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Registros recuperados : 117 | |
44. | | OLIVEIRA, R. C. DE; ROMERO, F. B.; ALVES, C. R.; BISWAS, A.; CHENG, H. N.; FURTADO, R. F. Filmes de polianilina (pani) eletropolimerizados sobre superfície de ito para uso como indicador colorimétrico para detecção da amônia; polimerização de filmes de pani como indicador da presença de amõnia. Revista da Universidade Vale do Rio Verde, Três Corações, v. 17, n. 1, 9 p. jan./jul. 2019. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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47. | | BISWAS, A.; ALVES, C. R.; TREVISAN, M. T. S.; BERFIELD, J.; FURTADO, R. F.; LIU, Z.; CHENG, H. N. Derivatives of cardanol through the ene reaction with diethyl azodicarboxylate. Journal of the Brazilian Chemical Society, Campinas, v. 26, n. 7, p. 1078-1082, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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48. | | CARVALHO, J. B. de; SILVA, V. P. A. da; FURTADO, R. F.; ALVES, C. R.; RONDINA, D.; DUTRA, R. F. Utilização de biossensor de eletrodo de ouro modificado para determinação de ricina e ricinus aglutinina em farelo de mamona. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 4.; SIMPÓSIO INTERNACIONAL DE OLEAGINOSAS ENERGÉTICAS, 1., 2010, João Pessoa. Inclusão social e energia: anais. Campina Grande: Embrapa Algodão, 2010. Biblioteca(s): Embrapa Algodão. |
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49. | | ALEXANDRE, D. L.; MELO, A. M. A.; FURTADO, R. F.; BORGES, M. de F.; FIGUEIREDO, E. A. T.; BISWAS, A.; CHENG, H. N.; ALVES, C. R. Amperometric biosensor for Salmonella typhimurium detection in milk. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25., 2016, Gramado. Anais... Gramado: sbCTA-RS, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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50. | | OLIVEIRA, M. A.; BASTOS, M. do S. R.; MAGALHAES, H. C. R.; GARRUTI, D. dos S.; BENEVIDES, S. D.; FURTADO, R. F.; VASCONCELOS, A. S. do E. a, B-citral from Cymbopogon citratus on cellulosic film: release potential and quality of coalho cheese. LWT. Food Science and Technology, v. 85, p. 246-251, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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52. | | ALEXANDRE, D. L.; MELO, A. M. A.; FURTADO, R. F.; BORGES, M. de F.; FIGUEIREDO, E. A. T.; BISWAS, A.; CHENG, H. N.; ALVES, C. R. A rapid and specific biosensor for Salmonella typhimurium detection in milk. Food and Bioprocess Technology, v. 11, n. 4, p. 748-756, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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53. | | LIMA, M. R.; SILVA, V. P. A. da; FURTADO, R. F.; ALVES, C. R.; GUEDES, M. I. F.; DUTRA, R. A. F. Purificação de ricina a partir de saturação com sulfato de amônio. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE MAMONA, 3., 2008, Salvador. Energia e ricinoquímica: resumos. Salvador: SEAGRI: Embrapa Algodão, 2008. 4 p. 1 CD ROM. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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54. | | SILVA, V. P. A. da; COELHO, A. L.; ALVES, C. R.; DUTRA, R. F.; GUEDES, M. I. F.; FURTADO, R. F. Purificação de Ricina e Ricinus aglutinina a partir de sementes de mamona. In: FEIRA DE CIÊNCIA, CULTURA, TECNOLOGIA E INOVAÇÃO DO ESTADO DO CEARÁ, 5.; SEMANA UNIVERSITÁRIA DA UECE, 13., 2008, Fortaleza. Resumos... Fortaleza: UECE, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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55. | | PINHO, L. X.; OLIVEIRA, M.; OLIVEIRA, W. Q.; FURTADO, R. F.; BASTOS, M. do S. R.; BISWAS, A.; CHENG, H. N.; FIGUEIREDO, R. W. Preparation and characterisation of zein and chitosan edible film. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25., 2016, Gramado. Anais... Gramado: sbCTA-RS, 2016. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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56. | | MELO, A. M. A.; OLIVEIRA, M. R. F.; FURTADO, R. F.; BORGES, M. DE F.; BISWAS, A.; CHENG, H. N.; ALVES, C. R. Preparation and characterization of carboxymethyl cashew gum grafted with immobilized antibody for potential biosensor application. Carbohydrate Polymers, Amsterdam, v. 228, artigo 115408, 8 p., 15 Jan. 2020. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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57. | | BISWA, A.; FURTADO, R. F.; BASTOS, M. do S. R.; BENEVIDES, S. D.; OLIVEIRA, M. de A.; BODDU, V.; CHENG, H. N. Preparation and characterization of carboxymethyl cellulose films with embedded essential oils. Journal of Materials Science Research, v. 7, n. 4, p. 16-25, 2018. