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Registros recuperados : 25 | |
4. | | SAKAMOTO, W. K.; ESTEVAM, G. P.; CARVALHO, A. A. de; PONTES, W.; MELO, W. L. B. Polymer/ceramic composite: a large range radiation detector. In: ENCONTRO DA SOCIEDADE BRASILEIRA DE PESQUISA EM MATERIAIS - SBPMat, 7., 2008, Guarujá; BRAZILIAN MRS MEETING, 7., 2008, Guarujá. Abstracts... Rio de Janeiro: SBPMat, 2008. não paginado. 1CD-ROM. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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7. | | CARVALHO, A. A. de; SILVA, T. G. F. da; SOUZA, L. S. B. de; MOURA, M. S. B. de; ARAUJO, G. G. L. de; TOLÊDO, M. P. S. Soil moisture in forage cactus plantations with improvement practices for their resilience. Revista Brasileira de Engenharia Agrícola e Ambiental, v. 21, n. 7, p. 481-487, 2017. Biblioteca(s): Embrapa Semiárido. |
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8. | | RODRIGUES, H. C. de; CARVALHO, S. P. de; CARVALHO, A. A. de; SANTOS, C. E. M. dos; CARVALHO FILHO, J. L. S. de. Correlações genotípicas, fenotípicas e ambientais entre caracteres de mamoneira. Ciência e agrotecnologia, v. 34, n. 6, p. 1390-1395, nov./dez., 2010. Biblioteca(s): Embrapa Algodão; Embrapa Semiárido. |
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9. | | RUAS, N. R.; PEREIRA, A. C.; PEREIRA, L. L. S.; GERMANO, C. M.; CUNHA, E. F. F. da; CARVALHO, A. A. de; LAMEIRA, O. A.; PINTO.; BERTOLUCCI, S. K. V. Inhibition of a-Glycosidase by Lippia dulcis Trevir. (Verbenaceae) preparations, quantification of verbascoside, and study of its molecular docking. Chemistry and Biodiversity, v. 20, e202200760, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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10. | | CARVALHO, A. A. de; ROCHA, A. O.; CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O.; BARBOSA, B. L.; LIMA, D. A. E.; CARVALHO, M. D. F. de; CASTRO, G. C.; PEREIRA, J. da S. Galinhas caipiras nativas: seleção de indivíduos geneticamente superiores. In: CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O. (Org.). Conservação, uso e melhoramento de galinhas caipiras. Ponta Grossa: Atena, 2020. Cap. 3, p. 18-26. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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11. | | CARVALHO, A. A. de; CARVALHO, D. A. de; ALMEIDA, M. J. de O.; ROCHA, A. O.; SARMENTO, J. L. R.; BARBOSA, B. L.; SENA, L. S.; CAMPELO, J. E. G.; CARVALHO, M. D. F. de. Estrutura, padrão fenotípico, constituintes nutricionais e métodos de avaliação de qualidade de ovos de galinhas. In: CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O. (Org.). Conservação, uso e melhoramento de galinhas caipiras. Ponta Grossa: Atena, 2020. Cap. 9, p. 80-89. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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12. | | GERMANO, C. M.; RUAS, N. R.; LAMEIRA, O. A.; RIBEIRO, F. N. S.; ROCHA, T. T.; CARVALHO, A. A. de; ROCHA, J. P. M.; PINTO, J. E. B. P.; BERTOLUCCI, S. K. V. Seasonal variations during two years in the essential oil of Lippia dulcis Trevir., an exotic aromatic of the Amazon. Journal of Essential Oil Research, v. 34, n. 4, p. 352-360, 2022. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Oriental. |
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13. | | ROCHA, A. O.; CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; CARVALHO, A. A. de; ALMEIDA, M. J. de O.; SENA, L. S.; CASTRO, G. C.; PEREIRA, J. da S.; CARVALHO, M. D. F. de. Coleta de sangue e extração do DNA de aves: uma revisão. In: CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O. (Org.). Conservação, uso e melhoramento de galinhas caipiras. Ponta Grossa: Atena, 2020. Cap. 7, p. 61-71. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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14. | | ALVES, C. M. G.; BAIA, R. R. de J.; PACHECO, A. M.; CARVALHO, A. A. de; FARIAS, V. A.; VIDEIRA, M. N.; CHAVES, F. C. M.; YOSHIOKA, E. T. O.; TAVARES-DIAS, M. Essential oil of Piper marginatum (Piperaceae) against monogeneans, and its hematological and histopathological effects on Colossoma macropomum. Acta Parasitologica, 2024. Online first. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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15. | | BAIA, R. R. de J.; MALHEIROS, D. F.; VIDEIRA, M. N.; CARVALHO, A. A. de; SALOMÃO, C. B.; FERREIRA, I. M.; CANUTO, K. M.; YOSHIOKA, E. T. O.; TAVARES-DIAS, M. Eficácia do óleo de Carapa guianensis (Meliaceae) contra infestações de monogenéticos em Colossoma macropomum e seus efeitos hematológicos e histopatológicos. In: ENCONTRO BRASILEIRO DE PATOLOGISTAS DE ORGANISMOS AQUÁTICOS, 17., 2023, Belo Horizonte. Anais. [São Paulo]: Abrapoa, 2023. Biblioteca(s): Embrapa Agroindústria Tropical; Embrapa Amapá. |
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16. | | CARVALHO, V. S.; DAMIANI, C.; BRANDÃO, C. C.; SOUZA, A. R. M. de; ASQUIERI, E. R.; ORSI, D. C.; BASSINELLO, P. Z.; CARVALHO, A. A. de; NISHI, A. C. F. Avaliação da composição química do bolo elaborado com farinha de feijão branco. In: CONGRESSO NACIONAL DE PESQUISA DE FEIJÃO, 10., 2011, Goiânia. Anais... Goiânia: Embrapa Arroz e Feijão, 2011. 1 CD-ROM. CONAFE. Biblioteca(s): Embrapa Arroz e Feijão. |
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17. | | CARVALHO, A. A. de; ROCHA, A. O.; CARVALHO, D. A. de; ALMEIDA, M. J. de O.; BARBOSA, B. L.; LIMA JÚNIOR, F. A.; MOURA, J. dos S. de; SARMENTO, J. L. R. Crescimento corporal, particularidades e importância econômica das galinhas caipiras: uma revisão. In: OELKE, C. A. (Org.). Suinocultura e Avicultura: do básico a zootecnia de precisão. Guarujá, SP: Científica Digital, 2021. Cap. 11. p. 167-179. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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18. | | CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O.; CARVALHO, A. A. de; ROCHA, A. O.; BARROS, M. C.; FRAGA, E. da C.; NASCIMENTO, M. H. S. do; BRITTO, F. B.; CARVALHO, M. D. F. de. Raças nativas de galinhas do Brasil e países da Península Ibérica. In: CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O. (Org.). Conservação, uso e melhoramento de galinhas caipiras. Ponta Grossa: Atena, 2020. Cap. 6, p. 48-60. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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19. | | CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O.; CARVALHO, A. A. de; ROCHA, A. O.; BARROS, M. C.; BRITTO, F. B.; FRAGA, E. da C.; LIMA, D. A. E.; CARVALHO, M. D. F. de. Importância socioeconômica e genética das raças nativas de galinhas caipiras: uma revisão. In: CARVALHO, D. A. de; SARMENTO, J. L. R.; ALMEIDA, M. J. de O. (Org.). Conservação, uso e melhoramento de galinhas caipiras. Ponta Grossa: Atena, 2020. Cap. 1, p. 1-9. Biblioteca(s): Embrapa Meio-Norte. |
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20. | | PAULA, M. H. de; MELO FILHO, S. F.; LEMOS, G. M.; LOPES JUNIOR, C. A. T.; MACOCA, G. S.; CORTEZ, M. A. A.; CARVALHO, A. A. de; KITANO, C.; SILVA, J. G. da; MELO, W. L. B. The open-ended photothermal cell with LiTaO3 and its use in determining the photochemical loss. Sensors and actuators B, Lausanne, v. 125, p. 274-277, 2007. Biblioteca(s): Embrapa Instrumentação. |
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Registros recuperados : 25 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Amazônia Oriental. Para informações adicionais entre em contato com cpatu.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Amazônia Oriental. |
Data corrente: |
06/02/2023 |
Data da última atualização: |
24/03/2023 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 4 |
Autoria: |
RUAS, N. R.; PEREIRA, A. C.; PEREIRA, L. L. S.; GERMANO, C. M.; CUNHA, E. F. F. da; CARVALHO, A. A. de; LAMEIRA, O. A.; PINTO.; BERTOLUCCI, S. K. V. |
