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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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1.Imagem marcado/desmarcadoDOMENECH, D.; CANTAO, M. E.; COSTA, O. Y.; CARVALHO B. J.; KYAW, C. M.; KRUGER, R. H.; QUIRINO, B. F. Comparative characterization of the archaeal community in the amazon forest: native forest and oil palm plantation by high-throughput sequencing. In: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE MICROBIOLOGIA, 22.; CONGRESSO BOLIVIANO DE MICROBIOLOGIA, 4., 2014, Cartagena. Memórias: Clínica- Bioanálisis - Industrial - Ambiental. Cartagena: Universidad de Antioquia; Associação Colombiana de Microbiologia, 2014. p. 87. Publicado em: Hechos Microbiológicos, v. 5. n. 2, suplemento 2, p. 62, noviembre, 2014. p. 87. ALAM 2014; CCM 2014.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Suínos e Aves.

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2.Imagem marcado/desmarcadoTUPINAMBÁ, D. D.; CANTAO, M. E.; COSTA, O. Y. A.; BERGMANN, J. C.; KRUGER, R. H.; KYAW, C. M.; BARRETO, C. C.; QUIRINO, B. F. Archaeal community changes associated with cultivation of amazon forest soil with oil palm. Archaea, Cairo, v. 2016, article ID 3762159, 14 p., 2016.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia; Embrapa Suínos e Aves.

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3.Imagem marcado/desmarcadoKRUGER, R.; TUPINAMBÁ, D. D.; CANTÃO, M.; COSTA, O. Y.; BERGMANN, J.; KYAW, C. M.; BARRETO, C. C.; QUIRINO, B. F. Soil archaeal community changes associated with oil palm fatal yellowing using pyrotags. In: SYMPOSIUM ON BACTERIAL GENETICS AND ECOLOGY - BAGECO, 13., 2015, Milão, Itália. The microbial continuity across changing ecosystems: abstracts. [S.l.: s.n.]: 2015 Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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4.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, O. Y. A.; SOUTO, B. de M.; TUPINAMBA, D. D.; BERGMANN, J. C.; KRUGER, R. H.; KYAW, C. M.; BARRETO, C. C.; QUIRINO, B. F. Avaliação da diversidade microbiana do processo de produção de etanol de cana-de-açúcar por meio de abordagem independente de cultivo. In: ENCONTRO DE PESQUISA E INOVAÇÃO DA EMBRAPA AGROENERGIA, 2., 2015, Brasília, DF. Anais ... Brasília, DF: Embrapa Agroenergia, 2015. 111 - 112

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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5.Imagem marcado/desmarcadoCOSTA, O. Y. A.; SOUTO, B. de M.; TUPINAMBÁ, D. D.; BERGMANN, J. C.; KYAW, C. M.; KRUGGER, R. H.; BARRETO, C. C.; QUIRINO, B. F. Microbial diversity in sugarcane ethanol production in a Brazilian distillery using a culture-independent method. Journal of Industrial Microbiology & Biotechnology, Epub ahead of print, 18 Nov. 2014. Não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Agroenergia.

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6.Imagem marcado/desmarcadoFELIPE, M. S. S.; ANDRADE, R. V.; ARRAES, F. B. M.; NICOLA, A. M.; MARANHÃO, A. Q.; TORRES, F. A. G.; SILVA-PEREIRA, I.; POÇAS-FONSECA, M. J.; CAMPOS, E. G.; MORAES, L. M. P.; ANDRADE, P. A.; TAVARES, A. H. F. P.; SILVA, S. S.; KYAW, C. M.; SOUZA, D. P.; PB GENOME NETWORK; PEREIRA, M.; JESUÍNO, R. S. A.; ANDRADE, E. V.; PARENTE, J. A.; OLIVEIRA, G. S.; BARBOSA, M. S.; MARTINS, N. F.; FACHIN, A. L.; CARDOSO, R. S.; PASSOS, G. A. S.; ALMEIDA, N. F.; WALTER, M. E. M. T.; SOARES, C. M. A.; CARVALHO, M. J. A.; BRÍGIDO, M. M. Transcriptional profiles of the human pathogenic fungus Paracoccidioides brasilienses in mycelium and yeast cells. JBC Papers, April 27, 2005. 19 p. JBC Papers in press. Published on 27 April, 2005 as manuscript M500625200.

Biblioteca(s): Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.

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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroenergia.
Data corrente:  02/01/2015
Data da última atualização:  20/09/2017
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  COSTA, O. Y. A.; SOUTO, B. de M.; TUPINAMBÁ, D. D.; BERGMANN, J. C.; KYAW, C. M.; KRUGGER, R. H.; BARRETO, C. C.; QUIRINO, B. F.
Afiliação:  O. Y. A. COSTA; BETULIA DE MORAIS SOUTO, CNPAE; D. D. TUPINAMBÁ; J. C. BERGMANN; C. M. KYAW; R. H. KRUGGER; C. C. BARRETO; BETANIA FERRAZ QUIRINO, CNPAE.
Título:  Microbial diversity in sugarcane ethanol production in a Brazilian distillery using a culture-independent method.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Journal of Industrial Microbiology & Biotechnology, Epub ahead of print, 18 Nov. 2014.
Páginas:  Não paginado.
DOI:  10.1007/s10295-014-1533-1
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Sugarcane ethanol production occurs in non-sterile conditions, and microbial contamination can decrease productivity. In this study, we assessed the microbial diversity of contaminants of ethanol production in an industrial facility in Brazil. Samples obtained at different stages were analyzed by pyrosequencing-based profiling of bacterial and archaeal 16S rRNA genes and the fungal internal transcribed spacer region. A total of 355 bacterial groups, 22 archaeal groups, and 203 fungal groups were identified, and community changes were related to temperature changes at certain stages. After fermentation, Lactobacillus and unclassified Lactobacillaceae accounted for nearly 100 % of the bacterial sequences. Predominant Fungi groups were ?unclassified Fungi,?Meyerozyma, and Candida. The predominant Archaea group was unclassified Thaumarchaeota. This is the first work to assess the diversity of Bacteria, and Archaea and Fungi associated with the industrial process of sugarcane-ethanol production using culture-independent techniques.
Thesagro:  Biodiversidade; Etanol; Fermentação; Indústria; Microbiologia.
Thesaurus NAL:  biodiversity; ethanol; fermentation; industry; microbiology.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroenergia (CNPAE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPAE2538 - 1UPCAP - DD
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