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BDPA - Bases de Dados da Pesquisa Agropecuária Embrapa
 






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Biblioteca(s):  Embrapa Arroz e Feijão; Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia.
Data corrente:  30/04/1997
Data da última atualização:  19/10/2007
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Autoria:  ARAGÃO, F. J. L.; BARROS, L. M. G.; BRASILEIRO, A. C. M.; RIBEIRO, S. G.; SMITH, F. D.; SANFORD, J. C.; FARIA, J. C.; RECH, E. L.
Afiliação:  EMBRAPA-CENARGEN.
Título:  Inheritance of foreign genes in transgenic bean (Phaseolus vulgaris L.) co-transformed via particle bombardment.
Ano de publicação:  1996
Fonte/Imprenta:  Theoretical and Applied Genetics, Berlin, v.93, n.l/2, p.142-150, l996.
Páginas:  p. 142-150
Idioma:  Inglês
Conteúdo:  Exploiting the biolistic process we have generated stable transgenic bean (Phaseolus vulgaris L.) plants with unlinked and linked foreign genes. Co-transformation was conducted using plasmid constructions containing a fusion of the gus and neo genes, which were co-introduced with the methionine-rich 2S albumin gene isolated from the Brazil nut and the antisense sequence of AC1, AC2, AC3 and BC1 genes from the bean golden mosaic geminivirus. The results revealed a co-transformation frequency ranging from 40% to 50% when using unlinked genes and 100% for linked genes. The introduced foreign genes were inherited in a Mendelian fashion in most of the transgenic bean lines. PCR and Southern blot hybridization confirmed the integration of the foreign genes in the plant genome.
Palavras-Chave:  Bean; Biolistica; Electrical; Feijão transgênico; Particle; Transgenic bean.
Thesagro:  Feijão; Phaseolus Vulgaris.
Thesaurus Nal:  biolistics.
Categoria do assunto:  --
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Recursos Genéticos e Biotecnologia (CENARGEN)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status URL
CENARGEN10038 - 1UPCAP - --575.105
CNPAF21271 - 1UPCAP - PP1996.0091996.009
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Registro Completo

Biblioteca(s):  Embrapa Semiárido.
Data corrente:  22/04/2014
Data da última atualização:  22/04/2014
Tipo da produção científica:  Artigo em Periódico Indexado
Circulação/Nível:  A - 1
Autoria:  BIASOTO, A. C. T.; NETTO, F. M.; MARQUES, E. J. N.; SILVA, M. A. A. P. da.
Afiliação:  ALINE TELLES BIASOTO MARQUES, CPATSA; FLÁVIA MARIA NETTO, UNICAMP; EMANUEL JOSÉ NASCIMENTO MARQUES, UNICAMP; MARIA APARECIDA AZEVEDO PEREIRA DA SILVA, UNICAMP.
Título:  Acceptability and preference drivers of red wines produced from Vitis labrusca and hybrid grapes.
Ano de publicação:  2014
Fonte/Imprenta:  Food Research International, v. 62, p. 456-466, 2014.
Idioma:  Português
Conteúdo:  Wines produced from non-Vitis vinifera varieties have great economic importance in Brazil and represent more than 80% of the national production, but scientific information regarding the quality of these wines is rare. The objective of this researchwas to determine consumer acceptability, the sensory profile and the chemical composition of the most consumed Brazilian red wines produced with Vitis labrusca and promising hybrid varieties, identifying the parameters that drive the preference of consumers. Commercial wines collected directly from differentwineries were evaluated regarding their overall acceptance by 120 consumers. Twelve trained panelists developed the sensory profile of the wines using Quantitative Descriptive Analysis (QDA). Physicochemical analyses carried out to determine the pH, titratable and volatile acidity, total solids, alcohol degree, total phenolics, free SO2 and the reducing sugar contents of the wines. The datawas analyzed by ANOVA, Tukey test, Internal Preference Mapping (MDPREF), Cluster analysis, Principal Component Analysis (PCA), Partial Least Square regression (PLS), and Extended Internal Preference Map (EPM). In general wines produced from Ives (V. labrusca) grape showed higher aroma/flavor notes described as sweet, grape, grape juice, blackberry and roses. The wines produced from the hybrid grape Máximo differed from those elaborated with the variety Ives, especially due to their higher intensity of earthy/mushroom, vegetative/green beans, ... Mostrar Tudo
Palavras-Chave:  Análises físico-químicas; Híbridos uvas; Perfil sensorial; Teste de consumidor; Vinho tinto; Vitivinicultura.
Thesagro:  Uva; Vitis Labrusca; Vitis Vinifera.
Thesaurus NAL:  Grapes.
Categoria do assunto:  F Plantas e Produtos de Origem Vegetal
URL:  https://ainfo.cnptia.embrapa.br/digital/bitstream/item/101277/1/Aline-2014.pdf
Marc:  Mostrar Marc Completo
Registro original:  Embrapa Semiárido (CPATSA)
Biblioteca ID Origem Tipo/Formato Classificação Cutter Registro Volume Status
CPATSA52137 - 1UPCAP - DD
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