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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58. | | ALVES, C. R.; PIMENTA, M. G. R.; VIEIRA, R. H. S. F.; FURTADO, R. F.; GUEDES, M. I. F.; SILVA, R. C. B.; ASSIS, O. B. G. Practical use of immobilized iysozyme for the remediation process of Escherichia coli in aqueous solution. Electronic Journal of Biotechnology, Valparaíso, v. 10, n. 1, p. 161-165, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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59. | | PIMENTA, M. G. R.; SILVA, V. P. A. da; OLIVEIRA, R. S. de; FURTADO, R. F.; BORGES, M. de F.; ALVES, C. R. Preliminary study of the development of biosensor for detection of staphylococcal enterotoxin. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURE APPLICATIONS OF NANOTECHNOLOGIES, 1., 2010, São Pedro. Resumos. São Pedro: Food and Agriculture Organization of the United Nations, 2010. p. 68. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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60. | | FURTADO, R. F.; DUARTE, A. M. S. F.; GUEDES, M. I. F.; ALVES, C. R.; DUTRA, R. A. F.; OLIVEIRA, M. R. Production of polyclonal antibodies against ricin. In: MEETING OF THE BRAZILIAN SOCIETY FOR IMMUNOLOGY, 33.; EXTRA SECTION OF CLINICAL IMMUNOLOGY, 2., 2008. Intervention in the immune system: abstract. Ribeirão Preto: Sociedade Brasileira de Imunologia, 2008. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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Registros recuperados : 117 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
08/11/2012 |
Data da última atualização: |
24/04/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
PIMENTA-MARTINS, M. G. R.; FURTADO, R. F.; HENEINE, L. G. D.; DIAS, R. S.; BORGES, M. de F.; ALVES, C. A. |
Afiliação: |
Maria Gardenny Ribeiro Pimenta-Martins, UECE; ROSELAYNE FERRO FURTADO, CNPAT; Luiz Guilherme Dias Heneine, FUNED; Ricardo Souza Dias, FUNED; MARIA DE FATIMA BORGES, CNPAT; Carlucio Roberto Alves, UECE. |
Título: |
Development of an amperometric immunosensor for detection of staphylococcal enterotoxin type A in cheese. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Microbiological Methods, v.91, p.138-143, 2012. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
This paper reports a novel electrochemical immunosensorforthe sensitive detection of staphylococcal enterotox in A (S EA ) based on self-assembly monolayer (SA M) and p rotein A i mm obilizat io n on gold electro de. Three diffe rent methods of protein A immobilization were tested: physical adsorption, cross-linking using glutaraldehyde and covalent binding after activation with N-hydroxysuccinimide (NHS)/N-ethyl-N'-(3-dimethylaminopropyl) carbodiimide hydrochloride (EDC) on cysteamine-modi fied gold electrode. The EDC/NHS method for protein A immobilization was selected to lead development of the biosensor. The coating steps of the surface modification were characterized by cyclic voltammetry and the biosensor response by chronoamperometry. The advantages of the immunosensor were exposed in its high sensitivity and speci ficity. The proposed amperometric immuno- sensor was successfully used for determination of SEA in contaminated and non-contaminated cheese samples with excellent responses. |
Palavras-Chave: |
Biosensor; Staphylococcal enterotoxin A. |
Thesaurus NAL: |
food safety. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01660naa a2200217 a 4500 001 1939204 005 2013-04-24 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPIMENTA-MARTINS, M. G. R. 245 $aDevelopment of an amperometric immunosensor for detection of staphylococcal enterotoxin type A in cheese. 260 $c2012 520 $aThis paper reports a novel electrochemical immunosensorforthe sensitive detection of staphylococcal enterotox in A (S EA ) based on self-assembly monolayer (SA M) and p rotein A i mm obilizat io n on gold electro de. Three diffe rent methods of protein A immobilization were tested: physical adsorption, cross-linking using glutaraldehyde and covalent binding after activation with N-hydroxysuccinimide (NHS)/N-ethyl-N'-(3-dimethylaminopropyl) carbodiimide hydrochloride (EDC) on cysteamine-modi fied gold electrode. The EDC/NHS method for protein A immobilization was selected to lead development of the biosensor. The coating steps of the surface modification were characterized by cyclic voltammetry and the biosensor response by chronoamperometry. The advantages of the immunosensor were exposed in its high sensitivity and speci ficity. The proposed amperometric immuno- sensor was successfully used for determination of SEA in contaminated and non-contaminated cheese samples with excellent responses. 650 $afood safety 653 $aBiosensor 653 $aStaphylococcal enterotoxin A 700 1 $aFURTADO, R. F. 700 1 $aHENEINE, L. G. D. 700 1 $aDIAS, R. S. 700 1 $aBORGES, M. de F. 700 1 $aALVES, C. A. 773 $tJournal of Microbiological Methods$gv.91, p.138-143, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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