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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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201.Imagem marcado/desmarcadoBICUDO, T. C.; BICUDO, R. C.; FORATO, L. A.; BELTRAMINI, L. M.; BATISTA, L. A. R.; BERNARDES FILHO, R.; COLNAGO, L. A. Gamma-zein secondary structure in solution by circular dichroism. Biopolymers, New York, v. 89, n. 3, p. 175-178, 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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202.Imagem marcado/desmarcadoCOLNAGO, L. A.; TREVISOL, I. M.; RECH, D. V.; FORATO, L. A.; MITRE, C. I. N.; LEITE, J. P. G.; GIGLIOTI, R.; OKINO, C. H. Simple, low-cost and long-lasting film for virus inactivation using avian coronavirus model as challenge. International Journal of Environmental Research and Public Health, v. 17, a. 6456, 2020. 1 - 9

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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203.Imagem marcado/desmarcadoCOLNAGO, L. A.; TREVISOL, I. M.; VOSS RECH, D.; FORATO, L. A.; MITRE, C. I. N.; LEITE, J. P. G.; GIGLIOTI, R.; OKINO, C. H. Simple, low-cost and long-lasting film for virus inactivation using avian coronavirus model as challenge. International Journal of Environmental Research and Public Health, v. 17, a. 6456, 2020. 1 - 9

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação; Embrapa Suínos e Aves.

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204.Imagem marcado/desmarcadoTREVISOL, I. M.; RECH, D. V.; OKINO, C. H.; SCHAEFER, R.; FORATO, L. A.; NASCIMENTO, C.; LEITE, J. P. G.; COLNAGO, L. A. Simple, low-cost and long-lasting film for virus inactivation using influenza a virus (H1N1) model as challenge. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE VIROLOGIA, 31: ENCONTRO DE VIROLOGIA DO MERCOSUL, 15. Anais... Porto Alegre. Online, 2020.

Biblioteca(s): Embrapa Suínos e Aves.

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205.Imagem marcado/desmarcadoDORM, B. C.; SOARES, M. E.; SOARES, V. F.; MELO, J. D. B.; RODRIGUES, J. A. S.; BERNARDES FILHO, R.; COLNAGO, L. A.; FORATO, L. A. Desenvolvimento de revestimentos comestíveis a base kafirinas para retardar a rancidez de castanhas do Brasil. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE QUÍMICA, 56., 2016, Belém. Anais... Rio de Janeiro: ABQ, 2016. não paginado.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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206.Imagem marcado/desmarcadoRIBEIRO, P. E. A.; PRATES, H. T.; WAQUIL, J. M.; VIANA, P. A.; GUIMARAES, D. P.; FORATO, L. A.; PIRES, C. H. P. Isolamento de Azadiractina de sementes de nim (Azadirachta indica) para estudos de concentração na planta e bioensaios como inseticida natural. In: CONGRESSO NACIONAL DE MILHO E SORGO, 26.; SIMPÓSIO BRASILEIRO SOBRE A LAGARTA-DO-CARTUCHO, SPODOPTERA FRUGIPERDA, 2.; SIMPÓSIO SOBRE COLLETOTRICHUM GRAMINICOLA, 1., 2006, Belo Horizonte. Inovação para sistemas integrados de produção: trabalhos apresentados. [Sete Lagoas]: ABMS, 2006. 1 CD-ROM.

Biblioteca(s): Embrapa Milho e Sorgo.

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207.Imagem marcado/desmarcadoGODOY, A. E. de; JACOMINO, A. P.; CERQUEIRA-PEREIRA, E. C.; GUTIERREZ, A. de S. D.; VIEIRA, C. E. M.; FORATO, L. A. Injúrias mecânicas e seus efeitos na qualidade de mamões Golden. Revista Brasileira de Fruticultura, Jaboticabal, v. 32, n. 3, p. 682-691, set. 2010. Também disponível em:.

Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura.

