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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Pecuária Sudeste.
Data corrente:  19/10/2015
Data da última atualização:  15/05/2023
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  NASCIMENTO, M.; PETERNELLI, L. A.; CRUZ, C. D.; NASCIMENTO, A. C. C.; FERREIRA, R. de P.
Afiliação:  MOYSÉS NASCIMENTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE VIÇOSA, VIÇOSA, MG; LUIZ ALEXANDRE PETERNELLI, UNIVERSIDADE FEDERAL VIÇOSA/ VIÇOSA, MG.; COSME DAMIÃO CRUZ, UNIVERSIDADE FEDERAL VIÇOSA/ VIÇOSA, MG.; ANA CAROLINA CAMPANHA NASCIMENTO, UNIVERSIDADE FEDERAL VIÇOSA/ VIÇOSA, MG.; REINALDO DE PAULA FERREIRA, CPPSE.
Título:  Artificial neural networks for adaptability and stability evaluation in alfalfa genotypes
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  Crop Breeding and Applied Biotechnology, v. 13, n. 2, p. 152-156, jul. 2013.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The purpose of this work was to evaluate a methodology of adaptability and phenotypic stability of alfalfa genotypes based on the training of an artificial neural network considering the methodology of Eberhart and Russell. Data from an experiment on dry matter production of 92 alfalfa genotypes (Medicago sativa L.) were used. The experimental design constituted of randomized blocks, with two repetitions. The genotypes were submitted to 20 cuttings, in the growing season of November 2004 to June 2006. Each cutting was considered an environment. The artificial neural network was able to satisfactorily classify the genotypes. In addition, the analysis presented high agreement rates, compared with the results obtained by the methodology of Eberhart and Russell.
Palavras-Chave:  Bioinformatic; Data simulation; Eberhart russell.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/131321/1/PROCI-2013.00300.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pecuária Sudeste (CPPSE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CPPSE23079 - 1UPCAP - DDPROCI-2013.00300NAS2015.00300
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Pesca e Aquicultura.
Data corrente:  04/06/2018
Data da última atualização:  05/05/2021
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  MACIEL, E. da S.; GALVÃO, J. A.; SAVAY-DA-SILVA, L. K.; KATO, H. A.; QUARESMA, F. R. P.; SONATI, J. G.; OETTERER, M.
Afiliação:  ERIKA DA SILVA MACIEL, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS, Miracema do Tocantins-TO; JULIANA A. GALVÃO, USP; LUCIANA K. SAVAY-DA-SILVA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE MATO GROSSO, Cuiabá-MT; HELLEN CHRISTINA DE ALMEIDA KATO, CNPASA; FERNANDO R. P. QUARESMA, UNIVERSIDADE FEDERAL DO TOCANTINS, Palmas-TO; JAQUELINE G. SONATI, UNIVERSIDADE DE TAUBATÉ, SP; MARILIA OETTERER, USP.
Título:  The perception of consumers Vis-à-Vis tracked fish measured via electronic instrument.
Ano de publicação:  2018
Fonte/Imprenta:  In: GRUMEZESCU, A. M.; HOLBAN, A. M. (Ed.). Food processing for increased quality and consumption. San Diego: Academic Press, 2018.
Páginas:  p. 129-148.
Série:  (Handbook of Food Bioengineering, 18).
ISBN:  978-0-12-811447-6
DOI:  10.1016/B978-0-12-811447-6.00016-3
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Food traceability has been used to monitor production processes, and provide identification and information about sources and processes through computer technology. Technology also allows the recall of suspecting products identifying potential failures during their production. In this chapter, we discuss the impact of implementing the tracking technology into the Brazilian and Portuguese fish production chain and its impact on consumers? attitudes using data collection through the Internet. The data collected allowed evaluating the initiative to track fish. The results showed that for 73.23% of participants, fish tracking was good and very good, and of this total, 82.19% are willing to pay more for a product with origin guarantee, which may indicate a market trend in search of a product with origin guarantee. The results also provided subsidies for the adoption of policies to implement a traceability system for fish to boost consumption.
Thesagro:  Coleta de Dados; Consumo Alimentar; Peixe; Pesquisa de Mercado.
Thesaurus NAL:  Consumers (people); Data collection; Fish production; Food chain; Internet; Marketing strategies.
Categoria do assunto:  Q Alimentos e Nutrição Humana
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Pesca e Aquicultura (CNPASA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPASA685 - 1UPCPL - DDCNPASA_PL222018.022
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