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Registros recuperados : 42 | |
5. | | AGNOLON, I. C. C.; ESTELLA, B. M.; DOMINGUES, L. F.; FANTATTO, R. R.; FIGUEIREDO, A.; CHAGAS, A. C. de S. Determinação de limites de uso de solventes e emulsificantes na diluição de extratos vegetais em testes in vitro sobre ovos e larvas de isolado resistente de Haemonchus contortus. In: CONGRESSO DE INICIAÇÃO CIENTÍFICA, 17., 2015, São Carlos, SP. Anais... São Carlos, SP: UNICEP: CENIP, 2015 Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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6. | | BATATINHA, M. J. M.; SANTOS, M. M.; BOTURA, M. B.; ALMEIDA, G. M.; DOMINGUES, L. F.; ALMEIDA, M. A. O. Efeitos in vitro dos extratos de folhas de Musa cavendishii Linn. e de sementes de Carica papaya Linn. sobre culturas de larvas de nematóideos gastrintestinais de caprinos. Revista Brasileira de Plantas Medicinais, Botucatu, v. 7, n.1, p.11-15, out. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Mandioca e Fruticultura. |
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7. | | BATATINHA, M. J. M.; SANTOS, M. M.; BOTURA, M. B.; ALMEIDA, G. M.; DOMINGUES, L. F.; ALMEIDA, M. A. O. Efeitos in vitro dos extratos de folhas de Musa cavendishii Linn. e de sementes de Carica papaya Linn. sobre culturas de larvas de nematóides gastrintestinais de caprinos. Revista Brasileira de Plantas Medicinais, Botucatu, v. 7, n. 1, p. 11-15, out. 2004. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos; Embrapa Florestas. |
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8. | | DOMINGUES, L. F.; ALMEIDA, G. N.; BOTURA, M. B.; SANTOS, M. M.; ALMEIDA, M. A. P.; BATATINHA, M. J. M. Efeitos dos extratos de Mentha piperita e Zanthoxylum rhoifolium em culturas de larvas de nematódeos gastrintestinais de caprinos. In: CONGRESSO LATINOAMERICANO DE BUIATRIA, 11.; CONGRESSO BRASILEIRO DE BUIATRIA, 5.; CONGRESSO NORDESTINO DE BUIATRIA, 3., 2003, Salvador. Sanidade, base da economia pecuária: programa final: livro de resumos. Salvador: Associação Brasileira de Buiatria, 2003. p. 55. ref. 121. Biblioteca(s): Embrapa Caprinos e Ovinos. |
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9. | | FANTATTO, R. R.; DOMINGUES, L. F.; POLITI, F. A. S.; GIGLIOTI, R.; MONTANARI JUNIOR, I.; CHAGAS, A. C. de S.; PIETRO, R. C. L. R. Avaliação do extrato etanólico de Achyrocline satureoides sobre o nematódeo Haemonchus contortus e o carrapato Rhipicephalus (Boophilus) microplus. In: JOURNADAS JÓVENES INVESTIGADORES, 23., 2015, La Plata. Anais... La Plata: Universidad Nacional de La Plata, 2015 Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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10. | | ESTELLA, B. M.; DOMINGUES, L. F.; FANTATTO, R. R.; AGNOLON, I. C. C.; BONADIO, D. N.; OIANO NETO, J.; CHAGAS, A. C. de S. Avaliação in vitro da atividade anti-helmíntica de extratos vegetais sobre o nematoide gastrintestinal de ovinos Haemonchus contortus. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA PARA O PROGRESSO DA CIÊNCIA, 67., 2015, São Carlos, SP. Resumos....São Paulo: SBPC, 2015 C.13.1 Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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11. | | DOMINGUES, L. F.; ESTELLA, B. M.; AGNOLON, I. C. C.; FANTATTO, R.; RABELO, M. D.; RODRIGUES, R.; MINHO, A. P.; CHAGAS, A. C. de S. Avaliação in vitro da atividade carrapaticida de plantas do Bioma Pampa sobre Rhipicephalus (B.) microplus de bovinos. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA PARA O PROGRESSO DA CIÊNCIA, 67., 2015, São Carlos, SP. Resumos....São Paulo: SBPC, 2015 C. 13.1 Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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12. | | AGNOLON, I. C. C.; DOMINGUES, L. F.; ESTELLA, B. M.; RABELO, M. D.; BONADIO, D. N.; OIANO NETO, J.; CHAGAS, A. C. de S. Avaliação in vitro da atividade larvicida de extratos vegetais sobre o carrapato Rhipicephalus (B.) microplus. In: REUNIÃO ANUAL DA SOCIEDADE BRASILEIRA PARA O PROGRESSO DA CIÊNCIA, 67., 2015, São Carlos, SP. Resumos....São Paulo: SBPC, 2015 C.13.1 Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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15. | | CHAGAS, A. C. de S.; ZAIA, M. G.; DOMINGUES, L. F.; RABELO, M. D.; POLITI, F. A. S.; ANIBAL, F. F.; CHAGAS, J. R. Desparasitación racional: estudio comparativo de técnicas para la detección de la anemia causada por nemátodos gastrointestinales em pequenos ruminantes. In: CONGRESO ARGENTINO DE PARASITOLOGIA, 7., 2015, San Carlos de Bariloche. . Resumes... San Carlos de Bariloche: asociacion Parasitologica Argentina, 2015. p. 109. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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16. | | CHAGAS, A. C. de S.; DOMINGUES, L. F.; FANTATTO, R. R.; BATISTA, J. H.; RABELO, M. D.; ESTEVES, S. N.; NICIURA, S. C. M. Detecção da resistência parasitária para tratamento anti-helmíntico monitorado do rebanho ovino da Embrapa Pecuária Sudeste In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, 18., 2014, Gramado. Anais... Gramado: CBPV, 2014. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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17. | | DOMINGUES, L. F.; GIGLIOTI, R.; FEITOSA, K. A.; COPRIVA, A. C.; NÉO, A.; OLIVEIRA, M. C. de S.; CHAGAS, A. C. de S. Efeito da bromelaína do abacaxi ( Ananas comusus)sobre fêmeas ingurgitadas e larvas de rhipicephalus (Boophilus) microplus. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, 17., 2012, São Luis. Parasitologia veterinária, bem estar e produção animal: anais. São Luis: Colégio Brasileiro de Parasitologia Veterinária, 2012. p. 163. Resumo PA39. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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18. | | GIGLIOTI, R.; DOMINGUES, L. F.; FEITOSA, K. A.; COPRIVA, A. C.; NÉO, T. A.; CHAGAS, A. C. de S.; OLIVEIRA, H. N.; OLIVEIRA, M. C. de S. Estudo das infestações de larvas de dermatobia hominis em bovinos cruzados de pelames de diferentes cores. In: CONGRESSO BRASILEIRO DE PARASITOLOGIA VETERINÁRIA, 17., 2012, São Luis. Parasitologia veterinária, bem estar e produção animal: anais. São Luis: Colégio Brasileiro de Parasitologia Veterinária, 2012. p. 194. Resumo PA151. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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19. | | ALEMÁN GAINZA, Y.; DOMINGUES, L. F.; PEREZ, O. P.; CHAVES, F. C. M.; BIZZO, H. R.; ESTEVES, S. N.; LOPEZ, E. R.; CHAGAS, A. C. de S. Evaluación in vitro de la actividad antihelmíntica del aceite esencial de Piper aduncum contra aislados resistente y sensíble de Haemonchus contortus. In: XXIV CONGRESO PANAMERICANO DE CIENCIAS VETERINARIAS, anais., 2014. Biblioteca(s): Embrapa Amazônia Ocidental. |
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20. | | ALEMÁN GAINZA, Y.; DOMINGUES, L. F.; PEREZ, O. P.; CHAVES, F. C. M.; BIZZO, H. R.; ESTEVES, S. N.; LOPEZ, E. R.; CHAGAS, A. C. de S. Evaluación in vitro de la actividad antihelmíntica del aceite esencial de Piper aduncum contra aislados resistente y sensíble de Haemonchus contortus. In: XXIV CONGRESO PANAMERICANO DE CIENCIAS VETERINARIAS, anais., 2014. Biblioteca(s): Embrapa Pecuária Sudeste. |
