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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Cerrados; Embrapa Gado de Leite.
Data corrente:  30/12/2020
Data da última atualização:  30/12/2020
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  PEREIRA, F. C.; MACHADO FILHO, L. C. P.; KAZAMA, D. C. S.; GUIMARAES JUNIOR, R.; PEREIRA, L. G. R.; Enríquez-Hidalgo, D.
Afiliação:  ROBERTO GUIMARAES JUNIOR, CPAC; LUIZ GUSTAVO RIBEIRO PEREIRA, CNPGL.
Título:  Effect of recovery period of mixture pasture on cattle behaviour, pasture biomass production and pasture nutritional value.
Ano de publicação:  2020
Fonte/Imprenta:  Animal, v. 14, n. 9, 2020.
Páginas:  p. 1961?1968
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Pasture management that considers pasture growth dynamics remains an open question. Conceptually, such management must allow for grazing only after the recuperation of the pasture between two separate timely grazing periods when pasture reaches optimum recovery, as per the first law of Voisin?s rational grazing system. The optimum recovery period not only implies a pasture with better nutritional value and higher biomass yield but one that also reduces the production of enteric methane (CH4) to improve the grazing efficiency of cattle. Therefore, this study aimed to evaluate three different recovery periods (RP) of mixed grasses on the grazing behaviour of heifers, as well as herbage selectivity, herbage yield and nutritional value, in vitro degradability and CH4 production. Based on these criteria, three pasture RPs of 24 (RP24), 35 (RP3) and 46 (RP46) days were evaluated in six blocks using a randomized block design. At each predetermined RP, samples of the pasture were taken before the animals were allowed to graze. Right after collecting the pasture samples, heifers accessed the pasture during 4 h consecutively for grazing simulation and behavioural observations. We also measured the bite rate of each animal. The pasture growing for 24 days had the highest biomass production, best nutritional value, best efficiency of in vitro CH4 relative emission (ml) per DM degraded (g) and bite rate of the three RPs. Heifers all selected their herbage, irrespective of RP, but with di... Mostrar Tudo
Thesagro:  Gado; Impacto Ambiental; Manejo; Pastejo.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Cerrados (CPAC)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPGL25155 - 1UPCAP - DD
CPAC36880 - 1UPCAP - DDDIGITALDIGITAL
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Biblioteca(s):  Embrapa Clima Temperado.
Data corrente:  14/02/2011
Data da última atualização:  13/09/2011
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  DIAS, A. R. G.; ZAVAREZE, E. da R.; SPIER, F.; CASTRO, L. A. S. de; GUTKOSKI, L. C.
Afiliação:  ALVARO RENATO GUERRA DIAS, UFPel; ELESSANDRA DA ROSA ZAVAREZE, UFPel; FRANCIELA SPIER, UFPel; LUIS ANTONIO SUITA DE CASTRO, CPACT; LUIZ CARLOS GUTKOSKI, UPF.
Título:  Effects of annealing on the physicochemical properties and enzymatic susceptibility of rice starches with different amylose contents.
Ano de publicação:  2010
Fonte/Imprenta:  Food Chemistry, v. 123, n. 3, p. 711-719, dez. 2010.
Idioma:  Português
Palavras-Chave:  Crystallinity; Morphology.
Thesaurus NAL:  amylose; annealing; rice starch.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Clima Temperado (CPACT)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPACT14500 - 1UPCAP - DD005402010.00540
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