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208.Imagem marcado/desmarcadoBUGS, M. R.; FORATO, L. A.; BORTOLETO-BUGS, R. K.; FISCHER, H.; MASCARENHAS, Y. P.; WARD, R. J.; COLNAGO, L. A. Spectroscopy characterization and structural modeling of prolamin from maize and pearl millet. European Biophysics Journal, New York, v. 33, p. 335-343, 2004.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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209.Imagem marcado/desmarcadoFABIANO, M. Z.; CÔRREA, T. R. A.; SCRAMIN, J. A.; BRESOLIN, J. D.; ASSIS, O. B. G. de; FORATO, L. A.; BERNARDES-FILHO, R. Study of the propolis effect incorporation into edible zein films. In: INTERNATIONAL CONFERENCE ON FOOD AND AGRICULTURE APPLICATIONS OF NANOTECHNOLOGIES - NanoAgri, 2010, São Pedro, SP. [Anais…] São Pedro: Aptor Software, 2010. Editors: Caue Ribeiro, Odílio Benedito Garrido de Assis, Luiz Henrique Capparelli Mattoso, Sérgio Mascarenhas.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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210.Imagem marcado/desmarcadoFORATO, L. A.; CORREA, C. C.; RIBEIRO, F. R.; VENÂNCIO, T.; VIZZOTTO, L.; TULLIO, R. R.; CRUZ, G. M. da; COLNAGO, L. A. Teor de gordura em carne bovina por RMN de H. In: JORNADA BRASILEIRA DE RESSONÂNCIA MAGNÉTICA, 9., 2006, Recife. Resumos... Recife: AUREMN, 2006. p. 1-2.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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211.Imagem marcado/desmarcadoFORATO, L. A.; CORREA, C. C.; RIBEIRO, F. Z.; VENÂNCIO, T.; VIZZOTTO, L.; TULLIO, R. R.; CRUZ, G. M.; COLNAGO, L. A. Teor de gordura em carne bovina por RMN de H. In: JORNADA BRASILEIRA DE RESSONÂNCIA MAGNÉTICA, 9., 2006, Recife. Resumos expandidos... Recife: AUREMN, 2006.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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212.Imagem marcado/desmarcadoFORATO, L. A.; RIBEIRO, F. Z.; CORREA, C. C.; MARCONCINI, L. V.; TULLIO, R. R.; CRUZ, G. M. da; COLNAGO, L. A. Uso da RMN de 1H em alta resolução para análise da razão água gordura na carne bovina. São Carlos: Embrapa Instrumentação, 2010. 3 p. (Embrapa Instrumentação. Comunicado Técnico, 110).

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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213.Imagem marcado/desmarcadoCORDEIRO, C. de S.; FORATO, L. A.; BERNARDES FILHO, R.; FERREIRA, A. U. de C.; MIRANDA, L. K.; NASSU, R. T. Utilização de revestimento à base de zeínas na conservação de carne ovina. In: LATIN AMERICAN SYMPOSIUM OF FOOD SCIENCE, 12., 2017, Campinas, SP. Anais... Campinas, SP: UNICAMP, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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214.Imagem marcado/desmarcadoCORDEIRO, C. de S.; FORATO, L. A.; BERNARDES FILHO, R.; FERREIRA, A. U. de C.; MIRANDA, L. K.; NASSU, R. T. Utilização de revestimento à base de zeínas na conservação de carne ovina. In: LATIN AMERICAN SYMPOSIUM OF FOOD SCIENCE, 12., 2017, Campinas, SP. Anais... Campinas, SP: UNICAMP, 2017.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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215.Imagem marcado/desmarcadoBICUDO, T. C.; BICUDO, R. C.; FORATO, L. A.; BELTRAMINI, L. M.; BATISTA, L. A. R.; BERNARDES FILHO, R.; COLNAGO, L. A. y-Zein secondary structure in solution by circular dichroism. Biopolymers, v. 89, n. 3, p. 175-178, mar. 2008.

Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste.

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216.Imagem marcado/desmarcadoBICUDO, T. C.; BICUDO, R. C.; FORATO, L. A.; BELTRAMINI, L. M.; BATISTA, L. A. R.; BERNARDES FILHO, R.; COLNAGO, L. A. Zein secondary structure in solution by circular dichroism. Biopolymers, New York, v. 89, n. 3, p. 175-178, 2007.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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217.Imagem marcado/desmarcadoBRASSOLATTI, P.; KIDO, H. W.; GABBAI-ARMELIN, P. R.; BOSSINI, P. S.; ALMEIDA-LOPES, L.; ZANARDI, L. M.; NAPOLITANO, M. A.; AVÓ, L. S.; HUBINGER, S. Z.; FORATO, L. A.; ARAÚJO-MOREIRA, F. M.; PARIZOTTO, N. A. Bacterial cellulose membranes as applied natural dressing in the treatment of full-thickness burns in rats. Tissue engineering part A, v. 21, S-135, 2015. Supplement 1. Edição dos resumos do 4 TERMIS World Congress. Boston, Sept. 2015.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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218.Imagem marcado/desmarcadoBRASSOLATTI, P.; KIDO, H. W.; BOSSINI, P. S.; GABBAI-ARMELIN, P. R.; OTTERÇO, A. N.; ALMEIDA-LOPES, L.; ZANARDI, L. M.; NAPOLITANO, M. A.; AVÓ, L. R. da S.; FORATO, L. A.; ARAÚJO-MOREIRA, F. M.; PARIZOTTO, N. A. Bacterial cellulose membrane used as biological dressings on third-degree burns in rats. Bio-Medical Materials and Engineering, [S. l.], v. 29, n. 1, p. 29-42, 2018

