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo. |
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402. | | MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; FERNANDES, L. DE O.; PEREIRA, L. G. R.; PAIVA, L. DE C.; CEMBRANELLI, M.; SILVA, M. V. G. B. Seleção para eficiência alimentar: oportunidades e desafios para a pecuaria de leite. O Girolando, v. 15, n. 90, p. 22-25, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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403. | | MACHADO, F. L. de C.; LIMA, R. M. T.; SOUZA, K. O. de; FIGUEIREDO, R. W. de; TEIXEIRA, A. dos S.; ALVES, R. E.; SILVA, E. de O. Storability of "Golden" pineapple treated with 1-MCP and Wax. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON POSTHARVEST AND QUALITY MANAGEMENT OF HORTICULTURAL PRODUCTS OF INTEREST FOR TROPICAL REGIONS, 1., 2009, San José. Abstracts. Costa Rica: International Society Horticultural Science, 2009. p. 53. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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404. | | CARVALHO, J. E. B. de; SANTOS, R. C. dos; NASCIMENTO, P. dos S.; SANTANA, A. S. de; ARAÚJO, A. M. de A.; MACHADO, F. da C. Sistemas de produção convencional e integrada de um pomar cítrico e seu impacto na dinâmica da água de um latossolo amarelo. In: SEMINÁRIO BRASILEIRO DE PRODUÇÃO INTEGRADA DE FRUTAS, 6., 2004, Petrolina, PE. Anais... Petrolina: Embrapa Semi-Árido: Embrapa Uva e Vinho: Embrapa Agroindústria Tropical: Embrapa Meio Ambiente: Valexport, 6 outubro, 2004. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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405. | | CHIZZOTTI, M. L.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; COELHO, S. G.; RIBAS, M. N. Validação de sistema de monitoramento individual de consumo e comportamento alimentar para bovinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE ZOOTECNIA, 52., 2015, Belo Horizonte. Zootecnia: otimizando recursos e potencialidades: anais. Belo Horizonte: Sociedade Brasileira de Zootecnia, 2015. 3 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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407. | | OLIVARES PALMA, S. M.; MEALE, S. J.; PEREIRA, L. G. R.; MACHADO, F. S.; CARNEIRO, H.; LOPES, F. C. F.; MAURICIO, R. M.; CHAVES, A. V. In vitro fermentation, digestion kinetics and methane production of oilseed press cakes from biodiesel production. Asian-Australasian Journal of Animal Sciences, v. 26, n. 8, p. 1102-1110, 2013. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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408. | | MARÇAL-PEDROZA, M. G.; CAMPOS, M. M.; SACRAMENTO, J. P.; PEREIRA, L. G. R.; MACHADO, F. S.; TOMICH, T. R.; COSTA, M. J. R. P. da; SANT’ANNA, A. C. Are dairy cows with a more reactive temperament less efficient in energetic metabolism and do they produce more enteric methane? Animal. The International Journal of Animal Biosciences, v. 15, 100224, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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409. | | SILVI, R.; PEREIRA, L. G. R.; PAIVA, C. A. V.; TOMICH, T. R.; TEIXEIRA, V. A.; SACRAMENTO, J. P.; FERREIRA, R. E. P.; COELHO, S. G.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; DÓREA, J. R. R. Adoption of precision technologies by brazilian dairy farms: the farmer's perception. Animals, v. 11, 3488, 2021. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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410. | | CARDOSO, M. J.; GUIMARAES, L. J. M.; GUIMARAES, P. E. de O.; TRINDADE, R. dos S.; ROCHA, L. M. P. da; SOUSA, V. F. de; ALBUQUERQUE JUNIOR, B. S. d´.; MACHADO, F. A.; FERREIRA, J. D. M. Informações agronômicas de variedades de milho no Meio-Norte do Brasil: ano agrícola 2017/2018. Teresina: Embrapa Meio-Norte, 2021. 28 p. (Embrapa Meio-Norte. Boletim de Pesquisa e Desenvolvimento, 129). Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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411. | | TEIXEIRA, V. A.; TOMICH, T. R.; LANA, A. M. Q.; GONÇALVES, L. C.; COELHO, S. G.; PAIVA, C. A. V.; CAMPOS, M. M.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R. Pecuária leiteira de precisão: uso de sensores para monitoramento e detecção precoce de alterações na saúde de bovinos leiteiros. Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2018. 19 p. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 227). Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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412. | | MOURA, A. M.; TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R.; TEIXEIRA, A. M.; PACIULLO, D. S. C.; JAYME, D. G.; MACHADO, F. S.; GOMIDE, C. A. de M.; CAMPOS, M. M.; CHAVES, A. V.; GONÇALVES, L. C. Pasture productivity and quality of Urochloa brizantha cultivar Marandu evaluated at two grazing intervals and their impact on milk production. Animal Production Science, v. 57, n. 7, p. 1384-1391, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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413. | | CASTRO, V. R.; SILVA, D. C. da; LIMA, J. A. M.; MARTINS, P. C.; FERREIRA, A. L.; SILVA, S. A. T.; MAURÍCIO, R. M.; TOMICH, T. R.; PEREIRA, L. G. R.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M. Partição energética em novilhas Girolando com fenótipos divergentes para eficiência alimentar. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 19., 2017, Juiz de Fora. Anais... Juiz de Fora: Embrapa Gado de Leite, 2017. (Embrapa Gado de Leite. Documentos, 200.). 1 p. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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414. | | SANTOS, A. L. M. DOS; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M.; SILVI, R. R.; FERREIRA, A. L.; SANTOS, M. R.; MAURÍCIO, R. M.; RODRIGUES, J. P. P.; SACRAMENTO, J. P.; MACHADO, F. S. Partição energética em vacas Girolando sob diferentes níveis de alimentação no terço final da lactação. In: WORKSHOP DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA DA EMBRAPA GADO DE LEITE, 20. 2017, 4 p. Anais... Juiz de Fora/MG. Embrapa Gado de Leite. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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415. | | MACHADO, F. R. B.; BERÇOT, M. A.; PALÁCIO, T. C.; ALMEIDA, C. D. S.; PAES, N. S.; VIANNA, G. R.; GROSSI-de-SÁ, M. F.; BARROS, E. V. S. A. Obtenção de plantas coffea arabica geneticamente modificadas através do bombardeamento de calos embriogênicos. In: ENCONTRO DO TALENTO ESTUDANTIL DA EMBRAPA RECURSOS GENÉTICOS E BIOTECNOLOGIA, 9., 2004, Brasília, DF. Anais: resumos dos trabalhos. Brasília, DF: Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia, 2004. p. 71. Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
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416. | | MOREIRA, E. de A.; SOUZA, S. M. de; FERREIRA, A. L.; TOMICH, T. R.; AZEVÊDO, J. A. G.; SOUZA SOBRINHO, F. de; BENITES, F. R. G.; MACHADO, F. S.; CAMPOS, M. M.; PEREIRA, L. G. R. Nutritional diversity of Brachiaria ruziziensis clones. Ciência Rural, v. 48, n. 2, e20160855, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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417. | | OLIVEIRA FILHO, C. A. A.; MACHADO, F. S.; FERREIRA, A. L.; TOMICH, T. R.; MAURÍCIO, R. M.; CAMPOS, M. M.; SILVA, C. F. P. G. da; AZEVÊDO, J. A. G. de; PEREIRA, L. G. R. Nutritional plans on the intake, digestibility, and performance of dairy heifers of different breed compositions. Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, DF, v. 53, n. 2, p. 247-255, fev. 2018. Título em português: Planos alimentares no consumo, na digestibilidade e no desempenho de novilhas leiteiras de distintos grupos raciais. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite; Embrapa Unidades Centrais. |
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418. | | LEÃO, J. M.; COELHO, S. G.; MACHADO, F. S.; AZEVEDO, R. A.; LIMA, J. A. M.; CARNEIRO, J. da C.; LAGE, C. F. A.; FERREIRA, A. L.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M. Phenotypically divergent classification of preweaned heifer calves for feed efficiency indexes and their correlations with heat production and thermography. Journal of Dairy Science, v. 101, n. 6, p. 5060-5068, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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419. | | OLIVEIRA FILHO, C. A. A.; MACHADO, F. S.; PEREIRA, L. G. R.; TOMICH, T. R.; CAMPOS, M. M.; FERREIRA, A. L.; AZEVÊDO, J. A. G.; MAURÍCIO, R. M.; CHAVES, A. V.; SILVA, C. F. P. G. Performance, heat production and methane emission in dairy heifers under different nutritional plans In: ADSA ASAS JOINT ANNUAL MEETING, 2015, Orlando. Proceedings... Orlando: ADSA: ASAS, 2015. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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420. | | KOLLING, G. J.; STIVANIN, S. C. B.; GABBI, A. M.; MACHADO, F. S.; FERREIRA, A. L.; CAMPOS, M. M.; TOMICH, T. R.; CUNHA, C. S.; DILL, S. W.; PEREIRA, L. G. R.; FISCHER, V. Performance and methane emissions in dairy cows fed oregano and green tea extracts as feed additives. Journal of Dairy Science, v. 101, n. 5, p. 4221-4234, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 560 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
20/09/2005 |
Data da última atualização: |
