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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação.
Data corrente:  22/12/1999
Data da última atualização:  22/12/1999
Autoria:  MELLO, S. V.; RIUL JUNIOR, A.; MATTOSO, L. H. C.; FARIA, R. M.; OLIVEIRA JUNIOR, O. N.
Afiliação:  USP-IQSC; USP-IFSC; EMBRAPA-CNPDIA.
Título:  Protonation effects in polyaniline Langmuir films investigated by surface potential measurements.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON SCIENCE AND TECHNOLOGY OF SYNTHETIC METALS, July-Aug. 1996, Snowbird, UT, Estados Unidos. Abstracts... Snowbird: Utah University, 1996.
Páginas:  p.204.
Idioma:  Inglês
Notas:  Ref.P2.164.
Conteúdo:  Doping parent polyaniline (PAni) and its derivatives has been proven essential by obtaining stable Langmuir monolayers that are amenable to transfer onto solid substrates by the Langmuir-Blodgett (LB) technique. The doping process is generally carried out on the Langmuir trough, by spreading the polymer on an acidic subphase. The degree of doping affects the monolayer surface potential as the positive contribution from the double-layer increases with increasing protonation of the polymer molecules. One could then expect that the surface potential should increase with the acid concentration in the subphase, but instead the potential diminishes for increasing concentration in the range 10E-4 - 10E-1 M. This occurs because the polymer is already probably fully protonated on the 10E-4 M subphase and the double-layer contribution then decreases with the ionic strength. Interestingly, the results have been discussed in terms of the simple Gouy-Chapman theory, despite the complexity of the macromolecules involved.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPDIA5627 - 1UPCPL - --PROCI1996.
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  05/10/2017
Data da última atualização:  15/02/2018
Tipo da produção científica:  Capítulo em Livro Técnico-Científico
Autoria:  FRANÇA-NETO, J. B.; KRZYZANOWSKI, F. C.
Afiliação:  JOSE DE BARROS FRANCA NETO, CNPSO; FRANCISCO CARLOS KRZYZANOWSKI, CNPSO.
Título:  Características fisiológicas do grão: dano por umidade tetrazólio, dano por percevejo tetrazólio e grãos verdes.
Ano de publicação:  2017
Fonte/Imprenta:  In: LORINI, I. (Ed.). Qualidade de sementes e grãos comerciais de soja no Brasil - safra 2015/16. Londrina: Embrapa Soja, 2017. (Embrapa Soja. Documentos, 393).
Páginas:  p. 143-155.
Idioma:  Português
Conteúdo:  as referências pertencem ao livro no todo, não incluir o PDF do capítulo no Ainfo.
Palavras-Chave:  Quality.
Thesagro:  Controle de qualidade; Grão; Soja.
Thesaurus NAL:  Soybeans.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPSO38128 - 1UPCPL - DD
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