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Registros recuperados : 42 | |
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| Acesso ao texto completo restrito à biblioteca da Embrapa Semiárido. Para informações adicionais entre em contato com cpatsa.biblioteca@embrapa.br. |
Registro Completo
Biblioteca(s): |
Embrapa Semiárido. |
Data corrente: |
18/11/2021 |
Data da última atualização: |
08/06/2022 |
Tipo da produção científica: |
Artigo em Periódico Indexado |
Circulação/Nível: |
A - 1 |
Autoria: |
AMARANTE, C. V. T. do; ARGENTA, L. C.; FREITAS, S. T. de; STEFFENS, C. A. |
Afiliação: |
CASSANDRO VIDAL TALAMINI DO AMARANTE, UDESC; LUIZ CARLOS ARGENTA, EPAGRI; SERGIO TONETTO DE FREITAS, CPATSA; CRISTIANO ANDRE STEFFENS, UDESC. |
Título: |
Efficiency of pre-harvest application of 1-MCP (Harvista 1.3 SC) to delay maturation of Cripps Pink apple fruit. |
Ano de publicação: |
2022 |
Fonte/Imprenta: |
Scientia Horticulturae, v. 293, 110715, 2022. |
DOI: |
https://doi.org/10.1016/j.scienta.2021.110715 |
Idioma: |
Inglês |
Conteúdo: |
The objective of this study was to evaluate the efficiency of pre-harvest application of 1-methylcyclopropene?-cyclodextrin in concentrated magnesium sulfate solution (1-MCP; Harvista? 1.3 SC) to delay maturation of ?Cripps Pink? apple fruit. 1-MCP was sprayed at 0, 75, 150, 225 and 300 mg L? 1 , seven days before the anticipated harvest time (DBAH). Aminoethoxyvinylglycine (AVG, 124 mg L? 1 , Retain®) was sprayed 28 DBAH, as a commercial control treatment. Fruit maturation was delayed by increasing 1-MCP concentration. 1-MCP at concentrations ? 150 mg L? 1 delayed by six and 15 days the time for the fruit to reach the harvest firmness of 71.1 N and 66.7 N, respectively, compared to untreated fruit. Skin color changes (red color development and background degreening) were inhibited by increasing 1-MCP concentrations up to 300 mg L? 1 . The reduction of ethylene synthesis, and the loss of flesh firmness and starch content occurred by increasing 1-MCP concentrations up to 98.2, 134.5 and 182.3 mg L? 1 , respectively. The AVG treatment delayed ethylene production and skin red color development at harvest more markedly than the highest concentration of 1-MCP (300 mg L? 1 ). However, both treatments (AVG and 1-MCP at 300 mg L? 1 ) had late harvested fruit (28 days after spraying 1-MCP) with percentage of skin red color below 40%. The results show that 1-MCP delays maturity, but concentrations ?135 mg L? 1 do not improve its efficacy on preserving flesh firmness while might inhibit skin red color development in ?Cripps Pink? apples. MenosThe objective of this study was to evaluate the efficiency of pre-harvest application of 1-methylcyclopropene?-cyclodextrin in concentrated magnesium sulfate solution (1-MCP; Harvista? 1.3 SC) to delay maturation of ?Cripps Pink? apple fruit. 1-MCP was sprayed at 0, 75, 150, 225 and 300 mg L? 1 , seven days before the anticipated harvest time (DBAH). Aminoethoxyvinylglycine (AVG, 124 mg L? 1 , Retain®) was sprayed 28 DBAH, as a commercial control treatment. Fruit maturation was delayed by increasing 1-MCP concentration. 1-MCP at concentrations ? 