Afiliação: |
NATALIA RITTER RUAS, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ALINE CARVALHO PEREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; LUCIANA LOPES SILVA PEREIRA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; CAROLINA MESQUITA GERMANO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ELAINE FONTES FERREIRA DA CUNHA, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; ALEXANDRE ALVES DE CARVALHO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; OSMAR ALVES LAMEIRA, CPATU; JOSÉ EDUARDO BRASIL PEREIRA PINTO, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS; SUZAN KELLY VILELA BERTOLUCCI, UNIVERSIDADE FEDERAL DE LAVRAS. |
Título: |
Inhibition of a-Glycosidase by Lippia dulcis Trevir. (Verbenaceae) preparations, quantification of verbascoside, and study of its molecular docking. |
Ano de publicação: |
2023 |
Fonte/Imprenta: |
Chemistry and Biodiversity, v. 20, e202200760, 2023. |
DOI: |
doi.org/10.1002/cbdv.202200760 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
This study aimed to quantify verbascoside (VEB), perform molecular docking studies of VEB with the α-glucosidase (GL) of Bacillus stearothermophilus, and evaluate the inhibition of the enzyme by L. dulcis preparations. The substrate concentration and presence of reduced glutathione were evaluated for their effect on the in vitro inhibition of the GL enzyme. Assays were also performed in the presence and absence of simulated gastric fluid. The antidiabetic fractions 2 and 3 were the most inhibited GL, but their activity were significantly decreased in the presence of gastric fluid. Chromatographic analyses confirmed the predominant presence of VEB in the samples. The samples had VEB concentrations between 49.9 and 243.5 mg/g. Simulation of the molecular docking of VEB were consistent with its GL-inhibitory activity. It can conclude that the crude ethanol extract and fractions show inhibitory activity against the GL enzyme. |
Thesagro: |
Capim Doce; Planta Medicinal. |
Categoria do assunto: |
F Plantas e Produtos de Origem Vegetal |
Marc: |
LEADER 01754naa a2200253 a 4500 001 2151495 005 2023-03-24 008 2023 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $adoi.org/10.1002/cbdv.202200760$2DOI 100 1 $aRUAS, N. R. 245 $aInhibition of a-Glycosidase by Lippia dulcis Trevir. (Verbenaceae) preparations, quantification of verbascoside, and study of its molecular docking.$h[electronic resource] 260 $c2023 520 $aThis study aimed to quantify verbascoside (VEB), perform molecular docking studies of VEB with the α-glucosidase (GL) of Bacillus stearothermophilus, and evaluate the inhibition of the enzyme by L. dulcis preparations. The substrate concentration and presence of reduced glutathione were evaluated for their effect on the in vitro inhibition of the GL enzyme. Assays were also performed in the presence and absence of simulated gastric fluid. The antidiabetic fractions 2 and 3 were the most inhibited GL, but their activity were significantly decreased in the presence of gastric fluid. Chromatographic analyses confirmed the predominant presence of VEB in the samples. The samples had VEB concentrations between 49.9 and 243.5 mg/g. Simulation of the molecular docking of VEB were consistent with its GL-inhibitory activity. It can conclude that the crude ethanol extract and fractions show inhibitory activity against the GL enzyme. 650 $aCapim Doce 650 $aPlanta Medicinal 700 1 $aPEREIRA, A. C. 700 1 $aPEREIRA, L. L. S. 700 1 $aGERMANO, C. M. 700 1 $aCUNHA, E. F. F. da 700 1 $aCARVALHO, A. A. de 700 1 $aLAMEIRA, O. A. 700 1 $aPINTO. 700 1 $aBERTOLUCCI, S. K. V. 773 $tChemistry and Biodiversity$gv. 20, e202200760, 2023.
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Registro original: |
Embrapa Amazônia Oriental (CPATU) |
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