Portal do Governo Brasileiro
BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Florestas. Para informações adicionais entre em contato com cnpf.biblioteca@embrapa.br.
Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Florestas.
Data corrente:  21/10/2013
Data da última atualização:  18/09/2015
Tipo da produção científica:  Resumo em Anais de Congresso
Autoria:  BARTOLOMEU, D. A. F. S.; WASZCZYNSKYJ, N.; GODOY, R. C. B. de; MINOZZO, M. G.
Afiliação:  D. A. F. S. Bartolomeu, Institute - campus Piúma; N. Waszczynskyj, UFPR; ROSSANA CATIE BUENO DE GODOY, CNPF; M. G. Minozzo, Embrapa Forestry.
Título:  Quantitative Descriptive Analysis (QDA) of smoked bologna sausage prepared with Nile tilapia.
Ano de publicação:  2013
Fonte/Imprenta:  In: PANGBORN SENSORY SCIENCE SYMPOSIUM, 10., 2013, Rio de Janeiro. Abstracts. [S.l.]: Rogil, 2013.
Idioma:  Inglês
Notas:  Disponibilizado online mediante login e senha.
Palavras-Chave:  Embutido defumado; Perfil sensorial; Sensory profile; Smoked bologna sausage.
Thesagro:  Oreochromis Niloticus; Tilápia.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Florestas (CNPF)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPF51264 - 1UPCRA - DD
Voltar






Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Unidades Centrais.
Data corrente:  01/07/2019
Data da última atualização:  20/08/2019
Autoria:  CASTRO, R. V. O.; ATAÍDE, G. da M.; CASTRO, A. F. N. M.; ARAÚJO JÚNIOR, C. A.; SANTOS, R. C. dos; COSTA, L. S. da.
Afiliação:  Renato Vinícius Oliveira Castro, Universidade Federal de São João Del-Rei - UFSJ; Glauciana da Mata Ataíde, Universidade Federal de São João Del-Rei - UFSJ; Ana Flávia Neves Mendes Castro, Universidade Federal de São João Del-Rei - UFSJ; Carlos Alberto Araújo Júnior, Universidade Federal de Minas Gerais - UFMG/Instituto de Ciências Agrárias; Rosimeire Cavalcante dos Santos, Universidade Federal do Rio Grande do Norte - UFRN/Unidade Especializada em Ciências Agrárias; Lidiomar Soares da Costa, Universidade Federal de Uberlândia - UFU.
Título:  Feasibility of wood production according to productivity class and rotation criteria.
Ano de publicação:  2019
Fonte/Imprenta:  Pesquisa Agropecuária Brasileira, v. 54, e00778, 2019.
Idioma:  Inglês
Notas:  Título em português: Viabilidade da produção de madeira em função da classe de produtividade e do critério de rotação.
Conteúdo:  The objective of this work was to evaluate the effect of forest rotation on the technical and economic feasibility of eucalyptus wood production for charcoal, in different productivity classes. Data came from Eucalyptus stands whose area was stratified into three classes of productivity: high, medium, and low. To each class, a different criterion of forest rotation was applied, as follows: age of maximum productivity, economic rotation age, single harvest age, and no technical parameter. Analyses of economic feasibility and production were performed for a 21-year planning horizon. For rotation without a technical parameter, a simulation by the Monte Carlo method was performed. For all rotation criteria, feasibility was observed for high- and medium-productivity classes, and unfeasibility for the low-productivity class. For rotation without a technical parameter, there is no chance for the project to be unfeasible. Wood production viability for charcoal under the studied conditions depends on the productivity class, for any rotation criterion adopted. Rotation criterion influences profitability, whose definition, according to productivity class, contributes to forest production maximization and to the economic return of the project, under the studied conditions.
Palavras-Chave:  Forest planning; Harvest age; Idade de corte.
Thesagro:  Economia Florestal; Eucalipto; Madeira; Planejamento Florestal; Produção.
Thesaurus NAL:  Eucalyptus; Forest economics.
Categoria do assunto:  --
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/198923/1/Feasibility-of-wood-production-according.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Unidades Centrais (AI-SEDE)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
AI-SEDE63966 - 1UPEAP - DD
Fechar
Expressão de busca inválida. Verifique!!!
 
 

Embrapa
Todos os direitos reservados, conforme Lei n° 9.610
Política de Privacidade
Área Restrita

Embrapa Agricultura Digital
Av. André Tosello, 209 - Barão Geraldo
Caixa Postal 6041- 13083-886 - Campinas, SP
SAC: https://www.embrapa.br/fale-conosco

Valid HTML 4.01 Transitional