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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






Registro Completo
Biblioteca(s):  Embrapa Soja.
Data corrente:  21/12/2000
Data da última atualização:  30/03/2010
Autoria:  MOSCARDI, F.; SOSA-GOMEZ, D.R.
Título:  Ecology of entomopathogens.
Ano de publicação:  2000
Fonte/Imprenta:  In: INTERNATIONAL CONGRESS OF ENTOMOLOGY, 21., 2000, Foz do Iguassu. Abstracts... Londrina: Embrapa Soja, 2000.
Volume:  v.2
Páginas:  p.651.
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  The knowledge about the ecology of entomopathogens, especially the factors that affect their epizootics (characterized by a rapid change in the prevalence of a disease on host populations), is the key aspect to be considered for their use in IPM programs. Different groups (bacteria, viruses, protozoa, and nematodes), as well as genera and species within a group, have different characteristics (virulence, speed to kill the host, host range, persistence, susceptibility to abiotic factors, mode of infection, mode of transmission and dispersal, population distribution and density, etc), which, combined to characteristics of the pest population, to the ecosystem considered, and other cultural and control practices adopted will help to define the best approach for use of an entomopathogen in a given IPM program. The approaches of entomopathogen use are: 1) introduction and establishment (classical biological control); 2) environmental manipulation (for conservation and augmentation of the natural occurrence of entomopathogens); 3) inoculative release (application and further multiplication and transmission of the pathogen on host populations); and 4) inundative release (microbial insecticides, applied as needed to maintain host populations below damaging levels, similar to the application of chemical insecticides). Modeling studies have indicated that entomopathogens best suited for introduction and establishment should have moderate virulence, good transmission (horizontal and ve... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Brasil; Manejo integrado de praga; Microbial control agents.
Thesagro:  Epidemiologia; Inseto.
Thesaurus Nal:  Brazil; epidemiology; Insecta.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Soja (CNPSO)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CNPSO18157 - 1UMTPL - --RF 339
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Agroindústria de Alimentos.
Data corrente:  08/12/2016
Data da última atualização:  08/12/2016
Tipo da produção científica:  Artigo em Anais de Congresso
Autoria:  MAZZA, K. E. L.; TELES, A. S. C.; CALDAS, T. W.; BRIGIDA, A. I. S.; BORGUINI, R. G.; TONON, R. V.
Afiliação:  UFRJ; UFRJ; UFRRJ; ANA IRAIDY SANTA BRIGIDA, CTAA; RENATA GALHARDO BORGUINI, CTAA; RENATA VALERIANO TONON, CTAA.
Título:  Efeito das condições de processo na extração assistida por ultrassom de fenólicos do bagaço de uva.
Ano de publicação:  2016
Fonte/Imprenta:  In: CONGRESSO BRASILEIRO DE CIÊNCIA E TECNOLOGIA DE ALIMENTOS, 25.; CIGR SESSION 6 INTERNATIONAL TECHNICAL SYMPOSIUM, 10., 2016, Gramado. Alimentação: árvore que sustenta a vida. Anais. Gramado: SBCTA Regional, 2016.
Páginas:  6 p.
Idioma:  Português
Notas:  Food: the tree that sustains life. 732.
Palavras-Chave:  Antocianinas; Compostos fenólicos; Phenolic com compounds; Residue; Resíduos; Syrah; Vitivinicultura.
Thesaurus NAL:  anthocyanins; viticulture.
Categoria do assunto:  X Pesquisa, Tecnologia e Engenharia
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/151464/1/Trabalho-Karen-FINAL.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Agroindústria de Alimentos (CTAA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CTAA13423 - 1UPCAA - DD
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