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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia. |
Data corrente: |
20/04/2005 |
Data da última atualização: |
20/05/2005 |
Autoria: |
SANTOS, R. C.; MARCELLINO, L. H.; MONNERAT, R. G.; GANDER, E. S. |
Título: |
Mechanical damage in cotton buds caused by the boll weevil. |
Ano de publicação: |
2003 |
Fonte/Imprenta: |
Pesquisa Agropecuária Brasileira, Brasília, v. 38, n. 11, p. 1351-1356, nov. 2003. |
Idioma: |
Português |
Notas: |
Nota científica. |
Conteúdo: |
The boll weevil (Anthonomus grandis Boheman) causes high levels of bud abscission in cotton plants due to feeding or oviposition punctures. It has been reported that abscission is mainly due to enzymes present in the insect's saliva, but mechanical damage could also contribute to square abscission. The objective of this paper was to undertake an analysis of the morphological damages caused by the insect in cotton squares using microscopy. Anthers and ovules are the main target of boll weevil feeding. The process initiates by perforation of young sepal and petal tissues and proceeds with subsequent alimentation on stamen and ovary leading to abscission of floral structures. |
Palavras-Chave: |
Abscisão; alimentação animal; Gossypum hirsutum. |
Thesagro: |
Anthonomus Grandis. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
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Registro original: |
Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN) |
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Biblioteca |
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Status |
URL |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Soja. Para informações adicionais entre em contato com valeria.cardoso@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Soja. |
Data corrente: |
22/03/2013 |
Data da última atualização: |
08/02/2018 |
Tipo da produção científica: |
Capítulo em Livro Técnico-Científico |
Autoria: |
SEIBEL, N. F.; ALVES, F. P.; OLIVEIRA, M. A. de; LEITE, R. S. |
Afiliação: |
NEUSA FÁTIMA SEIBEL, UTFPR; FERNANDA PÉRICO ALVES, UTFPR; MARCELO ALVARES DE OLIVEIRA, CNPSO; RODRIGO SANTOS LEITE, CNPSO - UFTPR Mestrando. |
Título: |
Brazilian soybean varieties for human use. |
Ano de publicação: |
2013 |
Fonte/Imprenta: |
In: EL-SHEMY, H. A. (Ed.). Soybean - bio-active compounds. Rijeka: InTech, 2013. |
Páginas: |
p. 475-493. |
DOI: |
http://dx.doi.org/10.5772/52602 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Brazilian soybean cultivars. Characterization of eight brazilian soybean cultivars for human use. Soymil production. Soybean products application in the food industry. |
Thesagro: |
Nutrição humana; Soja; Tecnologia de alimento. |
Thesaurus NAL: |
Food technology; Human nutrition; Soybeans. |
Categoria do assunto: |
Q Alimentos e Nutrição Humana |
Marc: |
LEADER 00893naa a2200253 a 4500 001 1953852 005 2018-02-08 008 2013 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttp://dx.doi.org/10.5772/52602$2DOI 100 1 $aSEIBEL, N. F. 245 $aBrazilian soybean varieties for human use.$h[electronic resource] 260 $c2013 300 $ap. 475-493. 520 $aBrazilian soybean cultivars. Characterization of eight brazilian soybean cultivars for human use. Soymil production. Soybean products application in the food industry. 650 $aFood technology 650 $aHuman nutrition 650 $aSoybeans 650 $aNutrição humana 650 $aSoja 650 $aTecnologia de alimento 700 1 $aALVES, F. P. 700 1 $aOLIVEIRA, M. A. de 700 1 $aLEITE, R. S. 773 $tIn: EL-SHEMY, H. A. (Ed.). Soybean - bio-active compounds. Rijeka: InTech, 2013.
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Registro original: |
Embrapa Soja (CNPSO) |
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