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Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Florestas. |
Data corrente: |
23/11/2009 |
Data da última atualização: |
24/11/2009 |
Tipo da produção científica: |
Resumo em Anais de Congresso |
Autoria: |
FIGUEIREDO, E. O.; LIMA, Q. S. de; BRAZ, E. M.; OLIVEIRA, M. V. N. D. d'; OLIVEIRA, L. C. de; SA, C. P. de; PAPA, D. de A. |
Afiliação: |
EVANDRO ORFANO FIGUEIREDO, CPAF-AC; QUELYSON SOUZA DE LIMA; EVALDO MUNOZ BRAZ, CNPF; MARCUS VINICIO NEVES D'OLIVEIRA, CPAF-AC; LUIS CLAUDIO DE OLIVEIRA, CPAF-AC; CLAUDENOR PINHO DE SA, CPAF-AC; DANIEL DE ALMEIDA PAPA, CPAF-AC. |
Título: |
Monitoramento do arraste de toras pelo MODEFLORA em Florestas tropicais submetidas a técnicas de manejo de precisão. |
Ano de publicação: |
2009 |
Fonte/Imprenta: |
In: SIMPÓSIO BRASIL-ALEMANHA, 4., 2009, Curitiba. Desenvolvimento sustentável: resumos. Curitiba: Centro de Cooperação Internacional Brasil-Alemanha: UFPR, 2009. 1 CD-ROM. |
Idioma: |
Português |
Palavras-Chave: |
Arraste. |
Thesagro: |
Exploração Florestal; Tora. |
Categoria do assunto: |
K Ciência Florestal e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 00783naa a2200217 a 4500 001 1575763 005 2009-11-24 008 2009 bl --- 0-- u #d 100 1 $aFIGUEIREDO, E. O. 245 $aMonitoramento do arraste de toras pelo MODEFLORA em Florestas tropicais submetidas a técnicas de manejo de precisão. 260 $c2009 650 $aExploração Florestal 650 $aTora 653 $aArraste 700 1 $aLIMA, Q. S. de 700 1 $aBRAZ, E. M. 700 1 $aOLIVEIRA, M. V. N. D. d' 700 1 $aOLIVEIRA, L. C. de 700 1 $aSA, C. P. de 700 1 $aPAPA, D. de A. 773 $tIn: SIMPÓSIO BRASIL-ALEMANHA, 4., 2009, Curitiba. Desenvolvimento sustentável: resumos. Curitiba: Centro de Cooperação Internacional Brasil-Alemanha: UFPR, 2009. 1 CD-ROM.
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Registro original: |
Embrapa Florestas (CNPF) |
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Biblioteca |
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Origem |
Tipo/Formato |
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Volume |
Status |
URL |
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![](/consulta/web/img/deny.png) | Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria de Alimentos. Para informações adicionais entre em contato com ctaa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria de Alimentos. |
Data corrente: |
19/12/2022 |
Data da última atualização: |
20/12/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 2 |
Autoria: |
MELO, P. T. S.; TORRES, J. P. M.; RAMOS, L. R. V.; FOGACA, F. H. dos S.; MASSONE, C. G.; CARREIRA, R. S. |
Afiliação: |
PAMELLA TALITA S. MELO; JOÃO PAULO M. TORRES; LEONARDO R. V. RAMOS; FABIOLA HELENA DOS SANTOS FOGACA, CTAA; CARLOS G. MASSONE; RENATO S. CARREIRA. |
Título: |
PAHs impacts on aquatic organisms: contamination and risk assessment of seafood following an oil spill accident. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Anais da Academia Brasileira de Ciências, v. 94, supl. 2, 2022. |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Oil spills, intrinsically related to the petroleum production chain, represent a risk to the marine environment and a potential threat to humans through seafood consumption. We revised the NE Brazil oil spill and other accidents along the Brazilian coast, with a focus on seafood contamination, covering topics such as bioaccumulation, bioaccessibility, and risk analysis. Comprehensive knowledge of the impacts of spills helps in the interpretation of the dynamics of hydrocarbons released into the sea, contributing to actions to control their negative impacts. Currently, no legal limits have been established permanently in Brazil for PAHs in seafood edible tissues. |
Palavras-Chave: |
Brazilian seafood; Frutos do mar; PAH. |
Thesagro: |
Contaminação; Risco. |
Thesaurus NAL: |
Bioaccumulation; Human health; Oil spills; Seafoods; Toxicity. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01534naa a2200301 a 4500 001 2149949 005 2022-12-20 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aMELO, P. T. S. 245 $aPAHs impacts on aquatic organisms$bcontamination and risk assessment of seafood following an oil spill accident.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aOil spills, intrinsically related to the petroleum production chain, represent a risk to the marine environment and a potential threat to humans through seafood consumption. We revised the NE Brazil oil spill and other accidents along the Brazilian coast, with a focus on seafood contamination, covering topics such as bioaccumulation, bioaccessibility, and risk analysis. Comprehensive knowledge of the impacts of spills helps in the interpretation of the dynamics of hydrocarbons released into the sea, contributing to actions to control their negative impacts. Currently, no legal limits have been established permanently in Brazil for PAHs in seafood edible tissues. 650 $aBioaccumulation 650 $aHuman health 650 $aOil spills 650 $aSeafoods 650 $aToxicity 650 $aContaminação 650 $aRisco 653 $aBrazilian seafood 653 $aFrutos do mar 653 $aPAH 700 1 $aTORRES, J. P. M. 700 1 $aRAMOS, L. R. V. 700 1 $aFOGACA, F. H. dos S. 700 1 $aMASSONE, C. G. 700 1 $aCARREIRA, R. S. 773 $tAnais da Academia Brasileira de Ciências$gv. 94, supl. 2, 2022.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA) |
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