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Registros recuperados : 12 | |
3. | | LOPES, J. C.; FERNANDES, M.; DIAS, R. S.; NAZARÉ, L. Influência de diferentes substratos e lâminas de água na germinação de feijão-de-vagem cv. Manteiga Teresópolis. Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, jul. 2004. Suplemento 2. Trabalho apresentado no 44º Congresso Brasileiro de Olericultura, 2004. Publicado também como resumo em: Horticultura Brasileira, Brasília, v. 22, n. 2, p. 478, jul. 2004. Suplemento. Biblioteca(s): Embrapa Hortaliças. |
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6. | | DIAS, R. S.; ROQUE, A. P.; VITTI, D. M. S. S.; BUENO, I. C.; GODOY, P. B. Cinética do fósforo em tecidos de ovinos em crescimento alimentados com diferentes fontes de cálcio. Arquivo Brasileiro de Medicina Veterinária e Zootecnia, Belo Horizonte, v. 59, n. 1, p. 203-209, fev., 2007. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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7. | | LONGO, C.; HUMMEL, J.; LIEICH, J.; DIAS, R. S.; CABRAL FILHO, S. L. S.; BURAUEL, P.; ABDALLA, A. L.; SÜDEKUM, K. -H. Avaliação dos efeitos de plantas ricas em taninos sobre a fermentação ruminal de ovinos. In: SEMANA DA CAPRINOCULTURA E DA OVINOCULTURA BRASILEIRAS, 5., 2006, Campo Grande, MS. Palestras e resumos. Campo Grande, MS: Embrapa Gado de Corte; Embrapa Caprinos, 2006. Seção resumos. 7 f. 1 CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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8. | | PIMENTA-MARTINS, M. G. R.; FURTADO, R. F.; DUTRA, R. F.; HENEINE, L. G. D.; DIAS. R. S.; BORGES, M. de F.; ALVES, C. R. Immunosensor based on ink printed electrode for staphylococcal enterotoxin detection. Revista da Universidade Vale do Rio Verde, Três Corações, v. 12, n. 1, p. 895-904, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical. |
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11. | | ABDALLA, S. L.; COSTA, S. S.; GIOSO, M. A.; CASANOVA, L. M.; COUTINHO, M. A. S.; SILVA, M. F. A.; BOTELHO, M. C. da S. N.; DIAS, R. S. G. Efficacy of a Kalanchoe gastonis-bonnieri extract to control bacterial biofilms and dental calculus in dogs. Pesquisa Veterinária Brasileira, Rio de Janeiro, v. 37, n. 8, p. 859-865, ago. 2017. Título em português: Eficácia do extrato de Kalanchoe gastonis-bonnieri no controle do biofilme bacteriano e cálculo dentário em cães. Biblioteca(s): Embrapa Unidades Centrais. |
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12. | | SILVA, M. R.; RIBEIRO, J. B.; SOUZA, G. N. de; CASTRO, K. N. de C.; FRANK, H. de O.; ARAUJO, F. R.; LEMOS, E. R. S. de; MIAGOSROVICH, M. P.; CANTELLI, C. P.; JESUS, J. F. de; DIAS, R. S.; GUIMARÃES, R. J. de P. S. e; HÚNGARO, H. M.; MOREIRA, M. A. S.; DUCH, A. A. S.; LAGE, R. T. P. de A.; MENEZES, L. D. M.; SOARES FILHO, P. M.; FONSECA JUNIOR, F. A.; SOUZA, P. G. de; CARVALHO, J. N.; FARIA, L. S. de; GONÇALVES, A. G.; CONCEIÇÃO, V. B.; BOHNENBERGER, S. G. de A.; CAETANO, R. de M.; PETTAN-BREWER, C. Quais os possíveis riscos microbiológicos do consumo de queijos artesanais feitos de leite cru? Food Safety Brazil, 5 dez. 2023. Biblioteca(s): Embrapa Gado de Corte; Embrapa Gado de Leite. |
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Registros recuperados : 12 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Agroindústria Tropical. Para informações adicionais entre em contato com cnpat.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Agroindústria Tropical. |
Data corrente: |