16/10/2018 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
Internacional - B |
Autoria: |
ALVES, R. E.; FILGUEIRAS, H. A. C.; ALMEIDA, A. S.; MACHADO, F. L. C.; BASTOS, M. S. R.; LIMA, M. A. C. de; TERAO, D.; SILVA, E. O.; SANTOS, E. C.; PEREIRA, M. E. C.; MIRANDA, M. R. A. |
Afiliação: |
MARIA AUXILIADORA COELHO DE LIMA, CPATSA; DANIEL TERAO, CPATSA. |
Título: |
Postharvest use of 1-MCP to extend storage life of melon in Brazil - current research status. |
Ano de publicação: |
2005 |
Fonte/Imprenta: |
Acta Horticulturae, Leuven, v. 3, n. 682, p. 2233-2237, 2005. |
Idioma: |
Inglês |
Notas: |
Edição de Proceedings of the 5th International Postharvest Symposium, Verona, Italy, June 2004. |
Conteúdo: |
Efficiency of 1-MCP on postharvest life whole and fresh-cut cantaloupe melons was evaluated. Melons were treated with doses varying from 0 to 900 nl.L-1 in order to define the best concentration of 1-MCP. Flesh softening was the main characteristic affected in all experiments and softening delay was according to the dose, although differences between doses above 300 nl.L-1 were not significant. Respiration and ethylene evolution rates were reduced and both CO2 and ethylene peaks were delayed in trials with whole melons. 1-MCP doubled postharvest life of cantaloupe melons at ambient temperature (from 1 to 2 weeks). Treated melons were acceptable for 27 days, whereas control fruit could be stored for no longer than 7 days. Although shelf life of fresh-cut cantaloupe melons defined by firmness and appearance was approximately 20 days for all treatments, food safety aspects limited it to 12 days.Treated ' Galia' melons were firmer than the control fruit for up to 30 days, despite the storage atmosphere, and fruit were acceptable for up to 27 days. Postharvest life of 'Charantais melons stored for 15 days at room temperature ( ) and submitted to postharvest treatment with different concentrations of 1-MCP maintained better overall external appearance than the control. 1-MCP postharvest treatment on 'Orange Flesh' melons delayed fruit ripening and controlled decay (F. pallidoroseum) incidence. |
Palavras-Chave: |
Cantaloupe; Firmeza; Maturation; Melon. |
Thesagro: |
Cucumis Melo; Etileno; Maturação; Melão. |
Thesaurus NAL: |
Ethylene; Firmness. |
Categoria do assunto: |
-- F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 02500naa a2200373 a 4500 001 1156040 005 2018-10-16 008 2005 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aALVES, R. E. 245 $aPostharvest use of 1-MCP to extend storage life of melon in Brazil - current research status.$h[electronic resource] 260 $c2005 500 $aEdição de Proceedings of the 5th International Postharvest Symposium, Verona, Italy, June 2004. 520 $aEfficiency of 1-MCP on postharvest life whole and fresh-cut cantaloupe melons was evaluated. Melons were treated with doses varying from 0 to 900 nl.L-1 in order to define the best concentration of 1-MCP. Flesh softening was the main characteristic affected in all experiments and softening delay was according to the dose, although differences between doses above 300 nl.L-1 were not significant. Respiration and ethylene evolution rates were reduced and both CO2 and ethylene peaks were delayed in trials with whole melons. 1-MCP doubled postharvest life of cantaloupe melons at ambient temperature (from 1 to 2 weeks). Treated melons were acceptable for 27 days, whereas control fruit could be stored for no longer than 7 days. Although shelf life of fresh-cut cantaloupe melons defined by firmness and appearance was approximately 20 days for all treatments, food safety aspects limited it to 12 days.Treated ' Galia' melons were firmer than the control fruit for up to 30 days, despite the storage atmosphere, and fruit were acceptable for up to 27 days. Postharvest life of 'Charantais melons stored for 15 days at room temperature ( ) and submitted to postharvest treatment with different concentrations of 1-MCP maintained better overall external appearance than the control. 1-MCP postharvest treatment on 'Orange Flesh' melons delayed fruit ripening and controlled decay (F. pallidoroseum) incidence. 650 $aEthylene 650 $aFirmness 650 $aCucumis Melo 650 $aEtileno 650 $aMaturação 650 $aMelão 653 $aCantaloupe 653 $aFirmeza 653 $aMaturation 653 $aMelon 700 1 $aFILGUEIRAS, H. A. C. 700 1 $aALMEIDA, A. S. 700 1 $aMACHADO, F. L. C. 700 1 $aBASTOS, M. S. R. 700 1 $aLIMA, M. A. C. de 700 1 $aTERAO, D. 700 1 $aSILVA, E. O. 700 1 $aSANTOS, E. C. 700 1 $aPEREIRA, M. E. C. 700 1 $aMIRANDA, M. R. A. 773 $tActa Horticulturae, Leuven$gv. 3, n. 682, p. 2233-2237, 2005.
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