150 mg L? 1 delayed by six and 15 days the time for the fruit to reach the harvest firmness of 71.1 N and 66.7 N, respectively, compared to untreated fruit. Skin color changes (red color development and background degreening) were inhibited by increasing 1-MCP concentrations up to 300 mg L? 1 . The reduction of ethylene synthesis, and the loss of flesh firmness and starch content occurred by increasing 1-MCP concentrations up to 98.2, 134.5 and 182.3 mg L? 1 , respectively. The AVG treatment delayed ethylene production and skin red color development at harvest more markedly than the highest concentration of 1-MCP (300 mg L? 1 ). However, both treatments (AVG and 1-MCP at 300 mg L? 1 ) had late harvested fruit (28 days after spraying 1-MCP) with percentage of skin red color below 40%. The results show that 1-MCP delays maturity, but concentrations ?135 mg L? 1 do not improve its efficacy on preserving flesh firmness while might inhibi... Mostrar Tudo |
Palavras-Chave: |
Agendamento de colheita; Cor da pele; Cripps Pink; Firmeza de carne; Inibição da ação do etileno; Pré-colheita de 1-MCP. |
Thesagro: |
Maçã; Malus Domestica; Pós-Colheita; Regulador de Crescimento. |
Thesaurus NAL: |
Apples; Postharvest physiology; Postharvest technology; Postharvest treatment. |
Categoria do assunto: |
G Melhoramento Genético |
Marc: |
LEADER 02610naa a2200337 a 4500 001 2136272 005 2022-06-08 008 2022 bl uuuu u00u1 u #d 024 7 $ahttps://doi.org/10.1016/j.scienta.2021.110715$2DOI 100 1 $aAMARANTE, C. V. T. do 245 $aEfficiency of pre-harvest application of 1-MCP (Harvista 1.3 SC) to delay maturation of Cripps Pink apple fruit.$h[electronic resource] 260 $c2022 520 $aThe objective of this study was to evaluate the efficiency of pre-harvest application of 1-methylcyclopropene?-cyclodextrin in concentrated magnesium sulfate solution (1-MCP; Harvista? 1.3 SC) to delay maturation of ?Cripps Pink? apple fruit. 1-MCP was sprayed at 0, 75, 150, 225 and 300 mg L? 1 , seven days before the anticipated harvest time (DBAH). Aminoethoxyvinylglycine (AVG, 124 mg L? 1 , Retain®) was sprayed 28 DBAH, as a commercial control treatment. Fruit maturation was delayed by increasing 1-MCP concentration. 1-MCP at concentrations ? 150 mg L? 1 delayed by six and 15 days the time for the fruit to reach the harvest firmness of 71.1 N and 66.7 N, respectively, compared to untreated fruit. Skin color changes (red color development and background degreening) were inhibited by increasing 1-MCP concentrations up to 300 mg L? 1 . The reduction of ethylene synthesis, and the loss of flesh firmness and starch content occurred by increasing 1-MCP concentrations up to 98.2, 134.5 and 182.3 mg L? 1 , respectively. The AVG treatment delayed ethylene production and skin red color development at harvest more markedly than the highest concentration of 1-MCP (300 mg L? 1 ). However, both treatments (AVG and 1-MCP at 300 mg L? 1 ) had late harvested fruit (28 days after spraying 1-MCP) with percentage of skin red color below 40%. The results show that 1-MCP delays maturity, but concentrations ?135 mg L? 1 do not improve its efficacy on preserving flesh firmness while might inhibit skin red color development in ?Cripps Pink? apples. 650 $aApples 650 $aPostharvest physiology 650 $aPostharvest technology 650 $aPostharvest treatment 650 $aMaçã 650 $aMalus Domestica 650 $aPós-Colheita 650 $aRegulador de Crescimento 653 $aAgendamento de colheita 653 $aCor da pele 653 $aCripps Pink 653 $aFirmeza de carne 653 $aInibição da ação do etileno 653 $aPré-colheita de 1-MCP 700 1 $aARGENTA, L. C. 700 1 $aFREITAS, S. T. de 700 1 $aSTEFFENS, C. A. 773 $tScientia Horticulturae$gv. 293, 110715, 2022.
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