08/11/2012 |
Data da última atualização: |
24/04/2013 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
PIMENTA-MARTINS, M. G. R.; FURTADO, R. F.; HENEINE, L. G. D.; DIAS, R. S.; BORGES, M. de F.; ALVES, C. A. |
Afiliação: |
Maria Gardenny Ribeiro Pimenta-Martins, UECE; ROSELAYNE FERRO FURTADO, CNPAT; Luiz Guilherme Dias Heneine, FUNED; Ricardo Souza Dias, FUNED; MARIA DE FATIMA BORGES, CNPAT; Carlucio Roberto Alves, UECE. |
Título: |
Development of an amperometric immunosensor for detection of staphylococcal enterotoxin type A in cheese. |
Ano de publicação: |
2012 |
Fonte/Imprenta: |
Journal of Microbiological Methods, v.91, p.138-143, 2012. |
Idioma: |
Português |
Conteúdo: |
This paper reports a novel electrochemical immunosensorforthe sensitive detection of staphylococcal enterotox in A (S EA ) based on self-assembly monolayer (SA M) and p rotein A i mm obilizat io n on gold electro de. Three diffe rent methods of protein A immobilization were tested: physical adsorption, cross-linking using glutaraldehyde and covalent binding after activation with N-hydroxysuccinimide (NHS)/N-ethyl-N'-(3-dimethylaminopropyl) carbodiimide hydrochloride (EDC) on cysteamine-modi fied gold electrode. The EDC/NHS method for protein A immobilization was selected to lead development of the biosensor. The coating steps of the surface modification were characterized by cyclic voltammetry and the biosensor response by chronoamperometry. The advantages of the immunosensor were exposed in its high sensitivity and speci ficity. The proposed amperometric immuno- sensor was successfully used for determination of SEA in contaminated and non-contaminated cheese samples with excellent responses. |
Palavras-Chave: |
Biosensor; Staphylococcal enterotoxin A. |
Thesaurus NAL: |
food safety. |
Categoria do assunto: |
-- |
Marc: |
LEADER 01660naa a2200217 a 4500 001 1939204 005 2013-04-24 008 2012 bl uuuu u00u1 u #d 100 1 $aPIMENTA-MARTINS, M. G. R. 245 $aDevelopment of an amperometric immunosensor for detection of staphylococcal enterotoxin type A in cheese. 260 $c2012 520 $aThis paper reports a novel electrochemical immunosensorforthe sensitive detection of staphylococcal enterotox in A (S EA ) based on self-assembly monolayer (SA M) and p rotein A i mm obilizat io n on gold electro de. Three diffe rent methods of protein A immobilization were tested: physical adsorption, cross-linking using glutaraldehyde and covalent binding after activation with N-hydroxysuccinimide (NHS)/N-ethyl-N'-(3-dimethylaminopropyl) carbodiimide hydrochloride (EDC) on cysteamine-modi fied gold electrode. The EDC/NHS method for protein A immobilization was selected to lead development of the biosensor. The coating steps of the surface modification were characterized by cyclic voltammetry and the biosensor response by chronoamperometry. The advantages of the immunosensor were exposed in its high sensitivity and speci ficity. The proposed amperometric immuno- sensor was successfully used for determination of SEA in contaminated and non-contaminated cheese samples with excellent responses. 650 $afood safety 653 $aBiosensor 653 $aStaphylococcal enterotoxin A 700 1 $aFURTADO, R. F. 700 1 $aHENEINE, L. G. D. 700 1 $aDIAS, R. S. 700 1 $aBORGES, M. de F. 700 1 $aALVES, C. A. 773 $tJournal of Microbiological Methods$gv.91, p.138-143, 2012.
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Registro original: |
Embrapa Agroindústria Tropical (CNPAT) |
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