|
|
Registro Completo |
Biblioteca(s): |
Embrapa Trigo. |
Data corrente: |
14/06/2012 |
Data da última atualização: |
11/12/2012 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Autoria: |
ORTOLAN, F.; HECKTHEUER, L. H.; MIRANDA, M. Z. de. |
Afiliação: |
FERNANDA ORTOLAN, UFSM; LUISA HELENA HECKTHEUER, UFSM; MARTHA ZAVARIZ DE MIRANDA, CNPT. |
Título: |
Efeito do armazenamento à baixa temperatura (-4 °C) na cor e no teor de acidez da farinha de trigo. |
Ano de publicação: |
2010 |
Fonte/Imprenta: |
Ciência e Tecnologia de Alimentos, Campinas, v. 30, n. 1, p. 55-59, 2010. |
Idioma: |
Português |
Thesaurus Nal: |
acidity; color; storage; wheat flour. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
URL: |
https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/60928/1/2010v30n1p55cta.pdf
|
Marc: |
LEADER 00569naa a2200181 a 4500 001 1926524 005 2012-12-11 008 2010 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aORTOLAN, F. 245 $aEfeito do armazenamento à baixa temperatura (-4 °C) na cor e no teor de acidez da farinha de trigo.$h[electronic resource] 260 $c2010 650 $aacidity 650 $acolor 650 $astorage 650 $awheat flour 700 1 $aHECKTHEUER, L. H. 700 1 $aMIRANDA, M. Z. de 773 $tCiência e Tecnologia de Alimentos, Campinas$gv. 30, n. 1, p. 55-59, 2010.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Trigo (CNPT) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
URL |
Voltar
|
|
| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Arroz e Feijão. Para informações adicionais entre em contato com cnpaf.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Arroz e Feijão. |
Data corrente: |
31/10/2017 |
Data da última atualização: |
13/12/2017 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
ROSSI, G. B.; VALENTIM-NETO, P. A.; BLANK, M.; FARIA, J. C. de; ARISI, A. C. M. |
Afiliação: |
GABRIELA BARBOSA ROSSI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; PEDRO ALEXANDRE VALENTIM-NETO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; MARTINA BLANK, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA; JOSIAS CORREA DE FARIA, CNPAF; ANA CAROLINA MAISONNAVE ARISI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE SANTA CATARINA. |
Título: |
Comparison of grain proteome profiles of four brazilian common bean (Phaseolus vulgaris L.) cultivars. |
Ano de publicação: |
2017 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Agricultural and Food Chemistry, v. 65, n. 34, p. 7588-7597, Aug. 2017. |
ISSN: |
0021-8561 |
DOI: |
10.1021/acs.jafc.7b03220 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
Common bean (Phaseolus vulgaris L.) is a source of proteins for about one billion people worldwide. In Brazil, ?BRS Sublime?, ?BRS Vereda?, ?BRS Esteio?, and ?BRS Estilo? cultivars were developed by Embrapa to offer high yield to farmers and excellent quality to final consumers. In this work, grain proteomes of these common bean cultivars were compared based on two-dimensional gel electrophoresis (2-DE) and tandem mass spectrometry (MS/MS). Principal component analysis (PCA) was applied to compare 349 matched spots in these cultivars proteomes, and all cultivars were clearly separated in PCA plot. Thirty two differentially accumulated proteins were identified by MS. Storage proteins such as phaseolins, legumins, and lectins were the most abundant, and novel proteins were also identified. We have built a useful platform that could be used to analyze other Brazilian cultivars and genotypes of common beans. |
Palavras-Chave: |
2-DE; PCA. |
Thesagro: |
Feijão; Phaseolus vulgaris; Proteína. |
Thesaurus NAL: |
Beans; Cultivars; Proteins; Proteome. |
Categoria do assunto: |
X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia |
Marc: |
LEADER 01770naa a2200301 a 4500 001 2078517 005 2017-12-13 008 2017 bl uuuu u00u1 u #d 022 $a0021-8561 024 7 $a10.1021/acs.jafc.7b03220$2DOI 100 1 $aROSSI, G. B. 245 $aComparison of grain proteome profiles of four brazilian common bean (Phaseolus vulgaris L.) cultivars.$h[electronic resource] 260 $c2017 520 $aCommon bean (Phaseolus vulgaris L.) is a source of proteins for about one billion people worldwide. In Brazil, ?BRS Sublime?, ?BRS Vereda?, ?BRS Esteio?, and ?BRS Estilo? cultivars were developed by Embrapa to offer high yield to farmers and excellent quality to final consumers. In this work, grain proteomes of these common bean cultivars were compared based on two-dimensional gel electrophoresis (2-DE) and tandem mass spectrometry (MS/MS). Principal component analysis (PCA) was applied to compare 349 matched spots in these cultivars proteomes, and all cultivars were clearly separated in PCA plot. Thirty two differentially accumulated proteins were identified by MS. Storage proteins such as phaseolins, legumins, and lectins were the most abundant, and novel proteins were also identified. We have built a useful platform that could be used to analyze other Brazilian cultivars and genotypes of common beans. 650 $aBeans 650 $aCultivars 650 $aProteins 650 $aProteome 650 $aFeijão 650 $aPhaseolus vulgaris 650 $aProteína 653 $a2-DE 653 $aPCA 700 1 $aVALENTIM-NETO, P. A. 700 1 $aBLANK, M. 700 1 $aFARIA, J. C. de 700 1 $aARISI, A. C. M. 773 $tJournal of Agricultural and Food Chemistry$gv. 65, n. 34, p. 7588-7597, Aug. 2017.
Download
Esconder MarcMostrar Marc Completo |
Registro original: |
Embrapa Arroz e Feijão (CNPAF) |
|
Biblioteca |
ID |
Origem |
Tipo/Formato |
Classificação |
Cutter |
Registro |
Volume |
Status |
Fechar
|
Expressão de busca inválida. Verifique!!! |
|
|