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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219.Imagem marcado/desmarcadoSCRAMIN, J. A.; TEO, T.; CORRÊA, T. R. A.; BIFFE, B.; WANG, C. C.; NONAKA, K. O.; BRITTO, D. de; BERNARDES FILHO, R.; RODRIGUES, J. A. S.; FORATO, L. A. Avaliação do efeito na massa corporal de ratos winster alimentados com ração revestida com filme de kafirina e NPs de quitosana. In: WORKSHOP DA REDE DE NANOTECNOLOGIA APLICADA AO AGRONEGÓCIO, 7.; ESCOLA DE NANOTECNOLOGIA, 3., 2013, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: Embrapa Instrumentação, 2013. p. 188-190 Editores: Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso. CD-ROM. Editores: Maria Alice Martins, Odílio Benedito Garrido de Assis, Caue Ribeiro, Luiz Henrique Capparelli Mattoso.

Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação.

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220.Imagem marcado/desmarcadoMATTOSO, L. H. C.; ASSIS, O. B. G. de; NAIME, J. de M.; VAZ, C. M. P.; FORATO, L. A.; HERRMANN JUNIOR, P. S. de P.; BERNARDES FILHO, R.; SILVA, W. T. L.; MARCONCINI, J. M.; OLIVEIRA, C. R. de. A nanotecnologia no agronegócio brasileiro. In: ENCONTRO NACIONAL SOBRE METODOLOGIAS DE LABORATÓRIO, 13., 2008, Belém, PA. Responsabilidade social corporativa: ecoeficiência nas práticas laboratoriais. Anais... Belém, PA: Embrapa Amazônia Oriental, 2008. p. 42-43. editores técnicos: Nádia Elígia Nunes Pinto Paracampo, Laura Figueiredo Abreu. resumo.

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Registros recuperados : 225
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Biblioteca(s):  Embrapa Instrumentação; Embrapa Suínos e Aves.
Data corrente:  05/10/2020
Data da última atualização:  05/10/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  COLNAGO, L. A.; TREVISOL, I. M.; VOSS RECH, D.; FORATO, L. A.; MITRE, C. I. N.; LEITE, J. P. G.; GIGLIOTI, R.; OKINO, C. H.
Afiliação:  LUIZ ALBERTO COLNAGO, CNPDIA; IARA MARIA TREVISOL, CNPSA; LUCIMARA APARECIDA FORATO, CNPDIA; CINTIA HIROMI OKINO, CPPSE.
Título:  Simple, low-cost and long-lasting film for virus inactivation using avian coronavirus model as challenge.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  International Journal of Environmental Research and Public Health, v. 17, a. 6456, 2020.
Páginas:  1 - 9
DOI:  10.3390/ijerph17186456
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Abstract: The COVID-19 infection, caused by SARS-CoV-2, is inequitably distributed and more lethal among populations with lower socioeconomic status. Direct contact with contaminated surfaces has been among the virus sources, as it remains infective up to days. Several disinfectants have been shown to inactivate SARS-CoV-2, but they rapidly evaporate, are flammable or toxic and may be scarce or inexistent for vulnerable populations. Therefore, we are proposing simple, easy to prepare, low-cost and effcient antiviral films, made with a widely available dishwashing detergent, which can be spread on hands and inanimate surfaces and is expected to maintain virucidal activity for longer periods than the current sanitizers. Avian coronavirus (ACoV) was used as model of the challenge to test the antivirus effcacy of the proposed films. Polystyrene petri dishes were covered with a thin layer of detergent formula. After drying, the films were exposed to different virus doses for 10 min and virus infectivity was determined using embryonated chicken eggs, and RNA virus quantification in allantoic fluids by RT-qPCR. The films inactivated the ACoV (ranging from 103.7 to 106.7 EID50), which is chemically and morphologically similar to SARS-CoV-2, and may constitute an excellent alternative to minimize the spread of COVID-19.
Palavras-Chave:  Antiviral; Coronavirus; COVID-19; Detergent; Film; Sanitization; SARS-CoV-2; Virucide.
Thesagro:  Aviário; Virologia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Instrumentação (CNPDIA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CNPDIA17596 - 1UPCAP - DDPROCI.20/0782020/0086
CNPSA21985 - 1UPCAP - DD
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