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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
21/08/2023 |
Data da última atualização: |
31/08/2023 |
Tipo da produção científica: |
Folder/Folheto/Cartilha |
Autoria: |
CASTRO, C. D. P. da C.; RYBKA, A. C. P. |
Afiliação: |
CLIVIA DANUBIA PINHO DA C CASTRO, CPATSA; ANA CECILIA POLONI RYBKA, CPATSA. |
Título: |
Processamento de umbu e maracujá-da-caatinga. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Petrolina: Embrapa Semiárido, 2023. |
Páginas: |
Np. |
Descrição Física: |
1 Folder. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
O maracujá-da-caatinga (Passifora cincinnata Mast) também tem demonstrado resultados promissores no ramo de processados, sendo empregado na fabricação artesanal de diversos produtos. A elaboração de alimentos à base do maracujá-da-caatinga, no entanto, é dificultada pela desuniformidade de qualidade do fruto e dificuldade de identificação do ponto de colheita. |
Palavras-Chave: |
BRS Sertão Forte; Doce de umbu com amêndoas de licuri; Doce de umbu padronizado; Geleia de maracujá-da-caatinga; Maracuja da Caatinga; Maracujá do mato; Passifora cincinnata; Polpa do maracujá-da-caatinga. |
Thesagro: |
Caatinga; Espécie Nativa; Processamento. |
Thesaurus Nal: |
Passion fruits; Spondias. |
Categoria do assunto: |
P Recursos Naturais, Ciências Ambientais e da Terra |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/doc/1156020/1/Folder-Processamento-de-Umbu-e-Maracuja-da-caatinga.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Semiárido (CPATSA) |
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Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
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Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Clima Temperado. |
Data corrente: |
13/01/2020 |
Data da última atualização: |
23/12/2020 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
LIMA, C. L. R. de; DUPONT, P. B.; PILLON, C. N.; MIOLA, E. C. C. |
Afiliação: |
CLÁUDIA LIANE RODRIGUES DE LIMA, UFPEL; PATRÍCIA BIANCA DUPONT, UFPEL; CLENIO NAILTO PILLON, CPACT; EZEQUIEL CESAR CARVALHO MIOLA, FURG. |
Título: |
Least limiting water range, S-index and compressibility of a Udalf under different management systems. |
Ano de publicação: |
2020 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Agricola, v. 77, n. 1, e20170224, 2020. |
Páginas: |
8 p. |
ISSN: |
1678-992X |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.1590/1678-992X-2017-0224 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Agricultural areas in the region of Turuçu, on the Southeast Hillside in the state of Rio Grande do Sul (RS), Brazil present many examples of soil physical degradation. Accord-ingly, strategies aimed at evaluating and ameliorating the structural quality of soils should be developed to ensure the sustainable use of these areas. This study aimed to evaluate the least limiting water range (LLWR), S-index, compressibility parameters, organic carbon and the organic matter granulometric fractions of a Udalf under different agricultural uses. Soil samples with disturbed and non-disturbed structure from the 0.00 to 0.10 m layer were collected on farms in the Southeast Hillside, Turuçu region, RS, for analyzing soil under: i) conventional system of corn after tobacco crop, (CT); ii) conventional system of corn after native field (CNF), iii) native field (NF) and iv) native area (NA). Both the CT and the CNF systems had a negative influence on the values of bulk density, soil porosity, least limiting water range, compressibility parameters and total organic carbon, coarse fraction carbon and carbon associated with minerals. |
Palavras-Chave: |
Faixa de água menos limitante; Least limiting water range; LLWR. |
Thesagro: |
Física do Solo; Solo. |
Categoria do assunto: |
-- |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/208562/1/Artigo-Claudia-Pillon-2019.pdf
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Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Clima Temperado (CPACT) |
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